بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
کد خبر: 150352 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۳ - 20:25
این خوراکی ها را خام نخورید

این خوراکی ها را خام نخورید

بادامی که می شناسیم و از مصرف آن لذت می بریم به نام بادام شیرین شناخته می شود و فواید سلامت مختلفی را نیز ارائه می کند. اما گونه ای دیگر به نام بادام تلخ نیز وجود دارد که حاوی اسید هیدروسیانیک، ترکیبی خطرناک از سیانید هیدروژن و آب، است.

نوآوران آنلاین-

 بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به آنچه می خورید، وابسته است. برخی مواد غذایی در حالت خام از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار هستند، در شرایطی که برخی دیگر در حالت پخته مغذی‌تر هستند.

می دانیم که از مصرف برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز و تخم مرغ به صورت خام باید پرهیز کرد، زیرا می توانند موجب شکل گیری برخی مشکلات سلامت شوند. در ادامه با برخی دیگر از مواد غذایی که هرگز نباید آنها را به صورت خام مصرف کنید، بیشتر آشنا می شویم.

سیب زمینی

سیب زمینی یکی از مواد غذایی پر مصرف در جهان است، اما از خوردن آن به صورت خام باید پرهیز کرد. مصرف سیب زمینی خام موجب نفخ و اثرات ناخوشایند معدی روده ای می شود، زیرا این ماده غذایی حاوی نشاسته هایی است که در برابر گوارش مقاوم هستند. اگر سیب زمینی به مدت طولانی در محیطی گرم یا مرطوب نگهداری شود می تواند سبز شده و سمی به نام سولانین تولید کند. اگر سیب زمینی سبز شده است، از مصرف آن باید در هر حالتی پرهیز کنید، زیرا سولانین می تواند موجب مسمویت غذایی شود.

یوکا

یوکا یک سبزی ریشه ای و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. اما یک ماده بالقوه کشنده نیز در یوکا وجود دارد. برگ ها و ریشه های یوکای خام حاوی گلیکوزیدهای سیانوژنیک هستند. این مواد شیمیایی در صورت مصرف سیانید آزاد می کنند. یوکا یک ماده غذایی خوراکی است به شرط آن که به خوبی شسته شود، پوست گرفته شود و پیش از خوردن پخته شود.

لوبیا قرمز

لوبیا قرمز یکی دیگر از مواد غذایی پر مصرف است که در صورت استفاده به روشی اشتباه می تواند خطرناک باشد. لوبیا قرمز سرشار از پروتئین، فیبر، و آنتی اکسیدان ها است، اما مصرف آن به صورت خام می تواند معده را حسابی به دردسر اندازد. لوبیا قرمز نپخته حاوی فیتوهماگلوتینین سمی است که می تواند شرایط ناخوشایند معدی روده ای و علائمی مشابه با مسمومیت غذایی را ایجاد کند. پیش از مصرف لوبیا قرمز حداقل به مدت 10 دقیقه آن را بجوشانید.

هات داگ

هات داگ یک خوراکی مغذی محسوب نمی شود، اما مصرف خام آن می تواند خطرناک باشد. این تصور اشتباه وجود دارد که هات داگ پیش از این که برای فروش عرضه شود یک مرحله پخت را پشت سر گذاشته و از این رو می توان آنها را پس از خرید و بدون هیچ روش پخت و پز اضافه مصرف کرد. اما بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، هات داگ های بسته بندی شده می توانند با باکتری لیستریا آلوده شده باشند، که این باکتری تنها با حرارت دیدن مجدد هات داگ از بین می رود.

شیر

ممکن است نام شیر خام را شنیده باشید. ما شیر را نمی پزیم، اما شیر خام وجود دارد و می تواند یک خوراکی خطرناک باشد. شیری که به صورت مستقیم از گاو دوشیده شده و پاستوریزه نشده است می تواند حاوی باکتری های مضر ئی.کولای و سالمونلا باشد. بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، شیر خام نسبت به دیگر محصولات لبنی 150 برابر احتمال بیشتری دارد موجب بیماری های غذایی شود.

جوانه ها

جوانه ها از جمله مواد غذایی سالم در نظر گرفته می شوند. با این وجود، جوانه های یونجه و تربچه می توانند حاوی باکتری های مضر ئی.کولای، سالمونلا، و لیستریا باشند. جوانه ها در شرایط گرم و مرطوب پرورش داده می شوند، که محیطی مناسب برای تکثیر این باکتری ها نیز محسوب می شود. بر همین اساس، اگر قصد خرید جوانه ها را دارید آنها را به صورت تازه خریداری کرده و پیش از مصرف شستشو و پختن را فراموش نکنید.

بادام تلخ

بادامی که می شناسیم و از مصرف آن لذت می بریم به نام بادام شیرین شناخته می شود و فواید سلامت مختلفی را نیز ارائه می کند. اما گونه ای دیگر به نام بادام تلخ نیز وجود دارد که حاوی اسید هیدروسیانیک، ترکیبی خطرناک از سیانید هیدروژن و آب، است. تنها 70 گرم بادام تلخ برای مرگ یک فرد بالغ کافی است. اما اگر بادام تلخ را بپزید می توانید آن را مصرف کنید.

آرد

مصرف آرد خام می تواند به اندازه مصرف تخم مرغ خام مشکل آفرین باشد. طی سال های اخیر، سازمان غذا و داروی آمریکا و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا آرد خام را به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامت انسان معرفی کرده اند. طی سفر خود از ساقه گندم تا قفسه سوپرمارکت، آرد ممکن است با عوامل بیماری‌زا مانند باکتری ئی.کولای در تماس باشد، که تنها در صورت پختن از بین می روند.

بادنجان

با احتیاط به بادنجان خام نزدیک شوید. بادنجان خام حاوی سولانین است که یک ماده سمی مشکل آفرین است و همان گونه که اشاره شد در سیب زمینی سبز شده نیز وجود دارد. بادنجان های جوان یا آنهایی که زود برداشت می شوند حاوی بیشترین میزان از این سم هستند. البته برای تجربه اثرات معدی روده ای ناخوشایند ناشی از مسمویت با سولانین باید مقدار زیادی بادنجان خام مصرف کنید، اما بهترین گزینه پختن این ماده غذایی پیش از مصرف است. افزون بر این، برخی افراد ممکن است به مقادیر اندک بادنجان خام نیز آلرژی داشته باشند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.