وی افزود: امروزه از ۱۰۰ گلوله ۹۹ گلوله بر سینه مسلمانان میخورد. این نمونه نشان میدهد دنیای اسلام به محل بحرانهای مختلف آن هم ناشی از برادرکشی تبدیل شده است. دچار سیاست تفرقهای شدهایم که همه ریشه در خارج از حوزه اسلام دارد. در چنین شرایطی تلاش مجلس شورای اسلامی آن است که از طریق ظرفیتهای پارلمانی به سمت تنشزدایی حرکت کند که نشست امروز در این راستا محسوب میشود.
فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه خط قرمزی در مجلس برای تنشزدایی با کشورهای اسلامی وجود ندارد، توضیح داد: ما آمادگی کامل برای همکاری داریم که این کار هم براساس نص صریح قانون اساسی انجام میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که باید همه براساس مبانی مشترک یعنی مسلمان و هممرز بودن و توجه به جنبههای تاریخی دور یکدیگر جمع شویم نه اینکه به اختلافات بپردازیم. در چنین شرایطی راحتتر میتوان به توافق رسید.
در ادامه این نشست علی نجفی خوشرودی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بخش دیپلماسی پارلمانی ایران میتواند به پیشبرد اهداف کشورهای اسلامی و تسهیل زمینه همکاری متقابل کمک کند، گفت: کشورهای اسلامی ظرفیت خوبی برای همکاری دارند اما این ظرفیتها بر یکدیگر منطبق نیست. لذا باید با تکیه بر اشتراکات از اختلافات پرهیز کنیم. اکنون جهان دوران گذار را طی میکند لذا کشورهای اسلامی میتوانند در مختصات نظم نوین جهانی موثر باشند.
وی خاطرنشان کرد: امروز یکجانبهگرایی در عرصه بینالمللی به دنبال آسیب به کشورهای اسلامی است که نمونه آن خروج آمریکا از برجام است البته در چنین شرایطی ایران رفتار احساسی نداشته و با تدبیر و عقلانیت و تعامل سازنده نسبت به تعاملات بینالمللی رفتار میکند.
ولیالله نانواکناری عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: آمریکا و صهیونیستها یمن را به مخروبهای تبدیل کردهاند. ما باید در این شرایط به وحدت توجه کنیم که آنگاه صف نفوذناپذیری را تشکیل میدهیم. البته باید سران کشورهای اسلامی درباره علت سکوت نسبت به فاجعه یمن پاسخگو باشد چون اسرائیل در همه توطئههای منطقه نقش بارزی دارد.
ابوالفضل حسنبیگی عضو کمیسیون امنیت ملی هم با اشاره به وضعیت انرژی جهان گفت: ۶۶ درصد مخزن انرژی جهان و چهار تنگه استراتژیک در اختیار کشورهای اسلامی است. این یعنی انرژی به عنوان بزرگترین سلاح در اختیار مسلمانان است که میتوان براساس منافع مسلمانان از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به مقاومت ۴۰ ساله ایران در مقابل آمریکا گفت: امروز به فرمان رهبر انقلاب همه توان ایران در خدمت مسلمانان قرار گرفته پس اگر مسلمانان در کنار یکدیگر باشند میتوانند به قدرت برتر جهان تبدیل شوند. در این بین ایران همواره با تروریسم و گروههای تروریستی مقابله کرده که نمونه آن مقابله با طالبان است. انتظار میرود مسئولان پاکستانی هر چه سریعتر از ظرفیتهای منطقه برای آزادی سربازان ایرانی استفاده کنند.
به گفته حسنبیگی، آمریکا در کشورهای مختلف منطقه پایگاه نظامی دارد اما اگر دست از پا خطا کند پایگاهشان نابود میشود.
محمدابراهیم رضایی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: دشمنان کشورهای مسلمان با رهبری واشنگتن درصدد اجرای راهبرد تامین منافع اسرائیل در منطقه هستند. در این شرایط متاسفانه شاهد ظلم به مردم فلسطین، تجاوز به یمن و ظلم در عراق هستیم. پیشنهاد میکنیم کشورهای مسلمان با ایجاد سازمان مشترک دستاوردهای علمی را در اختیار یکدیگر قرار داده و در راستای رشد و توسعه علمی گامهای مشترک بردارند.
در ادامه این نشست، مجتبی ذوالنوری عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی دشمنشناسی را در جهان اسلام امری ضروری خواند و گفت: حمله به برجهای دوقلوی آمریکا بهانه و وسیلهای برای نفوذ به جهان اسلام و شروع جنگ تمدنها بود تا از این طریق افکار عمومی دنیا را علیه مسلمانان بیدار کنند. البته نظریه جنگ تمدنها ناکارآمد شد لذا امروز جنگ درونتمدنی در دستور کار دشمنان جهان اسلام است تا جنگ نیابتی با سلفیگری و افراطیگری را انجام دهند.
وی خطر دشمن داخلی را از دشمن بیرونی بیشتر دانست و توضیح داد: اینکه ترامپ میگوید نباید رژیم سعودی را در مواجه با مرگ روزنامهنگار منتقد محکوم کنیم دلیل آن است که با از دست دادن سعودیها رژیم صهیونیستی را از دست میدهند. در چنین شرایطی لازم است جهان اسلام موضع واحدی در مقابل نفوذیها داشته باشد تا از بلایا و حوادث کاسته شود.
مصطفی کواکبیان نیز به عنوان عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی در سخنانی گفت: اگر امروز شاهد جنایات داعش و القاعده در کشورهای منطقه هستیم و اسرائیل از معامله قرن سخن میگوید و آمریکا کشورهای اسلامی را تهدید میکند به دلیل آن است که ما با هم متحد نیستیم. آن هم در شرایطی که کشورهای مسلمان دارای دین، کتاب، قبله و پیامبر واحد هستند.
وی گفت: با توجه به شرایط کنونی پیشنهاد میشود نشست با سفرای کشورهای اسلامی هرسه ماه یک بار برگزار شود و کمیته مشترکی بین اعضای کمیسیون امنیت ملی با کشورهای اسلامی برای اصلاح روابط تشکیل شود. همچنین گسترش روابط پارلمانی نیز در دستور کار قرار گرفت.