بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
کد خبر: 125232 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۱۲ - 15:44
آیا خواب رفتن دست و پا نشانه بیماری است ؟

آیا خواب رفتن دست و پا نشانه بیماری است ؟

حتما بارها برای شما پیش آمده که دچار خواب رفتن دست و پا شده اید و گزگز و سوزش ناشی از آن شما را آزار دهد . راه رفتن با پایی که خواب رفته کار دشواری ست و تنها راه حل ، شل گذاشتن اندام است تا آرام آرام به حالت طبیعی بازگردد .

نوآوران آنلاین- حتما بارها برای شما پیش آمده که دچار خواب رفتن دست و پا شده اید و گزگز و سوزش ناشی از آن شما را آزار دهد . راه رفتن با پایی که خواب رفته کار دشواری ست و تنها راه حل ، شل گذاشتن اندام است تا آرام آرام به حالت طبیعی بازگردد .

علت خواب رفتن دست و پا چیست ؟
احساس خواب رفتگی در اندام ها یا هر قسمتی از بدن یک احساس غیرطبیعی و همراه با سایر شکایات حسی نظیر سوزن سوزن شدن ، گزگز و مورمور شدن یا احساس سوزش است که اصطلاحا آن را پارستزی می نامند . این حالت ها می تواند به صورت موقت یا مزمن روی دهد .

بیشتر موارد خواب رفتن دست و پا ناشی از فشار روی یک یا چند عصب است و اغلب چند دقیقه بعد از حذف فشار از بین می رود . در واقع حس و تحریکات حسی دست و پا از طریق سلول های عصبی به نام نرون از مسیر نخاع وارد مغز می شود و هرگونه اختلال در عملکرد این مسیر به طوری که نتواند پیام حسی را به خوبی به مغز منتقل کند به بروز پارستزی می انجامد .

 

آیا خواب رفتن دست و پا نشانه بیماری است ؟
معمولا پارستزی زمانی رخ می دهد که مثلا در اثر بد نشستن یا نشستن طولانی مدت به صورت دو زانو یا چهار زانو پاها دچار خواب رفتگی شوند ولی اگر خواب رفتگی اندام به صورت روزمره یا مداوم یا خود به خود و بدون فشار خارجی روی عصب باشد ، می تواند نشانه یک اختلال یا بیماری زمینه ای در بدن باشد . طیف وسیعی از بیماری ها و اختلالات می توانند به عصب آسیب بزنند. از گیر افتادن عصب در محل های خاصی از بدن و تحت فشار قرار گرفتن آن تا بیماری های سیستم عصب مرکزی – محیطی یا مشکلات ارتوپدی . همراهان راستینه ، در صورتی که شما از این دسته از افراد هستید ، بهتر است برای بررسی علت زمینه ای به پزشک مراجعه کنید .

 

لطفا برای خواب رفتن دست و پا و ارتباط آن با بیماری مثال بزنید ؟
در مواردی خواب رفتگی اندام ، نشانه ای از یک بیماری مهم است که بررسی سریع را می طلبد . گاهی هم می تواند علامت عارضه دار شدن یک بیماری زمینه ای باشد مثلا در بیماران دیابتی . اگر دیابت کنترل نشده باشد به اعصاب حسی یا حرکتی محیطی آسیب می رساند که این جزو شایع ترین عوارض این بیماری است و علائم آن به نوع آسیب بستگی دارد ولی در اکثر موارد اولین نشانه آن احساس خواب رفتگی ، گزگز ، و مور مور شدن در انگشتان پا و در موارد طول کشیده ، در انگشتان دست است . این علائم معمولا در طول شب تشدید می شود . میزان شیوع این نوع آسیب در بیماران دیابتی ۲۰ تا ۳۰ درصد گزارش شده است که البته احتمال آن با توجه به سن بیماری و طول مدت ابتلا به دیابت ، همراهی با پرفشاری و چربی خون بالا یا سیگار کشیدن فرد افزایش می یابد . کنترل مناسب سطح قند خون تاحدود زیادی از احتمال بروز پارستزی می کاهد .

گاهی اولین علامت بیماری گلین باره احساس خواب آلودگی و گزگز در انگشتان پاست که متعاقب آن ضعف پیشرونده ایجاد می شود . تعدادی از بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید از پارستزی دست و پا همراه با عدم تحمل سرما شکایت دارند .

علاوه بر فشارهایی که ذکر شد ، در صورتی که خواب رفتن در دست و پا محدود به انگشت خاص یا محل خاصی از دست و پا باشد ، آسیب های دیسک و آرتروز ستون فقرات ، گردن یا کمر از جمله مواردی هستند که باید آنها را در نظر داشت که معمولا در این افراد شکایت از کمر درد و گردن درد (خفیف یا شدید ) یا سابقه قبلی آن وجود دارد .

 

خواب رفتن دست و پا می تواند از نشانه های ام اس باشد ؟
بله ، پارستزی و خواب رفتگی می تواند یکی از علائم شایع بیماری ام اس باشد . حدود ۸۰ درصد بیماران ، درجاتی از این اختلال حسی را در مقاطعی از سیر بیماری خود تجربه می کنند .گاهی خواب رفتگی یکی از نشانه های اولیه بیماری است . اگر پارستزی چند روز یا چند هفته طول بکشد ، به خصوص اگر قسمت های وسیع یا پراکنده از بدن را گرفتار کند ، باید آن را پیشگیری و بررسی کرد . باید توجه داشت که بسیاری از بیماری های دیگر هم در تشخیص افتراقی ام اس مطرح می شوند که علائم مشابه دارند . ام اس طبق معیارهای خاص بالینی و تصویری و نظر متخصصان مغز و اعصاب تشخیص داده می شود و هر بیماری با این علائم لزوما مبتلا به ام اس نیست . مثلا مبتلایان به فیبرومیالژی با علائم خستگی و درد منتشر عضلانی مراجعه می کنند که انواع اختلالات حسی نظیر سوزن سوزن شدن و خواب رفتگی اندام می تواند از تظاهرات آن باشد . بیشتر بیماران با فیبرومیالژی اختلال و مشکلات خواب دارند یا از درجاتی از مسائل روانی نظیر افسردگی رنج می برند .

 

شایع ترین علت خواب رفتگی دست و پا چیست ؟
گیرافتادن و تحت فشار قرار گرفتن موضعی اعصاب محیطی از شایع ترین علل احساس خواب رفتگی دست و پاست . زیرا این اعصاب در طول مسیر خود در مسیرهای به خصوصی مستعد گیرافتادن یا آسیب های فشاری هستند . ناحیه پشت و داخلی آرنج ، ناحیه مچ و دست ، قسمت خارجی زیر زانو یا قسمت داخلی مچ پا از جمله این محیط هاست . مثلا آنچه تحت عنوان ” سندرم تونل کارپال ” شناخته می شود ، به دلیل گیرافتادن و فشار روی عصبی به نام مدین در ناحیه مچ دست اتفاق می افتد . این ناحیه ” تونل مچ ” شایع ترین محل گیر افتادن عصب است . افراد مبتلا معمولا خانم های خانه دار بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سال ، کاربران رایانه ، مکانیک های خودرو یا شاغلانی که با دست زیاد کار می کنند هستند .

 

در صورت آسیب عصب ، چه اتفاقی همراه خواب رفتن دست و پا می افتد ؟
معمولا بیماران از گز گز و خواب رفتگی یا درد در انگشت نشانه یا میانی و شست در طول شب شکایت دارند و در موارد شدید تر ، این خواب رفتن در روز هم احساس می شود . اگر خواب رفتگی دو یا سه انگشت وسطی شخص را از خواب بیدار کند و احساس کند که با تکان دادن دست ، خواب رفتن دست کمتر می شود ، معمولا اولین تشخیص مطرح ، “ نشانگان تونل کارپ ” است مگر خلاف ان ثابت شود .
علاوه بر انجام کارهای زیاد با دست ، گاهی این نشانگان در زمینه یک بیماری رخ می دهد مانند روماتیسم و دیگر مشکلات مفصلی ، روماتوئید آرتریت، دیابت، آکرومگالی یا حتی در دوران بارداری.
مشابه همین حالت ممکن است در مچ پا رخ دهد که آن را ” نشانگان تونل تارس ” می گویند . در این حالت فرد به دنبال ایستادن طولانی یا راهپیمایی دچار کرختی ، خواب رفتگی و درد در قسمت داخلی کف پا یا کف پاشنه میشود که با بیرون آوردن کفش و استراحت کاهش می یابد .

عموما تروما ( ضربه ) ، چاقی و تورم مفصل مچ پا از علل آن است و گاهی هم علت خاصی برای آن نداریم .

برخی اوقات علامت گیرافتادن عصب ( عصب تیبیال ) در ناحیه مچ پا شبیه علامت خارپاشنه است که باید آنها را از هم افتراق داد .

 

موارد دیگری نیز هست از خواب رفتن دست و پا توضیح دهید ؟
از دیگر علل خواب رفتگی اندام ها ، کم خونی از نوع کمبود ویتامین B12 ، مسمومیت با فلزات سنگین نظیر سرب و ارسنیک ، التهاب نخاع ، ایسکمی موقت مغز ، سکته مغزی ، و گاهی تومورهاست ولی هر فردی با خواب رفتن دست و پا نباید تا زمان بررسی آن به وسیله پزشک ، به خود برچسب بیماری خاص یا خطرناکی بزند .

در هر فرد علت خواب رفتگی دست و پا به محل و همراهی با سایر علائم بستگی دارد .

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.