بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 152875 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱۵ - 15:35
این خوراکی‌های پرطرفدارباعث فراموشکاری می‌شوند

این خوراکی‌های پرطرفدارباعث فراموشکاری می‌شوند

مواد غذایی تقویت کننده عملکرد مغز به خوبی شناخته شده هستند اما در این میان خوراکی‌هایی هستند که مصرف آن‌ها باعث تخریب این عملکرد و خطر ابتلا به آلزایمر می‌شود.

نوآوران آنلاین-  دانشمندان علوم اعصاب خطرناک‌ترین مواد غذایی که استعداد ابتلا به آلزایمر و زوال شناختی هستند را معرفی کرده‌اند:

نوشیدنی‌های شیرین: سیستم تنظیم کننده مغز نمی‌تواند از عهده کالری‌های موجود در نوشیدنی‌های شیرین برآید. شواهد نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های شیرین گرسنگی را همانند غذاهای جامد کاهش نمی‌دهد. به همین خاطر مقدار بیشتری از این نوشیدنی‌ها مصرف می‌شود. از آنجایی که بیشتر افراد از سیگنال‌های گرسنگی و سیری خود به عنوان راهنمای خوردن استفاده می‌کنند، به سیستمی که بتواند به درستی کار کند نیاز خواهند داشت. برای کمک به انجام این کار، می‌توان غذاهای کامل مصرف کرد، تمرینات ورزشی انجام داد و از خوردن موادی همچون نوشابه صرف نظر کرد.

غذاهای فراوری شده: سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در این غذاها در دیواره‌های شریان تأمین خون به مغز رسوب می‌کند. عدم خون رسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی می‌شود. علاوه بر این؛ مصرف این نوع غذاها باعث ترویج چاقی و التهاب در بدن می‌شوند که این دو عامل خود، ریسک فاکتورهای ابتلا به مشکلات شناختی هستند.

شیرین کننده‌های مصنوعی: محققان آمریکایی این نکته را به وضوح ثابت کرده‌اند که استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهند. این نکته را باید بدانید که اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ باشید، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در شما ۴ برابر نسبت به سایرینی که دیابت ندارند، بیشتر می‌شود. دیابت باعث کاهش حساسیت به انسولین، افزایش قند خون، و خطر انحطاط مغزی خواهد شد.

مصرف مواد غذایی یخ زده به طور منظم، می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که ناشی از تخریب سلول‌های مغزی در طول زمان است منتهی شود

ماهی‌های حاوی جیوه: شاید کمی متناقض به نظر بیاید. چون همیشه گفته‌ایم که ماهی‌ها به دلیل دارا بودن امگا ۳ ها برای مغز مفید هستند. اما ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد و تن حاوی فلزات سنگین به خصوص جیوه اقیانوس‌ها نیز هستند. همه فلزات سنگین کمابیش در افزایش خطر ابتلا به آلزایمر نقش دارند و باعث کاهش قدرت درک می‌شوند. بهتر است ماهی‌هایی مانند ماهی ساردین و ماهی خال مخالی که حاوی جیوه کمتری هستند را انتخاب کنید. ماهی‌های پرورشی کنترل شده نیز انتخاب‌های مناسبی هستند چون جیوه موجود در آن‌ها کمتر از جیوه ماهی‌های پرورش یافته در دریاهای آلوده است. با این حال هیچ وقت از خوردن ماهی غافل نباشید. لازم است که هر هفته دو مرتبه ماهی میل کنید چون فواید آن بیش از مضراتش است.

چربی‌های ترانس: اسیدهای چرب ترانس در غشاهای سلول‌های عصبی وارد شده و باعث سفتی و کاهش واکنش‌های این سلول‌ها می‌شوند. این مسئله نیز روی آمادگی نورون‌ها یا همان سلول‌های عصبی تأثیر منفی می‌گذارد. کاهش واکنش‌های این سلول‌ها باعث کاهش قدرت به خاطر سپاری و افزایش خطر افسردگی و غیره می‌شود. بهتر است مواد غذایی سرشار از امگا ۳ ها مانند ماهی‌ها، روغن‌های گیاهی، آجیل‌ها، بذر کتان و غیره را به رژیمتان اضافه کنید و تا حد امکان از مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس موجود در مواد غذایی فراوری شده و صنعتی بپرهیزید.

غذاهای منجمد: مصرف مواد غذایی یخ زده به طور منظم، می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که ناشی از تخریب سلول‌های مغزی در طول زمان است منتهی شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.