بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 171582 | تاریخ : ۱۳۹۷/۵/۱۳ - 11:57
برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران تصویب شد
توسعه و تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار

برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران تصویب شد

معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان در کارگروه کاهش آلودگی هوا، گفت: تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار و تشخیص وضعیت جوی و شناسایی و مقابله با کانون‌های داخلی گرد و غبار از جمله اولویت‌های این برنامه است.

نوآوران آنلاین-مهرداد کتال‌محسنی، اظهار کرد: هیات دولت آیین‌نامه اجرایی مقابله با پدیده گرد و غبار را در تیر ماه سال ۹۵ مصوب کرد. این آیین‌نامه تشکیل ستادهایی را برای مقابله با پدیده گرد و غبار، تبیین سیاست‌گذاری و ارائه راهکارهای اجرایی در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای و استانی پیش‌بینی کرده بود، در واقع این ستادها برای نظارت و پیگیری اجرای برنامه‌های مقابله با گرد و غبار در کوتاه مدت و بلند مدت، مقابله با این پدیده و ایجاد هماهنگی بین سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه برای عمل به مصوبه دولت، تدوین و پیگیری برنامه‌های مقابله با پدیده گرد و غبار در استان تهران، ستاد مقابله با گرد و غبار در این استان بر اساس مصوبه کارگروه‌ آلودگی هوا تشکیل شد، تصریح کرد: این ستاد در استان تهران حدود ۴ جلسه با فاصله زمانی اندک و با حضور دستگاه‌های مسئول تشکیل داد که در نهایت ۵۰ پروژه و تکلیف برای مقابله با گرد و غبار در استان تهران مشخص و بین ۱۵ دستگاه اجرایی تقسیم شد.

معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه کارگروه آلودگی هوای استان تهران برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان را تصویب کرد، گفت: در این برنامه سه پروژه در اولویت قرار گرفته است و امیدواریم هرچه زودتر این سه پروژه اجرا شود.

توسعه و تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار و تشخیص وضعیت جوی در استان تهران

کتال‌محسنی درباره پروژه‌های در اولویت برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران، توضیح داد: یکی از این اولویت‌ها «طرح توسعه و تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار و ایستگاه‌های تشخیص وضعیت جوی» است. در این طرح با تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار می‌توان سامانه‌ای تشکیل داد که اطلاعات گرد و غبار استان تهران را به صورت لحظه‌ای و آنلاین گردآوری کرده و پس از تجزیه و تحلیل به دستگاه‌های مختلف گزارش و در اختیار مردم قرار دهیم.

وی با بیان اینکه متولی توسعه و تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار، سازمان محیط زیست و متولی تجهیز ایستگاه‌های تشخیص وضعیت جوی سازمان هواشناسی است، تصریح کرد: در جلسات مختلف شورای برنامه‌ریزی استان موضوع توسعه و تجهیز ایستگاه‌های پایش گرد و غبار آورده شده و در واقع این کار مصوبه شورای برنامه‌ریزی است.

شناسایی منشاءهای داخلی گرد و غبار در استان تهران

معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه دومین اولویت برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران «شناسایی، پیشگری و مقابله با کانون‌های داخلی گرد و غبار» است، اظهار کرد: برای این کار می‌توان از روش مبارزه بیولوژیک استفاده کرد. به این صورت که گونه‌های گیاهی سازگار با کم‌آبی و اقلیم منطقه شناسایی و کشت می‌شوند. البته در این مورد اولویت با مناطقی است که آسیب‌دیده، دستخوش تغییر شده‌ و به عنوان کانون تولید گرد و غبار شناخته می‌شوند.

کتال‌محسنی با بیان اینکه مسئولیت کاشت نهال و درختکاری در مناطق مستعد تولید گرد و غبار برعهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران است، گفت: مالچ‌پاشی نیز از دیگر روش‌های ذکر شده در برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران است که تولیت آن با شرکت نفت است. برای شناسایی منشاهای داخلی گرد و غبار و مقابله با این کانون‌ها باید تمامی دستگاه‌های مسئول همکاری کنند. برای مثال سازمان محیط زیست منشا تولید و مناطق آسیب‌پذیر گرد و غبار را مشخص کند، شرکت نفت مالچ‌پاشی کرده و آب منطقه‌ای آب مورد نیاز منابع طبیعی را از طریق سیستم‌های تصفیه فاضلاب یا روان‌آب‌های دیگر در اختیار منابع طبیعی قرار دهد.

ضرورت مشارکت جمعی برای مقابله با پدیده گرد و غبار

وی درباره سومین اولویت برنامه مقابله با گرد و غبار در استان تهران توضیح داد: سومین اولویت موضوع آموزش، جلب مشارکت و تنویر افکار عمومی است. اعتقاد ما بر این است که هیچ پروژه‌ای بدون مشارکت مردم، توجیه و آموزش آن‌ها پیش نمی‌رود و مقابله با پدیده گرد و غبار در استان تهران باید همراه با مشارکت جمعی باشد.

معاون اداره محیط زیست استان تهران همچنین با تاکید بر حذف موازی کاری‌ها، افزود: قرار است که برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در استان تهران به کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار در سازمان حفاظت محیط زیست انعکاس داده شود، چرا که یکسری از پروژه‌های مقابله با گرد و غبار به صورت ملی در حال اجرا است و باید جلوی موازی‌کاری و تداخل برنامه‌ها را بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه برای اجرای برنامه‌ مقابله با پدیده گرد و غبار در استان تهران نیازمند کمک‌های مالی هستیم، گفت: تاکید ما بر استفاده از منابع مالی استانی است، چرا که منابع ملی برای مقابله با پدیده گرد و غبار اولویت‌بندی شده که اولویت با استان خوزستان است.

کتال‌محسنی در پایان با اشاره به اینکه اجرای پروژه‌های برنامه مقابله با گرد و غبار در استان تهران مدت زمان خاصی ندارد، تصریح کرد: کانون‌های گرد و غبار در استان با توجه به خشکسالی‌ها و کاهش آب‌های زیرزمینی صدمه‌ دیده‌اند و نمی‌توان در کوتاه مدت با این کانون‌ها مقابله کرد. در حال حاضر دستگاه‌های مسئول از جمله اداره منابع طبیعی، شرکت نفت، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آب منطقه‌ای، سازمان هواشناسی و... برای اجرای این برنامه مشارکت دارند و امیدواریم بتوانیم ۵۰ تکلیف مشخص شده در این برنامه را به سرانجام برسانیم.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.