نوآوران آنلاین- در همین رابطه حمید حاج اسماعیلی یک فعال کارگری در گفتگو با نوآوران آنلاین، با تاکید بر لزوم افزایش سطح رفاه و معیشت کارگران اظهار داشت: به منظور توسعه سیاست های اشتغال زایی و افزایش سطح رفاه و معیشت کارگران سیاست های کنترلی نرخ تورم به تنهایی کافی نیست، برای رونق بازار کار دولت باید با فراهم نمودن زمینه های سرمایه گذاری های داخلی و خارجی موجبات رشد اقتصادی و به تبع آن رونق بازار کار را فراهم کند.
طبق اظهارات این فعال کارگری، به دلیل رکود اقتصاد ایجاد شده در اقتصاد ایران دستمزد کارگران پاسخکوی نیازهای انان نیست به طوری که سفره های آن هر سال کوچک تر از سال قبل می شود.
حاج اسماعیلی با انتقاد از نحوه سنتی تعیین دستمزد کارگران در شورای عالی کار معتقد است: متاسفانه ما نتوانستیم طی سه سال گذشته رویه سنتی دستمزد کارگران را تغییر دهیم در نتیجه گپ مزدی ایجاد شده موجب شده است که کارگران در تامین نیازهای معیشتی خود با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند. به طوری که دستمزد کارگران تنها 30 درصد از هزینه های آن را پوشش می دهد از این رو ناچار هستند برای تامین نیازهای معیشتی خود در سه شیفت فعالیت کنند.
این فعال کارگری خواستار اصلاح سریع قانون کار به منظور افزایش سطح معیشت کارگران از سوی دولت شد و در این رابطه گفت: حدود 15 سال است که ضرورت اصلاح قانون کار مطرح است اما متاسفانه شاهدیم در دولت یازدهم به دلیل گرایش های سیاسی وزارت کار لایحه اصلاح قانون از مجلس بازگردانده شد.
این فعال کارگری، با اعلام اینکه قدرت خرید کارگران طی دو دهه گذشته به شدت کاهش یافته است گفت: به منظور افزایش قدرت خرید و رفاه کارگران دولت باید یک نگرش جدی را جزو دستورکار برنامه های خود قرار دهد.
این فعال کارگری ادامه داد: هم اکنون واقعیت های بازار بیانگر آن است که تعداد بیکاران کنونی 5 میلیون نفر برآورد می شود که یک میلیون نفر از این تعداد را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند. دراین شرایط لازم است دولت برای برون رفت از شرایط فعلی علاوه بر حفظ اشتغال موجود بتواند برای بیکاران فرصت های شغلی جدیدی را نیز ایجاد کند.
وی در ادامه با بیان این که در شرایط کنونی کشور استانداردهای اشتغال رعایت نمی شود اظهار داشت: زمانی که بخش خصوصی به صورت رسمی در کشور نهادینه نشود اشتغال در بخش دولتی متمرکز می شود از این رو در پی عدم ایجاد فرصت های شغلی پایدار انتظار افزایش مشاغل کاذب در از ذهن نیست.
حاج اسماعیلی، افزود: به دلیل افزایش نرخ بیکاری هم اکنون شاهدیم افراد در کلان شهرها با موتور سیکلت و ماشین مسافر کشی می کنند. به طوری که برآوردها نشان می دهد دو میلیون شغل کاذب در کشور وجود دارد که دولت باید نسبت به ساماندهی آنها در کشور اقدام کند.