نوآوران آنلاین-منصور خرمی زاده متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه برای درمان به روش سنتی باید همانند درمان به روش معمول به پزشک مراجعه کرد، اظهار کرد: هر کدام از گیاهان دارویی دارای خواص متفاوتی هستند و به همین دلیل نیاز است برای درمان بیماری با روش سنتی به پزشک متخصص آن مراجعه کرد.
متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه اغلب مطالب شبکههای اجتماعی در خصوص داروهای گیاهی مورد اعتماد نیست، بیان کرد: در طب سنتی توجه طبیب به بیمار نه به بیماری است و برای هر فرد بسته به مزاج، جنس، سن، منطقه سکونت و شغلی که دارد، دارو تجویز میشود.
وی با اشاره به اینکه در استفاده از داروهای گیاهی باید احتیاط كرد، گفت: در مطالب منتشر شده در شبکههای اجتماعی اشتباهات زیادی وجود دارد و نمیتوان بدون در نظر گرفتن وضعیت فرد این داروها را استفاده کرد.
خرمی زاده افزود: نکته مهم دیگری که علاوه بر نوع داروی انتخابی وجود دارد، مقدار و طول مدت استفاده هر نوع داروی گیاهی است که در هر فرد نسبت به افراد دیگر متفاوت بوده و باید به آن نیز توجه کرد.
متخصص طب سنتی با بیان اینکه ممکن است استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی، عوارض بسیار زیادی داشته باشد، گفت: استفاده از داروهای گیاهی هم مانند آبیاری به یك گل است اگر قصد آب دادن به گلی را داریم باید مقدار و دفعات آبیاری آن حساب شده باشد، اگر کم باشد موجب خشکی و اگر زیاد باشد موجب از بین رفتن گل خواهد شد؛ می توان گفت مقدار آبیاری گل هم بستگی به جنس، اندازه، فصل و منطقهای که گل در آن رشد میکند، دارد.
وی در خصوص تجویز نابه جا و خارج از اندازه داروهای گیاهی، گفت: نمی توان یک تجویز را به همه توصیه كرد؛ مثلا مصرف بیش از اندازه انواع ادویه، سسهای تند، بادمجان، گردو، سیر، خرما، ارده،کنجد و پیاز در مناطق مرکزی ایران که فاقد رطوبت کافی هستند، باعث بروز مشکلات زیادی مانند خواب رفتگی دست و پا، افزایش فشار خون، کاهش خون رسانی اعضا، خشکی پوست و ریزش مو می شوند.