بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 153108 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ - 14:40
طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

درست است که چلوکباب در همه رستوران ها پیدا میشود ولی بعضی وقت ها دوست داریم خودمان در منزل این غذای محبوب را تهیه کنیم.

نوآوران آنلاین- اغراق نیست اگر بگوییم کباب کوبیده در میان محبوب ترین و شناخته شده ترین غذاهای ایرانی رتبه اول را دارد. برای ما ایرانی ها هیچ چیزی جای چلو کباب کوبیده را نمیگیرد. درست است که چلوکباب در همه رستوران ها پیدا میشود ولی بعضی وقت ها دوست داریم خودمان در منزل این غذای محبوب را تهیه کنیم. در اینجا طرز تهیه چلو کباب خوشمزه و نکات و فوت و فن های آن را برایتان آورده ایم.

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده

گوشت چرخکرده
•پیاز
•نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
•زعفران دم کرده

آماده کردن گوشت برای کباب کوبیده خانگی

گوشت را دوباره از چرخ رد کنید

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

حالا باید پیاز را رنده کنید و آبش را هم بگیرید. وقتی قراره پیاز را رنده کنین قسمت ریشه اون رو نبرید و بگذارید بمونه که موقع رنده کردن پیاز لایه ها جدا نشن و کارو سخت کنند.

با این روش تا انتهای پیاز راحت رنده میشه.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

من توی این مرحله آب پیاز را گرفتم و دور ریختم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

بعدش نمک را هم اضافه کردم.

حالا باید فلفل، دارچین خیلی کم، زردچوبه هم بهش بزنم.

و در نهایت هم زعفران دم کرده را اضافه میکنم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

در این قسمت باید گوشت را خوب ورز بدیم تا مواد جذب همه گوشت بشه و چسبنده بشه که کباب نریزه.

بعضی ها ترخان خشک یا نعنا هم توی این بخش به مواد اضافه می کنند.

یه نکته دیگه هم اینه که اگه میترسید کبابتون بریزه کمی سینه مرغ همراه گوشت چرخ کنید.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

سیخ کردن کباب کوبیده خانگی

برای سیخ کردن کباب کوبیده من یه کاسه آب ولرم کنار دستم گذاشتم.

بعدش مقداری از گوشت به اندازه ای که تو مشتم جا بشه رو برداشتم و فرمش دادم.

از بالای سیخ به دور سیخ گرفتم و بین مشتم حالت دادم و به سمت پایین سیخ اوردم.

بعد با دو انگشتم به حالت قیچی به گوشت حالت دادم. درست شبیه شکل زیر.

سعی کنید از بالای سیخ ۵ سانت پایین تر کبابو سیخ بگیرین و اندازه کباب هاتون با هم یک اندازه باشه.

بعد از سیخ گرفتن بهتره که سیخ ها را داخل یخچال استراحت بدین.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

پخت کباب کوبیده خانگی

یه نکته مهم اینجا اینه که حرارت اولیه کباب نقش مهمی تو نریختن کباب داره .شعله حرارت زیاد باشه تا گوشت زود خودشو بگیره و هر ۲۰ الی ۳۰ ثانیه یکبار کباب را برگردونید.

تا ۴ بار اینکار را انجام بدهید ( برگردوندن هر ۲۰-۳۰ ثانیه ) تا از گرفته شدن گوشت و نریختنش مطمئن بشین.

وقتی کباب ها خودشو گرفت دیگه باد نزنید تا کبابتون با حرارت ملایم مغز پخت بشه و آماده بشه برای خوردن.

الان کباب کوبیده شما آماده شده و میتوانید آن را با برنج میل کنید.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

طرز تهیه چلو

•برنج 1 کیلو گرم
•روغن 150 گرم
•ماست (در صورت دلخواه برای ته دیگ) نصف لیوان

1. برنج را خوب تمیز کرده و چند بار می شوییم، تا آب برنج کامل زلال شود. سپس با آب و نمک برای چند ساعتی می گذاریم خیس بخورد.

2. قابلمه مناسبی را تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. آب و نمک برنج را خالی می ‎کنیم و برنج را در قابلمه آب جوش ریخته و با کفگیر به آرامی هم می زنیم و اجازه می دهیم برنج بپزد تا مغز آن نرم شود، به طوری که اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهیم مغز آن سفت و خشک نباشد. هر از گاهی کف برنج را می گیریم.

3. 1 تا 2 قاشق روغن درون برنج در حال جوشیدن می ریزیم تا برنج سفید تر شود، سپس برنج را آبکش می کنیم و مقداری آب ولرم روی آن می ریزیم تا شوری و لیزی آن گرفته شود.

4. بعد به نسبت هر یک کیلو برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن ته قابلمه می ریزیم، نصف لیوان آب نیز اضافه می کنیم. قابلمه را می گذاریم روی آتش تا آب و روغن داغ شود بعد برنج را در قابلمه می ریزیم (اگر بخواهیم از ماست برای ته دیگ استفاده کنیم، 3 تا 4 قاشق ماست را با کمی برنج مخلوط می کنیم و کف قابلمه را با روغن چرب می کنیم و مخلوط برنج و ماست را در قابلمه می ریزیم و اضافی برنج را هم می ریزیم روی آن و دیگر آب اضافه نمی کنیم چون ماست وقتی گرم شود آب می اندازد و به آب اضافی نیاز نداریم).

5. اطراف برنج را به شکل مخروط بالا می آوریم و حرارت زیر ظرف را کم می نماییم. در ظرف را دم کنی می گذاریم، نیم ساعت دیگر می گذاریم برنج دم بکشد.

6. در صورتی که به ته دیگ احتیاج نباشد یک ساعت زمان کافی است تا چلوی ما دم بکشد و در صورتی که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان لازم است.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

* میتوانید از ته دیگ نان یا سیب زمینی هم استفاده کنید.

برای آماده سازی و طبخ کباب کوبیده ساده باید 9 نکته را رعایت کرد:

1. مهم ترین نکته هنگام تهیه کباب کوبیده، آب پیاز است که حتما باید کاملا گرفته و فقط پیاز رنده شده به گوشت اضافه شود.

2. برای گرفتن آب پیاز می توانید پیاز رنده شده را در تنظیفی تمیز بریزید و آب آن را بگیرید. به طوری که حتی قطره ای آب باقی نماند. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف پیاز باعث وارفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می شود.

3. گوشت مورد استفاده در کباب کوبیده بهتر است از دو بخش چرب و خشک تشکیل شود، یعنی گوشت نسبت چربی بیشتر یا کمتری داشته باشد. بهترین قسمت ها مغز ران و شکمبه هستند که توصیه می شود مخلوط و با هم چرخ شوند. همچنین یادتان باشد که باید حتما گوشت دوبار چرخ شود. بهتر است که اول گوشت را در فریزر گذاشته تا کمی یخ ببندد بعد آن را چرخ کنید.

4. هرگز برای تهیه کباب کوبیده از آرد، نان خشک یا جوش شیرین استفاده نکنید، زیرا اگر تمام نکته ها را در تهیه مایه گوشت به کار ببرید، دیگر استفاده از مواد یاد شده، آن هم برای راحت تر به سیخ کشیدن کباب، لزومی ندارد.

5. بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

6. بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آنها را برای طبخ روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود.

7. صرف نظر از ارزش غذایی، خوش طعم ترین نوشیدنی با کباب کوبیده دوغ مزه دار شده با سماق، گل سرخ، نعناع و پونه خشک است که توصیه می شود با نمک کم تهیه شود.

اگر چربی خون دارید

چربی های مرئی گوشت را تا جایی که می توانید بگیرید. البته این موضوع باعث خشک شدن کباب کوبیده خواهد شد. در ضمن از افزودن کره به این غذا خودداری کنید زیرا با این کار مقدار کالری دریافتی تان چند برابر خواهد شد. به جای خوردن حجم زیادی برنج با کباب، آن را با بشقابی از سالاد سبزی های تازه میل کنید تا انرژی مازاد دریافتی، اضافه وزن و افزایش چربی خون را برای شما در پی نداشته باشد.

اگر کم خونی دارید

گوشت قرمز از منابع عالی آهن است بنابراین خوردن یک سیخ کباب کوبیده می تواند مقادیر قابل ملاحظه ای آهن را به بدنتان برساند، البته اگر این غذا را با آبلیموی تازه یا یک لیوان آب پرتقال بخورید. فراموش نکنید که خوردن کباب با ماست یا دوغ، به دلیل کلسیمی که در این مواد غذایی وجود دارد، باعث کاهش جذب آهن می شود پس به جای یک کاسه ماست موسیر، کباب تان را با یک بشقاب سالاد بخورید.

اگر یبوست دارید

بهتر است کباب را با سبزی های کباب شده ای مانند گوجه فرنگی، قارچ و فلفل سبز یا دلمه ای همراه کنید تا فیبر دریافتی تان افزایش و عملکرد دستگاه گوارش تان بهبود یابد. البته افزودن کمی روغن زیتون به غذا نیز موثر خواهد بود و چه بهتر که نوشیدنی همراه کباب، یک لیوان آب باشد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.