نوآوران آنلاین- در همین ارتباط آرمان خالقی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت در گفت و گو با نوآوران آنلاین، در خصوص موانع ایجاد تحریم ها در واحدهای تولیدی کشور اظهار داشت: در صورتی که بخش تولید در کشور مولد باشد تحریم ها نمی تواند تاثیر منفی را در اقتصاد کشور بگذارد.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم اجرای سیاست ارز تک نرخی در رونق امر تولید یاد آور شد: در صورتي كه دولت به اجراي ارز تک نرخی پايبند باشد و مداخله هاي بي جايي در روند اجراي آن نكند اجراي اين سياست در رونق امر توليد موثر واقع مي شود. از سوي ديگر با تك نرخي شدن ارز در كشور رانت ارز ارزان براي عده اي حذف مي شود.
خالقی یادآور شد: در حال حاضر شرايط بازار ارز به گونه اي شده است كه مردم ما به التفاوت ارز ازاد و دولتي را پرداخت مي كنند؛ این در حالیست که مداخله دولت در اين بازار به زيان مردم تمام شده است .
این کارشناس حوزه اقتصادی، در ادامه با تاکید بر لزوم تامین نقدینگی واحدهای تولیدی در دوران تحریم اظهار داشت: به منظور رونق واحدهای تولیدی؛ نياز اول به عنوان نياز استراتژي تامين نقدينگي به عنوان سرمايه در گردش براي بازارهاي جديد و نياز آن هاست نيازهاي اظطراري واحدهاي فعال كه نيمه راكد شده اند، بخش ديگري بازسازي خطوط تامين طرح هاي نيمه تمام است كه هم اكنون پيشرفت فيزيكي بالايي دارند، در صورتي كه بانك هاي كشور اين مبالغ را به صورت منطقي تقسيم كنند، با فعال شدن واحدهاي توليدي ميزان اشتغال در كشور افزايش پيدا مي كند، از سوي ديگر همزمان به طور غير مستقيم شاهد ورود نقدينگي به بازار خواهيم بود كه اين تزريق نقدينگي موجب خروج از ركود واحدهاي توليدي در كشور مي شود.
خالقی در ادامه یادآور شد: در حال مهم ترين معضل سيستم بانكي در كشور افزايش تقاضا در بازار است، از سوي ديگر بانك هاي كشور مي گويند به دليل كمبود نقدينگي بانك هاي كشور پاسخگوي تقاضاهاي موجود در بازار نيست، بنابراين در اين شرايط چه ضرورتي دارد كه توليد كنندگان كالاي گران را ارزان بفروشند، واقعيت اينست كه بخش توليد در صورتي كه تسهيلات را گران دريافت كند قيمت تمام شده محصولات توليدي را ناچارا بالا مي برد ، در نتيجه قدرت رقابت پذيري كالاهاي واحدهاي توليدي با كالاهاي خارج كمتر مي شود.
دبیر خانه صنعت و معدن و تجارت در ادامه یادآور شد: قيمت تمام شده كالاهاي ايراني بالاتر از رقباست. ما در بازارهاي ايران قدرت رقابت با ساير كالاهاي خارجي وارداتي را نداريم در صورتي كه سيستم بانكي هزينه هاي بالايي را كه به توليد كننده تحميل مي كند را كاهش دهد هزينه هاي تحميلي كاهش پيدا مي كند در نتيجه قدرت رقابت پذيري واحدهاي توليدي افزايش پيدا مي كند.