بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 177453 | تاریخ : ۱۳۹۷/۹/۷ - 19:16
بیانیه محیط زیست درباره ادعاهای مطرح شده پیرامون طرح تنگه تکاب

بیانیه محیط زیست درباره ادعاهای مطرح شده پیرامون طرح تنگه تکاب

روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ادعاهای مطرح شده پیرامون طرح تنگه تکاب بیانیه‌ای صادر کرد.

نوآوران آنلاین-در این بیانیه آمده است: «سازمان حفاظت محیط زیست با عنایت به هیاهوی ایجاد شده در برخی رسانه‌ها درخصوص طرح تکاب به اطلاع افکار عمومی می رساند آنچه در خبر این رسانه‌ها درج شده، کاملاً مغرضانه و غیر علمی است و استفاده از اصطلاحات نامربوط از جمله "موافقت بی قید و شرط"، "هجوم از ورای قانون"، "موافقت بدون ارزیابی" و ... برای چنین طرحی شایسته رسالت رسانه‌ها نبوده و بی احترامی به اندیشه مخاطبان است.

لازم به ذکر است همانطور که بارها به آگاهی رسانه های محترم رسیده، نشر اخبار کذب، موجب کاهش اعتماد عمومی به صحت اخبار شده و اگر با هدف تضعیف سازمان محیط زیست برنامه ریزی می شود تاثیری بر اراده مدیران و  کارشناسان این سازمان نداشته و نخواهد داشت.

بدینوسیله موارد ذیل، در خصوص طرح تنگه تکاب، برای تنویر افکار عمومی و احترام به مخاطبان ارجمند به استحضار علاقمندان و دوستداران محیط زیست می رسد:

1- در جلسه 87.9.27 هیئت وزیران در استان خوزستان، منطقه تنگ تکاب به عنوان منطقه نمونه گردشگری به تصویب هیئت محترم وزیران رسید.

2-بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ ۱۹ .2. ۹۶ طرح به مساحت32.5 هکتار در مستثنیاتی است که در مالکیت پیشنهاد دهنده طرح قرار دارد.

 

 3-بر اساس قوانین و ضوابط استقرار، طرح های رده یک در حوزه  گردشگری می‌توانند در مستثنیات مناطق تحت مدیریت با رعایت جوانب و الزامات زیست محیطی اجرا شوند.در نتیجه، معاونت محیط زیست طبیعی سازمان با طرح اولیه پیشنهادی بدلیل قرار گرفتن در رده های بالاتر از یک، طی نامه شماره 3731.96 مورخ 96.2.4 مخالفت کرد.

4-مجری طرح مجدداً طرح اصلاحی را بر اساس تأمین نظر سازمان در تاریخ ۱۴ .4 .۹۶ به اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تحویل داد که این گزارش در مورخ 96.4.17 در اختیار دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق محیط زیست طبیعی سازمان قرار می گیرد.

5-دفتر زیستگاه‌های سازمان در تاریخ 97.4.20 بررسی پروژه را صرفاً در داخل مستثنیات و در رده یک واحدهای خدماتی پس از ارائه گزارش ارزیابی زیست محیطی و تائید آن امکان‌پذیر اعلام می کند. 

6-سازمان آب و برق خوزستان طی نامه مورخ 96.8.15  اعلام می کند که طرح فوق در حوضه آبریز تامین آب شرب سدهای  مارون و آریوبرزن قرار ندارد.

 7-پس از تأیید مستثنیات بودن منطقه و قرار گرفتن در خارج از محدوده حوضه آبی سدها، اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان طی نامه مورخ  96.8.24 به مجری طرح، ضرورت ارائه گزارش ارزیابی را اعلام نموده و مجری طرح در  96.9.7 گزارش ارزیابی زیست محیطی را تحویل اداره کل می‌دهد.

8-طرح بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان ابتدا در کارگروه استانی مورخ96.10.11 مطرح و سپس برای بررسی در سازمان در مورخ 96.10.20 به دفتر ارزیابی سازمان ارسال می‌شود.

9-سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان مجدداً به دلیل عدم تامین محتوای طرح و مطابقت آن با مناطق تحت مدیریت با اجرای طرح مخالفت نموده که مجری طرح نسبت به اصلاح طرح به اقامتگاه بوم گردی (اکولاژ) رده یک ضوابط استقرار اقدام و معاونت محیط زیست طبیعی سازمان پس از بررسی طرح اصلاحی طی نامه 97.1.21 با طرح اکولاژ در رده یک ضوابط استقرار با رعایت تمهیدات و الزامات زیست محیطی موافقت می نماید.

10-پس از اعلام نظر مورخ 97.1.21 محیط زیست طبیعی سازمان طرح فوق در مورخ 97.2.8در کمیته ارزیابی زیست محیطی به ریاست معاون محترم محیط زیست انسانی سازمان تشکیل و اشکالاتی بر گزارش ارائه شده وارد و به مجری طرح ابلاغ می‌ شود.

11-مجدداً در مورخ97.2.18 کمیته ارزیابی زیست محیطی به ریاست معاون محیط زیست انسانی سازمان تشکیل و اصلاحات مدنظر در گزارش اعمال شده و مقرر گردید پس از ارائه موارد اصلاحی جدید به دفتر ارزیابی و کمیته فنی نسبت به صدور مجوز اقدام کند.

12-در مورخ 97.4.6 برای سومین بار کمیته ارزیابی زیست محیطی سازمان تشکیل و آخرین اصلاحات و مطابقت طرح با اکولاژ مورد بررسی و اقدام واقع شد.

13-با توجه به طولانی شدن فرآیند بررسی این طرح که از اسفند ماه ۹۵ شروع گردیده و با عنایت به تایید معاونت محیط زیست طبیعی سازمان و سه نوبت تشکیل کمیته ارزیابی سازمان و چندین نوبت اصلاحات گزارش، معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طی نامه مورخ97.5.6 به مدیران کل حفاظت محیط زیست استان ها اعلام می‌نماید که نسبت به صدور مجوز مربوطه اقدام کنند.

14-اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نامه مورخ 97.5.14 با انجام فعالیت صرفاً بوم گردی(اکولاژ) منطبق با رده یک گروه استقرار واحدهای خدماتی و با ۱۱ شرط اعلام موافقت می کند.

15-در مورخ 97.5.23 نیز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به استناد تفویض اختیار و همچنین دستور ریاست محترم سازمان و مکاتبات97.1.21 و 97.3.23 معاونت محیط زیست طبیعی مبنی بر اجرای صرفاً اکولاژ در مستثنیات، نسبت به صدور مجوز طی نامه مورخ97.5.6اقدام می کند.

  همان گونه که در موارد15گانه فوق، روند صدور مجوز طرح تنگه تکاب به اطلاع افکار عمومی رسید صدور این مجوز کاملاً در چارچوب قانون و با مداقه کافی و حتی سختگیرانه، با لحاظ نظرات دفاتر تخصصی سازمان صادر شده است. 

لازم به ذکر است، طرح فوق صرفاً در حد اقامتگاه‌های بوم گردی (اکولاژ) بوده، در این مجوز ۱۱ شرط، از جانب اداره کل حفاظت محیط زیست استان های کهگیلویه و بویراحمد و 31 شرط بوسیله اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان برای اجرا در نظر گرفته شده که همگی جزء تعهدات مجری است.

بدیهی است در صورت تخطی از هر کدام از شرایط ساخت و ساز، از ادامه فعالیت پروژه ممانعت خواهد شد.

همچنین مقرر شده است تا مجری طرح ضمن استقرار واحد HSE همزمان با آغاز عملیات اجرایی گزارش نظارت و پایش طرح موصوف را مطابق دستورالعمل پروژه های مشمول ارزیابی به اداره کل حفاظت محیط زیست استان های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان ارسال کنند.

 بر این اساس، بار دیگر از خبرنگاران محترم دعوت می کنیم و انتظار داریم که ضمن رعایت اصول فعالیت رسانه ای، که تحقیق و انتشار صحیح خبر است، در نشر اخبار به مسئولیت اجتماعی خود نسبت به اخبار و مخاطبان دقت لازم را مبذول دارند.»

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.