بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 150873 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۶ - 14:45
راهکارهای مفید برای گلودرد ناشی از سرماخوردگی

راهکارهای مفید برای گلودرد ناشی از سرماخوردگی

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی بخش زیادی از گلو دردها به دلیل عفونت های ویروسی ایجاد می شوند که مربوط به سرماخوردگی یا آنفلوانزا هستند.

نوآوران آنلاین-گلو درد هنگام سرماخوردگی می تواند دردی طاقت فرسا و آزار دهنده باشد. در این میان آنتی بیوتیک ها هیچ تاثیری روی چنین ویروس هایی نداشته و بدین ترتیب نمی توانند باعث از بین رفتن گلو درد شوند. با این وجود روش های دیگری برای از بین بردن گلو درد ناشی از سرماخوردگی وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

کمی سر و صدا کنید

غرغره کردن کمی آب نمک یکی از روش های درمانی است که معمولاً مادربزرگ ها توصیه می کنند. شاید شما هم بارها این تجربه را دارید که به شما گفته شده آب نمک غرغره کنید تا گلو درد شما از بین برود و گفته باشید که این یکی از آن درمان های قدیمی بی تاثیر است که پایه علمی ندارد. اما باید بدانید که این کار یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای کاستن از گلو درد است زیرا تحقیقات نشان داده که آبکشی کردن زخم ها با آب نمک کمک بسیاری به درمان آن ها خواهد کرد.

آب نمک باعث جذب رطوبت گلو شده و از رشد باکتری ها جلوگیری خواهد کرد به همین دلیل است که در طول هزاران سال برای خشک کردن گوشت و جلوگیری از گندیدن آن مورد استفاده قرار گرفته است. سعی کنید دستکم ساعتی یک بار آب نمک غرغره کنید. اگر چه غرغره کردن آب نمک هیچ مشکلی ندارد اما بهتر است سعی کنید مقدار نمک زیاد نباشد. در صورتی که شوری آب نمک بیش از حد باشد باعث خشک شدن بیش از اندازه گلو شده و در صورتی که دیواره گلو خود بسیار خشک باشد، با غرغره کردن آب نمکی که نمک آن بیش از حد است گلو درد شدیدتر خواهد شد.

اضافه کردن جوش شیرین به محلول آب نمک یک روش دیگری است که در کاهش گلو درد موثر می باشد. جوش شیرین خاصیت اسیدی را کاهش می دهد و بدین ترتیب از رشد مخمرها و قارچ ها جلوگیری می کند. انجمن سرطان آمریکا این روش را برای بیماران سرطانی که به گلو درد یا درد در ناحیه دهان مبتلا می شوند توصیه کرده است. بر اساس این توصیه افراد می توانند یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را به ۸ قاشق چایخوری نمک و یک فنجان آب گرم اضافه کرده و غرغره نمایند.

توجه کنید که هدف تنها غرغره کردن است و نباید این محلول را قورت دهید زیرا جوش شیرین در مقادیر زیاد می تواند معده شما را دچار دردسر سازد. اگر تحمل استفاده از نمک و جوش شیرین را ندارید بهتر است غرغره کردن را با آب خالی انجام دهید. در واقع تحقیقات نشان داده که غرغره کردن با آب خالی نیز بسیار در کاهش ابتلا به بیماری و تسکین گلو درد موثر است.

مایعات بنوشید

سعی کنید سطح آب بدنتان را بالا نگه داریدتا خلط کمتری تولید شده و گلو درد شما تسکین یابد. مایعات داغ مانند چای و انواع سوپ ها بهترین گزینه ها برای این کار هستند زیرا گرما درد را تسکین می دهد. حتی سوپ مرغ نیز از لحاظ علمی در درمان گلو درد موثر شناخته شده است. مطالعات نشان می دهد که سوپ مرغ خاصیت ضد التهابی داشته و در کاهش میزان خلط گلو نسبت به آب داغ تاثیر مثبت بسیاری بیشتری دارد. سر کشیدن آب سرد یا مکیدن یک خوردنی سرد شاید به نظر کاری باشد که اوضاع را بدتر می کند اما باید بدانید که سرما با بی حس کردن گلو، گلو درد را تسکین می دهد.

اگر تصمیم گرفتید برای کاهش گلو درد خود از چیزهای سرد استفاد کنید بهتر است از خوردن آب پرتقال سرد یا مایعاتی که پایه اسیدی دارند خودداری نمایید زیرا آن ها گلو درد را شدت خواهند بخشید. علاوه بر این می توانید با مکیدن آبنبات یا یک قرص مکیدنی رطوبت گلوی خود را حفظ کنید. قرص های مکیدنی معمولاً حاوی منتول یا بنزوکایین بوده و گلو را بی حس خواهد کرد.

از عسل و گیاهان دارویی غافل نشوید

 اضاقه کردن عسل به چای یا دیگر مایعات داغ می تواند کمک بسیار بزرگی باشد. عسل دارای ترکیبات ضد میکروبی بوده و تسکین درد و بهبود زخم را تسریع می بخشد. تحقیقات نشان داده که عسل تاثیر بسیار بهتر و بیشتری نسبت به داروهای معمول سرکوب کننده سرفه و بنادریل برای کاهش سرفه های شبانه و مشکل در هنگام خواب دارد. چای بابونه یک درمان طبیعی برای گلو درد است زیرا دارای خاصیت ضد التهابی بوده، ترکیبات آنتی اکسیدانی داشته و از خونریزی و ترشحات در محل زخم جلوگیری خواهد کرد.

همچنین بابونه دارای خاصیت آرام بخشی است و معمولاً برای درمان افسردگی و کمک به خوابیدن راحت مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان داده که استنشاق بخار چای بابونه باعث کاهش علائم سرماخوردگی می شود. چای نعنا نیز نشان داده که در کاهش گلو درد موثر است زیرا مانند منتول دارای خاصیت بی حس کننده است. علاوه بر این از نعنان برای درمان سندروم روده تحریک پذیر نیز استفاده می شود.

علاوه بر این شنیده می شود که سرکه سیب نیز به دلیل داشتن ویژگی های ضد میکروبی برای کاهش گلو درد مفید است اما باید بدانید که سرکه سیب اسیدی است و میزان اسیدیته آن با اسید معده برابر است. به همین دلیل ممکن است نه تنها گلو درد را تسکین ندهد بلکه باعث حساسیت بیشتر و بدتر شدن اوضاع نیز بشود.

نشانه های خطر را بشناسید

اگر گلو دردتان شدید است، با سر درد، تب شدید و التهاب غدد گلو همراه است به احتمال فراوان دچار عفونت میکروبی شده اید و باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید. برخی از انواع بسیار شایع گلو درد توسط باکتری های استرپتوکوکی ایجاد می شود که به شدت مسری بوده و در سراسر فضای خانه یا محیط کار پخش خواهد شد. در حالی که بزرگسالان معمولاً دچار این نوع از گلو درد می شوند اما کودکان بین ۵ تا ۱۵ سال باعث شیوع این نوع از گلو درد در خانه به دلیل انتشار باکتری مولد آن می شوند.

اگر به این نوع از گلو درد مبتلا شده باشید پزشک برای شما آنتی بیوتیک های خاصی تجویز کرده که باید تا کامل شدن دوره درمان آن ها را مصرف نمایید. برای بازگشت به سر کار خود عجله نکنید زیرا دستکم تا ۲۴ ساعت پس از شروع مصرف دارو نیز امکان این که عامل بیماری را به دیگران منتقل کنید نیز وجود دارد. همچنین باید توجه داشته باشید که درمان سریع گلو درد استرپتوکوکی در اسرع وقت بسیار مهم است زیرا این بیماری می تواند به عفونت در گوش میانی، التهاب کلیه، مخملک و یا حتی سندرم شوک سمی منتهی شود.

علاوه بر این در صورتی که این نوع از گلو درد به ویژه در کودکان به سرعت درمان نشود به ایجاد تیک های عصبی، رفتارهای پرخاشگرانه و بهانه گیری منتهی خواهد شد زیرا آنتی بادی های بدن به جای حمله به باکتری به یکدیگر حمله می کنند. از این رو درمان سریع این نوع از گلو درد برای جلوگیری از ایجاد آسیب طولانی بسیار موثر و ضروری است.

اگر می خواهید در مورد سرماخوردگی، آنفلوانزا و روش های درمان و پیشگیری از آن ها بیشتر بدانید به شما توصیه می کنیم که مطالب زیر را نیز مطالعه نمایید.

 

 

 روزیاتو

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.