بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 155513 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۲/۸ - 10:31

نوآوران آنلاین-یکی از موضوعات مطرح شده درباره اقدامات تیم کشف شده جاسوسی که در پوشش فعالیت‌های زیست محیطی اقدام به جمع‌آوری و انتقال اطلاعات مهم به خارج از کشور می‌کرد، موضوع پرسه زدن آنان اطراف پایگاه‌های نظامی بویژه مراکز مربوط به برنامه دفاع موشکی بوده است. 

یکی از فعالیت‌های عمده این شبکه متهم به جاسوسی که در پوشش موسسه حیات‌وحش میراث پارسیان و در قالب پروژه یوز ایرانی در منطقه حفاظت‌شده خارتوران به مساحت بیش از یک‌میلیون هکتار مربع فعالیت می‌کرده، نصب برخی دوربین‌های بسیار پیشرفته در اطراف یک پایگاه موشکی بوده است. بر اساس این گزارش، یکی از پایگاه‌های موشکی و فضایی ایران در استان سمنان در منطقه حفاظت‌شده خارتوران قرار دارد. استان سمنان دارای ۳ پایگاه برای پرتاب ماهواره به فضا و نیز تست موشک است. جاسوسانی که در پوشش فعالیت‌های زیست محیطی فعالیت می‌کردند، تمرکز و توجه خاصی روی یکی از این سایت‌ها داشتند. بر این اساس، شبکه کشف شده از طریق برخی عوامل محلی خود این دوربین‌ها را در نزدیکی و فضای مشرف به این سایت موشکی نصب کرده بودند.

نکته قابل تامل این است که با فاصله بسیار کمی پس از دستگیری برخی اعضای این شبکه نفوذ، دوربین‌ها توسط عوامل محلی جمع‌آوری شد ولی پس از اعترافات برخی اعضای این شبکه، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی این دوربین‌ها را در منزل عوامل محلی کشف و ضبط کردند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایگاه موشکی مزبور، برای منابع نظامی غربی بسیار مهم بوده است.

یک بررسی ساده نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر برخی منابع رسانه‌ای غربی به صورت ویژه روی این سایت موشکی ایران تمرکز خاصی کرده‌اند. به عنوان نمونه مردادماه ۹۲ خبرگزاری رویترز در یکی از گزارشات خود به همین سایت موشکی اشاره کرد و گزارش داد نشریه «جینز» که رویدادهای اطلاعاتی و نظامی در جهان را رصد می‌کند از ساخت یک پایگاه پرتاب موشک در ایران خبر داد، پایگاهی که می‌تواند برای آزمایش موشک‌های بالستیک به ‌کار رود. بر اساس گزارش رویترز، این نشریه روز پنجشنبه ۱۷ مرداد نوشت تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد ایران در ۳ سال گذشته به ساخت‌وساز یک پایگاه بزرگ مشغول بوده که حاوی یک سکوی پرتاب موشک و مرکز مراقبت است. در گزارش نشریه معتبر جینز، محل این پایگاه اطراف شهر شاهرود، ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تهران عنوان شده است.

گزارش نشریه جینز می‌گوید پایگاه شاهرود یکی از ۳ پایگاهی است که ایران قصد دارد از آن برای برنامه فضایی خود استفاده کند. متیو کلمنتز، دبیر نشریه جینز، با اشاره به پایگاه شاهرود می‌گوید در بررسی تصاویر ماهواره‌ای به این نتیجه رسیدیم که این پایگاه یک مکان استراتژیک برای آزمایش موشک‌های بالستیک خواهد بود که باعث می‌شود ایران بتواند از ۲ پایگاه دیگر خود آزادانه برای برنامه پرتاب ماهواره استفاده کند. این نشریه آمریکایی البته به این گزارش بسنده نکرد و گزارشات دیگری درباره سایت‌های موشکی در استان سمنان بویژه سایت سوم که در منطقه حفاظت‌شده خارتوران (محل عملیات تیم کشف شده متهم به جاسوسی) قرار داشته، منتشر کرده است.

به‌گونه‌ای که این نشریه در یکی از گزارشات خود درباره این سایت مهم موشکی نوشته است:

«سومین سایت پرتاب ماهواره در ایران که توسط جینز شناسایی شده است در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شمال شرق سایت فعلی پرتاب ماهواره در سمنان و ۴۰ کیلومتری جنوب شرق شهر شاهرود واقع شده است. زمان تقریبی آغاز ساخت‌وساز در این پایگاه بین مه ‌و سپتامبر ۲۰۱۰ تخمین زده می‌شود. یعنی دقیقا همان زمانی که فعالیت توسعه و گسترش سایت قدیمی پرتاب ماهواره در سمنان آغاز شده بود. فعالیت‌های ساخت‌وسازی که هم‌اکنون مساحت سایت قدیمی را به حدود ۱۰۰ کیلومترمربع توسعه داده است. مانند سایت سمنان، سایت شاهرود (سایت جدید) نیز دارای یک برج پرتاب به ارتفاع تقریبی ۲۳ متر است. موضوعی که این تفکر را تقویت می‌کند که ایران می‌خواهد در هر دو پایگاه واقع در استان سمنان توانایی پرتاب ماهواره‌برهای بزرگ‌تر از سفیر را داشته باشد.

سکوی پرتاب واقع در سایت شاهرود به ابعاد ۱۴۰ در ۲۰۰ متر بسیار بزرگ‌تر و البته دارای تنها یک خروجی گازهای موشک به طول ۱۲۵ متر به جای ۲ خروجی است. همچنین سایت شاهرود دارای یک سکوی افقی جهت بازبینی و چک موشک به ابعاد ۶۲ در۴۷ متر است که بسیار کوچک‌تر از سایت ۱۰۰در۵۰ متری سمنان است».


از همینجا اسرائیل را می‌زنیم!

اما سایت موشکی ایران در منطقه حفاظت‌شده خارتوران که توسط فعالان به‌ظاهر زیست محیطی دید زده می‌شد، از آن پایگاه‌هایی است که برای رژیم صهیونیستی از خطرات بالقوه به شمار می‌رود. ۷ مهرماه ۹۰ سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در این باره توضیحاتی ارائه کرد. فرمانده نیروی هوافضای سپاه در جمع خبرنگاران درباره توان موشکی ایران اظهار داشت: مسافت برد موشکی ایران تا ۲ هزار کیلومتر است و این به معنای عدم توانایی برای افزایش برد موشک‌ها نیست بلکه بیش از این برد را برای ساخت موشک‌های‌مان احتیاج نداریم. سردار حاجی‌زاده اظهار داشت: فاصله سرزمین‌های اشغالی با ایران بیش از یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر است که می‌توانیم آن را از سمت دامغان و سمنان مورد اصابت موشک‌های‌مان قرار دهیم.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.