نوآوران آنلاین-فریبا محسنی کارشناس ارشد فیزیوتراپی اظهار کرد: اختلالات ستون فقرات یکی از معضلاتی است که اکثر ایرانیان با آن مواجه میشوند و این معضل در کیفیت زندگی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی فرد اختلال ایجاد میکند و باید در عرصههای کلان سلامت روی این مساله برنامههای ویژهای داشت.
وی ادامه داد: سالانه تعداد زیادی از افراد به ویژه بانوان برای اختلال اسکلتی–عضلانی به کلینیکهای درمانی مراجعه میکنند و اگر فیزیوتراپیستها در نظام سلامت نقش پررنگی داشته باشند میتوانیم با آموزش این متخصصان شاهد کاهش هزینههای درمان و افزایش کیفیت زندگی بیماران باشیم.
50 درصد زنان درگیر دردهای کمری – لگنی هستند
محسنی افزود: سلامت نوزاد و مادر یکی از اهداف کلان در وزارت بهداشت است و از جایی که درد کمری – لگنی از شایع ترین مشکلات عضلانی – اسکلتی در دوران بارداری محسوب میشود؛ بیش از 50 درصد زنان آن را تجربه میکنند بنابراین باید مداخلات فیزیوتراپی در حین بارداری به زنان آموزش داده شود.
این کارشناس فیزیوتراپی اظهار کرد: استفاده از ابزارهای سادهای مثل بالش در اندازه و شکلهای مختلف برای حمایت قسمتهای مختلف بدن شامل ناحیه پشت شکم و زانوها برای کاهش درد و بیخوابی در بارداری مفید است و بالشهای مخصوص بارداری، رول کمری که پشت کمر گذاشته میشود، ساپورت کنندههای شکمی–کمری و کمربندهای ساکروایلیاک از دیگر ابزارهایی هستند که میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
وی افزود: مطالعات متعددی تأثیر تمرین درمانی بر درد کمر و لگن را مورد بررسی قرار داده و طبق یک مطالعه تمرینات هوازی و مقاومتی در 30 دقیقه پیاده روی تند به کاهش شدت درد و ناتوانی کمک میکند.
این کارشناس فیزیوتراپی یادآور شد: پیشگیری رکن اصلی سلامت است و برای تولد نوزاد سالم باید به فکر کیفیت سلامت مادر در دوران بارداری باشیم که مداخلات فیزیوتراپی در زمان بارداری از ضرورتهایی است که امیدواریم نظام سلامت در این عرصه نیز برنامههایی داشته باشد.