نوآوران آنلاین- مجید کوهی - سرپرست کاوش در گورستان باستانی اسب ریسه اظهار داشت: بیشتر سفالهای کشف شده از دوره تاریخی احتمالا مربوط به دورههای ساسانی و اشکانی هستند.
وی با اشاره به کشف یکسری سفال خاکستری رنگ بسیار شاخص، هدف از این کاوش را شناسایی توالی دورههای تاریخی در محوطه اسب ریسه اعلام کرد و گفت: یافتههای سطحی نشان میدهد از دوران عصر آهن و تاریخی نیز در این محوطه آثاری وجود دارد و این در حالی است که تاکنون از دوره اسلامی آثاری به دست نیامده است.
این باستان شناس افزود: این محوطه تاریخی به دلیل وجود گوردخمههای افقی بر صخرهها تا حدودی با سایر محوطههای تاریخی و گورستانی در استان گیلان و شمال کشور متفاوت است.
وی گورستان باستانی اسب ریسه را منحصر به فرد دانست و گفت: در این گورستان، گورهای کلان سنگی منطقه طالش ایران با سبک معماری خاصی وجود دارد که به صورت چهار چینه ای با سنگهای بزرگ ساخته شدند.
کوهی با ابراز تاسف از تخریبهای انجام شده توسط حفاران غیر مجاز گفت: در جریان کاوش اخیر ساختار معماری در دامنه صخرهها که با استفاده از سنگهای رودخانه ملات گل ساخته شدند، شناسایی شد.
وی در ادامه با اشاره به بازکردن یک گور تاریخی در کاوش گفت: متاسفانه در این گور به رغم وجود اسکلت کامل، هیچ آثاری وجود نداشت که بتوانیم با توجه به آن، دوره تاریخی گور را شناسایی کنیم.
این باستان شناس با اشاره به وجود گورهایی به صورت پلکانی در دامنه صخره گفت: ایجاد ترانشههایی در فضاهای اطراف این گورها نشان داد در این محل هم دیوارها و اتاقهایی وجود دارد که احتمالا با قبور مرتبط بودند.
وی با اشاره به این نکته که نمونه این قبور در سیراف، حصیرآباد و بیشابور وجود دارند، گفت: تلاش کردیم براساس منایع مالی و امکانات دادههای هر چند اندکی را از این محوطه به دست آوریم تا شاید در آینده با کاوشهای گسترده و دقیق اطلاعات بیشتری به دست آید.
کوهی تنها کاوش و پژوهش میدانی در گورستان باستانی اسب ریسه گیلان را مربوط به سال 1393 اعلام کرد و افزود: کاوش حاضر نیز با توجه به کمبود منابع مالی بسیار اجمالی بوده و دادههای بسیار اندکی از محوطه به دست آمد و امیدواریم در آینده با کاوشهای وسیع تر بتوانیم اطلاعات کامل تری به دست آوریم.
به گفته این باستان شناس در کاوش سال 93 بیش از 30 محوطه و گورستان تاریخی در این محوطه شناسایی شد.