بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 176241 | تاریخ : ۱۳۹۷/۸/۲۲ - 12:26
کار سخت دژپسند؛ افزایش مالیات بدون کور کردن تولید!

کار سخت دژپسند؛ افزایش مالیات بدون کور کردن تولید!

وضعیت نه چندان مناسب تولیدکنندگان از یک سو و تاکید بر افزایش مالیات از سوی دیگر باعث شده است که وزیر اقتصاد برای افزایش درآمدهای مالیاتی بر استفاده از پایه‌های جدید مالیاتی و مالیات بر عائدی بر سرمایه تاکید داشته باشد؛ موضوعی که پیش از این هم در دستور کار این وزارتخانه قرار داشت اما عملا تا حالا خبری از آن نشده است.

نوآوران آنلاین- مقوله مالیات در اقتصاد کشور از آن دسته مباحث حساسی است که با اینکه وجودش برای کسب درآمد و بودجه‌بندی دولت اهمیتی اساسی دارد؛ اما نحوه و میزان اخذ آن از واحدهای مختلف اقتصادی نیازمند در نظر گرفتن حساسیت‌هایی است. یکی از این مسائل حساس اخذ مالیات از تولید است.

در وضعیتی که تولیدکننده ایرانی برای ادامه مسیر تولید خود باید انواع و اقسام محدودیت‌های مقرراتی، کاغذبازی‌های اداری، رقابت با نمونه‌های قاچاق روبرو است اگر اخذ مالیات هم بخواهد باعث ایجاد فشاری مضاعف بر تنه نحیف تولید ملی شود می‌تواند این حوزه مهم اقتصادی را با اختلالاتی جدی مواجه کند.

وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی اخیرا با تاکید بر اینکه از ظرفیت مالیات‌ها به طور کامل استفاده نمی‌کنیم، گفته که سهم مالیات در اقتصاد کشور هفت درصد است که باید آن را به ۱۰ درصد برسانیم. در چند سال اخیر بخش مالیات عملکرد خوبی داشته است اما باید راه‌های فرار و اجتناب از مالیات بسته شود. شناسایی پایه‌های جدید مالیاتی و لغو برخی معافیت‌ها موجب افزایش درآمد مالیاتی می‌شود. مالیات‌ها باید بدون فشار بر مردم و مالیات‌دهندگان افزایش پیدا کند.

او ضمن اعلام موافقت با مالیات بر عایدی سرمایه بر اینکه نرخ مالیات نباید تولید را کور کند هم تاکید کرده و گفته است که در چنین شرایطی افزایش مالیات‌ها توجیهی ندارد و بهتر است درباره کاهش آن مطالعه شود، در حال حاضر به هیچ وجه افزایش نرخ مالیات ها مطرح نیست.

دژپسند همچنین معتقد است که مالیات نباید فقط ابزار درآمد دولت باشد و ابزاری برای آرایش فعالیت‌های اقتصادی و زدودن فعالیت‌های مخرب در این بخش است.

پیش از این هم سیدکامل تقوی نژاد - رئیس کل سازمان امور مالیاتی، با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور از پرداخت مالیات معاف است، گفته بود ۹۷ درصد از ضرایب مالیاتی مربوط به تولید را کاهش دادیم در عوض ضرایب مالیاتی مربوط به واردات کالا را افزایش دادیم.

این اظهارنظرها از سوی مسئولان امر نشان می‌دهد تصمیم‌گیران مالیاتی کشور نسبت به اوضاع حساس تولید آگاه هستند و نمی‌خواهد فشار بیشتری به آن وارد کنند. از سوی دیگر چیزی که مهم است نیاز کشور به افزایش درآمدهای مالیاتی است که یکی از نیازهای اساسی دولت برای بودجه‌بندی در سال آینده است. افزایش پایه‌های جدید مالیاتی و اخذ مالیات بر عائدی سرمایه دو راهکاری هستند که از آن طریق سازمان امور مالیاتی می‌تواند بدون فشار بیشتر بر تولیدکننده درآمدهای مالیاتی خود را هم افزایش دهد.

صاحبان مشاغل سوداگرانه و صرفا مالی با چند تماس تلفنی معامله‌هایشان جوش می‌خورد و سودهای کلان خود را به جیب می‌زنند و از همه این‌ها مهم‌تر اساسا مالیاتی هم بابت کارشان پرداخت نمی‌کنند.

در این رابطه حسین میرشجاعیان - معاون اقتصادی وزارت اقتصاد - پیش از این درباره طرح مطرح شده مبنی بر اخذ مالیات بر سرمایه اظهار کرده بود که اگر این طرح پیگیری و اجرا شود می‌تواند از حجم مشکلات در اقتصاد بکاهد. نظام مالیاتی و حکمرانی ما نیازمند این اتفاق است، چراکه با این طرح می‌توان جلوی بسیاری از سفته‌بازی‌ها را گرفت.

وی با تاکید بر اینکه با اجرای طرح مالیات بر سرمایه می‌توان جلوی بسیاری از سوداگری‌ها را گرفت، معتقد است که درآمدهای بادآورده را در این سیستم به راحتی می‌توان کنترل کرد. اما زمانی می‌توان این کار را کرد که روی تمام نقل و انتقالات مالی نظارت داشت.

میرشجاعیان ضمن گلایه از اینکه هنوز سازمان امور مالیاتی نتوانسته به بانک‌های اطلاعاتی بانک‌ها وصل شود، گفت که وقتی که سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کند که هنوز نتوانسته است به بانک‌های اطلاعاتی بانک‌ها وصل شود و هنوز در این مساله مشکل دارد یعنی اینکه رسیدن به نقطه مطلوب زمان می برد. در این شرایط باید از دستگاه های اطلاعاتی مختلف خواست تا اطلاعاتشان را با سازمان امور مالیاتی تقسیم کنند.

معاون وزیر اقتصاد اوایل مرداد امسال از تشکیل کارگروهی ویژه در وزارت اقتصاد خبر داده و گفته بود که این کارگروه با توجه به شرایط فعلی بازارهای ارز و سکه قرار است به صورت فوری به مساله مالیات بر سرمایه ها رسیدگی کند؛ امری که البته هنوز خبری از آن نشده است.

حالا اینکه وزیر جدید اقتصاد از چه راه‌هایی می‌خواهد نسبت به شناسایی مؤدیان مالیاتی مشمول ایده مالیات بر عائدی سرمایه، اقدام کند امری است که هنوز به آن اشاره‌ای نکرده است. همچنین افزایش پایه‌های مالیاتی هم در حال حاضر ایده‌ مبهمی است. شاید دژپسند قصد دارد به سراغ کسب و کارهای مبتنی بر خدمات الکترونیکی یا استارت‌آپ‌ها برود که البته حوزه پردرآمدی نخواهد بود. ضمن اینکه اساسا استارت‌آپ‌ها اگر قرار باشد به عنوان شرکت‌های نوپا مشمول مالیات شوند اساسا از تحرک می‌افتند و کمترین انگیزه‌ها برای راه‌اندازی آنها هم از بین می‌رود.

با این همه باید منتظر باشیم تا دژپسند از راهکارهای خود برای افزایش مالیات ضمن فشار نیاوردن بر تولید رونمایی کند.

همچنین اینکه طرح عائدی بر سرمایه هم در چه ابعادی قابل اجرا باشد هنوز مشخص نیست. مساله مهم‌تر اما این است که چقدر عزم اجرایی برای انجام آن وجود دارد. اگر قرار باشد چنین طرحی ارائه شود و در شرایط فعلی بازار سرمایه بین وزارتخانه‌ها یا دستگاه‌های مختلف پاسکاری شود مانند هزاران طرح دیگر در حد ابلاغیه و مصوبه باقی می‌ماند و کاری از پیش نخواهد برد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.