بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 169730 | تاریخ : ۱۳۹۷/۳/۲۸ - 16:02
وقتی که خانه قربانگاه می‌شود
به بهانه قتل کودک 8 ساله از سوی پدر در قزوین:

وقتی که خانه قربانگاه می‌شود

روز گذشته خبری مبنی بر قتل یک کودک 8 ساله توسط پدرش در بوئین‌زهرا منتشر شد،‌ شنیدن چنین اخباری اگر چه همچنان آزاردهنده است، اما دیگر تازگی ندارد و چه بسا که با ادامه روند فعلی و در نبود قوانین جامع و کامل در حمایت از کودکان و فرهنگ‌سازی مناسب در این زمینه، بازهم شاهد تکرار چنین ماجراهای اسفناکی در دل خانواده‌ها و جامعه باشیم.

نوآوران آنلاین-ساعت ۱۴ روز پنج‌شنبه ۲۴ خردادماه، آخرین لحظات زندگی کوتاه پسرک ۸ ساله رقم خورد، این کودک توسط  پدر ۳۲ ساله خود در روستای «امیرآباد نو» از توابع استان قزوین واقع در بوئین‌زهرا به قتل رسید.

براساس این اخبار، قاتل دارای سابقه کیفری بوده و اکنون بر اساس تصمیم مقامات قضایی و به دلیل شرایط بد روحی و روانی در یکی از مراکز درمانی استان تحت نظر است. همسر وی نیز که از اتباع افغانستانی است در حین ارتکاب جرم به دلیل نزاع روز قبل در منزل حضور نداشته است.

سرهنگ حسین‌علیان نژادی، فرمانده انتظامی بوئین‌زهرا در این خصوص گفته است: متهم که دارای سابقه مصرف مواد مخدر است فرزند ۸ ساله خود را به‌وسیله جسمی تیز به طرز فجیعی به قتل رسانده است.

به گفته وی آلت قتل توسط مأموران در محل کشف و ضبط شده و تحقیقات پلیس در خصوص علل و انگیزه قتل ادامه دارد.

کودکان ماهشهری

اما داستان خشونت‌های خانوادگی به همین‌جا ختم نمی‌شود، چنانکه ماه گذشته نیز پرده از رفتارهای جنون‌آمیز پدر و نامادری ۳ کودک ماهشهری برداشته شد.

براساس خبرها در این پرونده ۳ کودک به نام‌های فاطمه ۱۲ ساله، ام‌البنین ۸ ساله و علی‌اکبر ۵ ساله توسط نامادری و پدر خود به وسیله چکش و میله داغ و دیگر وسایل مورد آزارهای جسمی و روحی قرار می‌گرفتند.

این کودکان در حالی توسط همسایه‌ها پیدا شدند که در حیاط پشتی خانه در گرما نگه داشته شده و دهانشان با چسب بسته شده بود. به گفته فاطمه ۱۲ ساله، پدر خانواده‌ علاوه بر آنکه مدتی این کودکان را بدون آب و غدا نگه‌داشته به دهان آنها نیز  چسب زده است، همچنین این پدر بی‌رحم در حالیکه دهان فاطمه بسته بوده  با چکش به دهان وی می‌کوبیده  که این اقدام باعث شکسته شدن دندان‌های کودک شده است.

یکی از شاهدان عینی ماجرا نیز در این خصوص گفته بود:« وقتی بچه‌ها را برای درمان به بیمارستان ما آوردند، نامادری با تبر دست و دندان‌های دختر بزرگ را شکسته بود. این والدین با اتو جای جای بدن بچه ها را سوزانده بودند، آنها دست و پای این سه کودک را بسته بودند و در حیاط خلوت انداخته بودند، این بچه‌ها چند روز در حیاط  خلوت بدون غذا بوده و در این مدت تنها از آفتابه آب می‌خوردند».

اهورا

به گزارش طبنا،‌ داستان غم‌انگیز خشونت‌ خانگی علیه کودکان به همین‌جا ختم نمی‌شود، مهر ماه ۹۶ نیز خبر اسف‌باری در کوله‌بار خود داشت، ماجرا از این قرار بود که یک کودک ۳ ساله باعلائم خونریزی از ناحیه دهان، بینی، مقعد و … به یکی از بیمارستان‌های رشت منتقل شده و  موضوع به‌عنوان کودک‌آزاری به شعبه ۱۰۶ جزایی رشت ابلاغ می‌شود. کمی بعد خبر می‌رسد که کودک زجرکشیده توان مقاومت در برابر آسیب‌های جسمی وارده را نداشته و جانش را از دست‌داده است.

بعد از بررسی پرونده مشخص می‌شود که مادر اهورا پس از جدا شدن از پدر این کودک با مرد دیگری که باعث قتل این کودک شده است ازدواج می‌کند، به گفته همسایگان روز قتل آنها بعد از شنیدن فریادهای اهورا به در خانه می‌روند و با زدن زنگ درصدد اطلاع از علت فریادهای دلخراش کودک برمی‌آیند اما پدرخوانده اهورا در را به روی کسی باز نمی‌کند.

وقتی تلاش همسایه‌ها برای باز شدن در به جایی نمی‌رسد،‌ آنها  با پلیس ۱۱۰ تماس می‌گیرند و ماموران پس از حضور در محل حادثه با شکستن در وارد خانه شده و کودک را غرق در خون پیدا و  به بیمارستان منتقل می‌کنند، بررسی‌ها علت مرگ دلخراش این کودک را تجاوز ناپدری اعلام می‌کند.

قاتل اهورا ۲۱ فروردین سال جاری در زندان لاکان رشت اعدام شد.

کیمیا

در تیرماه ۹۶ کودک دیگری قربانی خشونت خانگی می‌شود، کودکی ۷ ساله‌ که ۷۰ بار توسط ناپدری خود مورد تجاوز قرار می‌گیرد. ترس و وحشت این کودک و شکنجه‌ای که تجربه کرده است قابل تصور نیست، چنانکه وی پس از نجات از دست این مرد بی‌رحم و زمانیکه‌ داستان شکنجه‌های جنسی توسط ناپدری‌اش را برای مددکاران تعریف می‌کرده در حالیکه به شدت می‌لرزیده، مدام تاکید می‌کرده است که «به او نگویید این حرف‌ها را من گفته‌ام چون مرا می‌کشد».

تجاوز به کیمیا در حالی صورت می‌گرفته که ناپدری به مادر وی به بهانه داشتن خوابی آرام‌تر هر شب قرص خواب می‌داده و به گفته کیمیا پس از خواب مادر و پس از آنکه ناپدری معتاد مواد می‌کشیده و دود آن را در صورت مادر کودک فوت می‌کرده، به سراغ دخترک رفته و او را مورد تجاوز قرار می‌داده است،‌ بنا به گفته کیمیا گاهی این تجاوز با همراهی دوست ناپدری وی انجام می‌‌شده است.

ناپدری متجاوز پس از بازداشت و زندانی شدن اعتراف  می‌کند که به دختربچه‌ها علاقه داشته و به خاطر کیمیا با مادرش ازدواج کرده است.

براساس این گزارش، داستان پر درد کودکان تنها به خشونت‌های خانگی ختم نشده و با تورق صفحه حوادث و اجتماعی رسانه‌ها، درمی‌یابیم که خبرهایی از  این دست کم نیستند، کودکانی که قربانی شهوت افسارگسیخته بزرگسالان فاقد سلامت روان یا بی‌توجهی والدین می‌شوند، کودکانی که در قوانین و نگاه جامعه ما همچنان ملک والدین و خصوصا پدر تلقی می‌شوند و طولانی شدن تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که از سال ۸۸ توسط قوه قضائیه تهیه و تدوین شده و همچنان در انتظار تصویب نهایی توسط مجلس است، می‌تواند نشانگر عدم توجه یا حداقل بی‌اهمیت بودن موضوع حمایت از کودکان در نگاه نمایندگان ملت، نسبت به سایر مسائل کشور باشد.

وضعیت خشونت علیه کودکان در جامعه ما به قدری رو به وخامت گذارده است که حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز چندی پیش در گفت‌وگو با طبنا گفته بود که عدم توجه به سلامت روان جامعه، عدم آموزش مردم و فقدان آگاه‌سازی کودکان باعث شده که شاهد تکرار کودک‌آزاری در جامعه باشیم،‌ و اگر سیستم دیده‌بانی وضعیت کودکان در جامعه راه‌اندازی شود می‌تواند به پیشگیری از کودک‌آزاری  کمک کند و در غیر این‌صورت نگرانی‌ها در خصوص آزار کودکان ادامه خواهد داشت.

اما در کنار قوانین نقش مردم و نهادهای حمایتی را در حمایت از کودکان نباید از نظر دورداشت، چنانکه افراد می‌توانند در صورت مواجه شدن با موضوع کودک‌آزاری مراتب را به اورژانس اجتماعی یا همان سامانه ۱۲۳ اطلاع ‌داده و آگاه باشند که بنا به گفته مسعودی فرید اگر کسی می‌داند که جایی کودک آزاری اتفاق افتاده حتما باید آن را خبر دهد و عدم اطلاع‌رسانی موضوع جرم است به آن معنا که برای آن حبس و جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

به یاد داشته باشیم که  خشونت علیه کودکان امروز و بی‌توجهی نسبت به این معضل بزرگ،  زمینه‌ساز حضور و ظهور  بزرگسالانی فاقد سلامت روان در آینده است که می‌تواند تسلسل و ادامه خشونت‌‌ها را برای فردا جامعه رقم زند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.