بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 46470 | تاریخ : ۱۳۹۶/۷/۴ - 19:13
مواردی که آلرژی فصلی‌تان را بدتر می‌کند

مواردی که آلرژی فصلی‌تان را بدتر می‌کند

در آغاز فصل پاییز برای اینکه واکنش‌های آلرژی فصلی‌تان را تحت کنترل خود بگیرید، باید عوامل اصلی برانگیزاننده‌ی این علا‌ئم را خوب بشناسید.

نوآوران آنلاین-چه کسی دوست دارد وقتی آلرژی‌اش بروز می‌کند، با آبریزی بینی یا خارش چشم‌ها دست و پنجه نرم کند؟ با هر کسی که به نوعی با آلرژی درگیر است صحبت کنید، حتما به شما خواهد گفت که این علائم اصلا خوشایند نیستند.

 
هدف شما این است که تا جایی که امکان دارد، واکنش‌های آلرژیک خود را به حداقل برسانید، اما ممکن است نسبت به عادت‌های مضر روزانه‌ی خود یا چیزهایی در اطراف‌تان که علائم آلرژیک‌تان را بدتر می‌کنند آگاهی نداشته باشید. در آغاز فصل پاییز برای اینکه واکنش‌هایآلرژی فصلی‌تان را تحت کنترل خود بگیرید، باید عوامل اصلی برانگیزاننده‌ی این علا‌ئم را خوب بشناسید.
 
 چیزهایی عجیبی که آلرژی فصلی‌تان را بدتر می‌کنند
 
 میوه‌هایی که پروتئین‌هایی مشابه گرده‌ها دارند
اگر عطسه می‌کنید و آبریزی بینی دارید، ممکن است با خوردن بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها مشکل داشته باشید، که به آن سندرم آلرژی دهانی (OAS) می‌گویند و موسسه‌‌س آسم و آلرژی آمریکا تخمین می‌زند که بیشتر از یک سوم مبتلایان به آسم این سندرم را دارند.
 
پروتئینی که در پوست بعضی از میوه‌ها و سبزی‌های خام مانند سیب، گوجه فرنگی و طالبی پیدا می‌شوند ممکن است دلیلی برای تشدید علائم آلرژیک‌تان باشند، البته هر آلرژی، یک سری از غذاهای محرک خاص خودش را شامل می‌شود. گرده‌ها و پروتئین‌های غذایی خیلی شبیه هم هستند، و برای همین بدن شما فکر می‌کند شما گرده خورده‌اید. در نتیجه با علائمی چون خارش گلو و دهان و سرفه روبرو می‌شوید. پوست کندن میوه‌ها می‌تواند از واکنش‌های آلرژیک‌تان کم کند، حتی پختن میوه‌ هم می‌تواند مفید باشد.
 
فقط مراقب باشید! تحقیقات نشان می‌دهد حدود ۲ درصد از افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهانی علائمی دارند که ممکن است پیشرفت کرده و تبدیل به شوک آنافیلاکتیک شود؛ شوک آنافیلاکتیک یک واکنش آلرژیک شدید و نادر است که اگر درمان فوری صورت نگیرد می‌تواند کشنده باشد.

لنزهای تماسی

وقتی تعداد گرده‌ها زیاد می‌شود و شما همچنان از لنزهای تماسی‌تان استفاده کنید. اگر گرده‌ای در چشم‌تان گرفتار شود و همانجا بماند، با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد. لنزهای تماسی نرم، بیشتر مستعد جذب محرک‌های موجود در هوا، مانند دود یا گرد و غبار هستند، چون نفوذ پذیرترند. لنز نرم، اکسیژن بیشتری به چشم‌های‌تان می‌رساند اما می‌تواند هر چیزی را جذب کند. اگر به استفاده از لنز عادت کرده‌اید و از لنزهای سخت هم خوش‌تان نمی‌آید، باید از لنزهای یکبار مصرف استفاده کنید.

استرس

استرس وضعیت شما را بدتر می‌کند. مطالعه‌ای اخیر، میزان استرس ۱۷۹ نفر که دچار تب یونجه یا آلرژی فصلی بودند طی یک دوره‌ی ۱۴ روزه مورد بررسی قرار داد. محققان دریافتند ۶۴ درصد از افرادی که استرس بیشتری داشتند، علائم آلرژیک‌شان نیز شدیدتر بوده است.
 
خوشبختانه شما می‌توانید با کاهش استرس، اثرگزاری این عامل را به حداقل برسانید. مدیتیشن، استراحت بیشتر و یا انجام فعالیت مورد علاقه‌تان که شما را آرام می‌کند، روش‌های مفیدی هستند. اگر احساس خوبی نداشته باشید و مضطرب باشید، علائم‌تان بدتر خواهند شد.

الکل

الکل و شراب قرمز می‌تواند علائم آلرژی‌تان را تشدید کند. برخی از افراد نسبت به ترکیباتی که به طور طبیعی در الکل و شراب موجودند، حساسیت دارند.

استفاده از داروی نامناسب

داروهای آلرژی بسیار متنوع و زیاد هستند که همه‌ی آنها تضمین می‌کنند که واکنش‌های آلرژیک‌تان را درمان می‌کنند. اما بیشتر آنها در دو گروه خلاصه می‌شوند: آنتی هیستامین‌ها و ضد احتقان‌ها (دکونجستان‌ها). اما شما باید بدانید کدامیک از داروهای روی پیشخوان داروخانه‌ها برای شما بهترین عملکرد را دارند.
 
یک آنتی هیستامین معمولا عطسه، خارش و آبریزی بینی را تسکین می دهد اما یک ضد احتقان، با احتقان و گرفتگی ناشی از التهاب راههای هوایی بینی مبارزه می‌کند. برخی از داروها ممکن است هر دو عامل را داشته باشند اما اگر فقط دچار گرفتگی بینی هستید، احتمالا فقط به داروی ضد احتقان نیاز دارید. اگر علائم ادامه دار یا بدتر شدند حتما به یک متخصص آسم و آلرژی مراجعه کنید.

عطر و شمع

 
 
 چیزهایی عجیبی که آلرژی فصلی‌تان را بدتر می‌کنند

هر چیزی که رایحه‌ای به آن اضافه شده باشد می‌تواند راههای هوایی بینی و داخل پلک‌ها را تحریک کند. عطر و ادکلن، شمع‌های معطر، دود اسپند و ... چند نمونه از این محرک‌ها هستند. البته اجتناب کامل از از این محرک‌ها غیرممکن است چون ممکن است در محیط‌هایی قرار بگیرید که تحت کنترل کامل شما نباشند، بنابراین بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که دست کم در خانه‌ی خودتان این مواد محرک را حذف کنید و تا حد ممکن از قرار گرفتن در معرض این محرک‌ها در بیرون از خانه اجتناب کنید.

کلر

شنا کردن در استخرهای کلر دار و حتی فقط نشستن در کنار این استخرها می‌تواند به اندازه‌ی شمع و عطر برای‌ آلرژی‌تان بد باشد. کلر، گازی تحریک کننده است که اثری مانند عطر و ادکلن و ... روی شما دارد. اگر بتوانید کلر را استشمام کنید، پس وارد بدن‌تان شده است. استخرهای سرپوشیده از استخرهای روباز هم بدتر هستند زیرا کلر، در محیطی کوچک‌تر پخش می‌شود.

لباس‌های‌تان

آیا ژاکت پشمی‌تان را بعد از هر بار پوشیدن می‌شویید؟ اگر این کار را نمی‌کنید باید بدانید که برای آلرژی‌تان بسیار بد است. لباس‌ها مخصوصا آنهایی که از پارچه‌های ضخیم و ناصافی چون پشم درست شده‌اند، جاذب خاک و گرد و غبار هستند.
 
شما باید این لباس‌ها را بعد از هر بار پوشیدن، شستشو بدهید. بهتر است از لباس‌های نخی یا لباس‌هایی که راحت‌تر تمیز می‌شوند استفاده کنید. همچنین خیلی خوب است که لباس‌ها را در آب گرم بشویید، آزمایش‌ها نشان داده آنهایی که لباس‌های خود را در آب ۱۴۰ درجه شسته بودند، نسبت به آنهایی که لباس‌ها را در آب سرد شستشو داده بودند، آلرژن‌های کمتری روی لباس‌های‌شان داشتند.

صبح حمام کردن

گرد و غبار و گرده‌ها فقط به لباس‌های‌تان نمی‌چسبند، بلکه به پوست و موهای‌تان هم می‌چسبند. این ذرات ریز، درست مانند خاک، روی شما می‌نشینند، اما شما نمی‌توانید آنها را ببینید. دوش گرفتن قبل از رفتن به رختخواب به شما کمک می‌کند آلرژن‌هایی را که در طول روز به خود جذب کرده‌اید از بدن‌تان پاک کنید. اگر شب با این ذرات ریز به رختخواب بروید، دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوید که دیگر دوش گرفتن در صبح، چندان کمکی به شما نخواهد کرد.

هوا

آلرژی شما در روزها خشک و آفتابی و با وزش باد تشدید خواهد شد چون گرد و غبار یا گرده‌های بیشتری در این شرایط در هوا وجود دارد. هوای مرطوب و ابری و بارانی برای مبتلایان به آلرژی بسیار ایده‌آل است چون دشمن آلرژی است: گرد و غبار و ریزگردها در چنین شرایط آب و هوایی، متفرق شده و نشست می‌کنند. باران‌های سنگین می‌توانند تمام گرد و غبارها را از هوا شسته و شرایطی مطلوب، هر چند موقتی، برای شما ایجاد کنند.
 
 چیزهایی عجیبی که آلرژی فصلی‌تان را بدتر می‌کنند


دود دست دوم سیگار


آلرژی را هم به لیست بلند و بالای بیماری‌های ناشی از سیگار کشیدن اضافه کنید. در مطالعه‌ای، تاثیرات دود تنباکو روی مبتلایان به آلرژیبررسی شد و محققان دریافتند میزان آنتی بادی‌ IgE اختصاصی بر علیه آلرژن، در افرادی که در معرض دود دست دوم سیگار قرار گرفته بودند، بسیار بسیار بالا بوده است. دود سیگار هم مانند عطر و ... می‌تواند سیستم تنفسی‌تان را تحریک کند، پس بهترین کار، اجتناب از چنین شرایطی است.
 
کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.