نوآوران آنلاین- حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در نشست خبری خود ضمن گرامیداشت فرا رسیدن هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره دلاوریهای رزمندگان در طول هشت سال دفاع مقدس و پاسداشت خون شهیدان اظهار کرد: در آغاز انقلاب در سال 59 کشور را از هر جهت مورد محاصره قرار داده بودند، یک جنگ تمام عیار نظامی راه انداختند و جنگ داخلی هم توسط گروهکهای مسح راه انداختند اما مردم متدین با توکل به خدا و جهاد توانستند همه این مراحل را پشت سر بگذارند.
وی ادامه داد: مردم به تمام جریانهای تروریستی به خوبی پاسخ گفتند و تحریمهایی که از آن تاریخ تا به امروز در کشور ما به صورت ظالمانه ایجاد کردند را پاسخ دادند که امیدواریم این زحمات فراموش نشود و بدانیم مردم ما چه تاریخی را رقم زدند.
محسنیاژهای اظهار کرد: مردم توقع دارند قوه قضاییه در حقوق عامه ورود بیشتری پیدا کند. دستگاه قضا به طور مشخص توسط دادستان کل کشور و بازرسی کل کشور از سالهای قبل به ویژه از سال گذشته و امسال، تلاش کرده که اولاً موارد مربوط به حقوق عامه را احصا کند و تاکنون هم مقدار زیادی احصا شده است. دادستانی کل تلاش دارد اولویتبندی و به تناسب اولویت و مقدورات به آنها بپردازد.
معاون اول قوهقضاییه با بیان اینکه امیدواریم همه دولتمردان و مردم کمک کنند این امور به سروسامان برسد گفت: یکی از مسائل، مسئله تصادفات و تلفات جاده ای است. تلفات جادهای در همه دنیا وجود داشته و دارد اما در کشور ما تلفات جادهای خیلی زیاد است و مسلما با اصلاح راهها و کنترل فنی بیشتر و بهتر وسایل حمل و نقل و متعهدتر کردن شرکتهای حمل و نقل در راستای استخدام رانندههای خوب و بیشتر و اموراتی از این دست، میتوان تلفات جادهای را کاهش داد.
سخنگوی قوهقضاییه افزود: مسئله دیگر که قابل توجه و جزو موارد اولویتدار است، بحث شرکتهای تعاونی اعتبار است. اگر اشتغال نباشد و جایی هم نباشد که سرمایههای کوچک مردم را به درستی بکار بگیرد ممکن است مردم سرمایه خود را به کسانی بسپارند که نمی توانند از این سرمایه ها به درستی استفاده کنند؛ مانند همین شرکتهای لیزنیگی و شرکتهای تعاونی اعتبار. یک نمونه آن موسسه کاسپین، ثامن الحجج و ... است. در این موارد باید دولت عنایت بیشتر کند. اولا باید بستری فراهم شود تا مردم سرمایههای کوچک خود را در جاهای قابل اطمینان و در راستای اشتغالزایی و ایجاد تولید بیشتر مصرف کنند. ثانیاً کسانی که میخواهند از سرمایه مردم استفاده کنند باید ساماندهی شوند و صداوسیما هم باید توجه کند که از هر کس و نهاد و موسسهای تبلیغ نکند. قوه قضاییه نسبت به این موارد هم وارد شده و تلاش می کند و امیدواریم با کمک دولت و دیگران پرونده های این چنینی کمتر داشته باشیم.
محسنیاژهای ادامه داد: مسئله سوم، مسئله امنیت و آرامش جامعه است. یکی از موارد مختل کننده آسایش و آرامش آثار سوء فضای مجازی است. در سال 96 با کمال تاسف، آمار قتلهای فجیع در مقایسه با سال 95 بیشتر شده و برخی آزارها در خانواده ها بیشتر شده است. البته همه اینها به خاطر آثار فضای مجازی نیست و شاید علل دیگر هم داشته باشد اما بر اساس کارهای مطالعاتی صورت گرفته، حتما یکی از آثار سوء برخی چیزهایی که در فضای مجازی پخش می شود و مردم می بینند، جنایت هایی است که رخ می دهد. البته برخی از اینها هم عوامل دیگری مثل استعمال مواد روانگردان دارد. این مسئله، جزء مواردی است که در دستور کار دادستانی کل کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است.
محاکمه غیابی خاوری
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری درباره محاکمه غیابی خاوری و اینکه حکم صادر شده یا خیر گفت: از دادگاه انقلاب پرسیدم که گفتند ما همه تلاش خود را برای برگرداندن این فرد کردیم اما موفق نشدیم. از طریق رسانه ها هم اعلام کردیم برای اواخر مهر یا آبان، وقت رسیدگی تعیین شده است. باز هم سفارش می کنم که اگر بیاید به نفعش است.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که الان در کشور مطرح است، مسئله قاچاق است. مسئله قاچاق و تاثیر آن در تولیدات داخلی محرز است. خوشبختانه همه دستگاه در این زمینه مشغول هستند اما به نظر می رسد باید تلاشها بیشتر شود تا قاچاق کالا که لطمه جدی می زند به صفر برسد. در رابطه با این قضیه اگر گمرک یا دادسرا یا دادگاه و نیروی انتظامی و تعزیرات تخلفی بکنند باید با اشد احوال برخورد کرد زیرا وقتی همه جازم و عازم برای برخورد هستند، یک فرد در داخل دستگاه حکومتی هم به قاچاقچی کمک کند، قابل اغماض نیست.
صدور کیفرخواست ۱۲ متهم پرونده گمرکات بوشهر
سخنگوی قوهقضاییه در پاسخ به سوالی در برخی گمرکات کشور از جمله بوشهر و قزوین تخلفاتی رخ داده که منجر به دستگیری شده گفت: اخیرا پرونده گمرکات بوشهر که 12 متهم دارد، کیفرخواست خورده و به دادگاه رفته است. از این تعداد 6 نفر عوامل گمرک و شش نفر هم صاحب بار بودند. در قزوین هم همین طور است. در تهران افرادی تحت تعقیب قرار گرفتند در این خصوص که به جهت شدت مقابله با قاچاق کالا و ارز است.
محسنیاژهای در پاسخ به سئوال دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده عباس کیارستمی گفت: پرونده پزشک این پرونده بر اثر گزارشات خود پزشکان و تحقیقات انجام شده، نسبت به پزشک کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شده است.
پرونده قتل بنیتا
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره متهم ردیف دوم پرونده قتل بنیتا گفت: در پرونده بنیتا متهم ردیف دوم از قتل عمد تبرئه شده اما به کلی تبرئه نشده است و در جرایم دیگر به عنوان معاون یا مباشر، محکوم کرده است و کیفرهایی هم که در نظر گرفته شده، نسبتاً سنگین است.
او همچنین درباره متهم ردیف اول هم توضیح داد: اجمالا اینکه متهم ردیف اول دو سه اتهام داشته؛ یکی از عناوین اتهامیاش قتل عمد هست که در این خصوص برای وی حکم قصاص نفس صادر شده است. برای سایر موارد اتهامی شنیدم که مجازات هایی اعم از حبس و شلاق و تبعید در حکم صادره هست که البته قابل اعتراض است و باید دید در دادگاه تجدید نظر چه می شود.
معاون اول قوهقضاییه درباره اموال و دارایی وزرای دولت یازدهم گفت: کسانی که در دولت یازدهم بودند و دورهشان تمام شده و در دولت جدید هم نیستند، 12 نفر هستند که 6 نفر از آنها گزارش پایان دوره خود را داده اند که از آنها تشکر میکنم زیرا زودتر هم جواب دادند. از کسانی هم که در دولت دوازدهم هستند، 9 نفر لیست و فهرست اموال خود را دادند که از این 9 نفر، دو نفرشان جدید هستند مثل آقای کلانتری که در دولت یازدهم نبود. 7 نفر دیگر هم کسانی هستند که در دولت قبل و فعلی بودند.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره آتش سوزی تعمدی در مرکز بهداشت شیروان گفت: نظر کارشناسی اولیه مبنی بر عمدی بودن آتش سوزی است و اگر اعتراضی به آن گزارش باشد، مراحل بعدی را طی میکند. فردی هم در این رابطه دستگیر شده و تخلف مالی از او کشف شده اما اینکه این فرد در آتش سوزی نقش داشته یا خیر به اثبات نرسیده است.