بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 155506 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۲/۸ - 10:15

نوآوران آنلاین-وقتی محرومیت ٤ ماهه مهدی طارمی از سوی فیفا به پایان رسید، از پرسپولیس جدا شد و به الغرافه رفت. در شرایطی که همه فکر می‌کردند داستان‌های طارمی -پرسپولیس دیگر برای همیشه به پایان رسیده، مصاحبه اسکایپی آقای گل دو فصل اخیر فوتبال ایران با عادل فردوسی‌پور در برنامه نود و شکسته‌شدن سکوت چندین ماهه‌اش، فاجعه‌ای رقم زد که باعث زیر سوال رفتن حیثیت باشگاه بزرگ پرسپولیس و حتی فوتبال ایران شد. مشکل به قدری حاد بود که وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال دستور داد که زوایای مختلف این پرونده را بررسی کند. درنهایت کمیته اخلاق مامور رسیدگی به موضوع دروغ سیستماتیک در باشگاه پرسپولیس و جعل مدرک اتفاق افتاده شد. به هر صورت با اعتراف طارمی که با صراحت اعلام کرده بود او و مدیران باشگاه تصمیم گرفتند به فیفا و ریزه اسپور با عوض‌کردن تاریخ عقد قرارداد دروغ بگویند، مسئولان هیچ راهی جز رسیدگی و برخورد با عاملان این پرونده نداشتند؛ اما سرنوشت این پرونده چه شد؟ آن هم در روزهایی که خبر می‌رسد احتمال دارد این‌بار مهدی طارمی از سوی کمیته اخلاق با محرومیت مواجه شود.
ورود ناچاری کمیته اخلاق
مسئولان کمیته اخلاق یک‌ بار ‌سال گذشته به ماجرای طارمی –پرسپولیس - ریزه اسپور ورود کردند و نتیجه جلسات رسیدگی به پرونده به صدور حکم ختم نشد؛ اما با افشاگری‌های تکان‌دهنده طارمی و اعتراف او، این‌بار با توجه به حساسیت‌های عمومی‌ و حتی ورود نهادهای نظارتی داستان شکلی جدی‌تر به خود گرفت. از این‌ رو مسئولان کمیته اخلاق دو مرتبه افراد مرتبط با این پرونده را به جلسه احضار کردند. در مرحله نخست هیچ‌کدام از آنها در جلسه حاضر نشدند تا کمیته اخلاق این‌بار در اطلاعیه جدید خود تاریخ ١٦ بهمن را برای رسیدگی به این پرونده اعلام و تأکید کند که عدم حضور افراد احضار‌شده تأثیری بر روند رسیدگی به پرونده و صدور حکم نخواهد داشت.
به کمیته اخلاق نرفتند
علی‌اکبر طاهری و محمد ترکاشوند مدیرعامل و معاون اقتصادی سابق باشگاه پرسپولیس‌، حسین هدایتی، عبدالصمد ابراهیمی (وکیل طارمی) و نمایندگان حقوقی باشگاه پرسپولیس نفراتی بودند که باید طبق اعلام کمیته اخلاق در جلسه رسیدگی به پرونده شرکت می‌کردند اما شنیده می‌شود هدایتی‌، طاهری، ترکاشوند در جلسه روز شانزدهم بهمن حضور پیدا نکرده‌اند و فقط ابراهیمی، وکیل سابق طارمی و نمایندگان حقوقی باشگاه به‌عنوان مطلع در جلسه با مسئولان کمیته اخلاق شرکت کرده‌اند. طارمی هم که قبل از آن دو بار با حضور در کمیته اخلاق توضیحات خود را ارایه داده بود از آن‌جا که به الغرافه پیوست، عملا فرصتی برای حضور در جلسه پیدا نکرد. نکته قابل تأمل اینجاست که مسئولان کمیته اخلاق در این مدت هیچ شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی کاملی درباره جزییات رسیدگی به این پرونده و حضور یا عدم حضور احضارشدگان نداشته‌اند و معلوم نیست چه حکمی درباره این پرونده بسیار مهم صادر خواهد کرد.
ارایه توضیحات توسط نمایندگان حقوقی
وکیل طارمی هم که مذاکراتی را برای بازگشت این بازیکن انجام داده بود، در جلسه حاضر شد و طبق شنیده‌ها تأکید کرد که طارمی با علم به این‌که احتمال محرومیت برای او وجود دارد به پرسپولیس بازگشت و از هدایتی هم به خاطر این‌که با ریزه اسپور تسویه‌حساب انجام بدهد، پول دریافت کرده و این کار را انجام نداده بود. او توضیحات خود را هم درباره اتهام جعل تاریخ قرارداد به کمیته اخلاق ارایه داده است. حسین هدایتی هم که پرداخت‌کننده پول به طارمی بود، در کمیته اخلاق حاضر نشد و او هم در فضای مجازی و برنامه نود تمام صحبت‌های خود را حتی با انتشار فایل صوتی طارمی مطرح کرد. مدیران حقوقی باشگاه نیز به‌عنوان افراد مطلع که مذاکرات با فیفا و پیگیری پرونده را برعهده داشتند، به سوالات اعضای کمیته اخلاق پاسخ دادند.
حمایت کی‌روش از طارمی
در حال حاضر شواهد و قراین و اخبار دریافتی از راهروهای فدراسیون فوتبال نشان می‌دهد که با توجه به اعتراف رسمی طارمی به دروغگویی و جعل قرارداد با هماهنگی باشگاه محرومیت این بازیکن و مدیران سابق باشگاه قطعی است. پیش از این شایعاتی مطرح شده بود مبنی بر این‌که با توجه به قرعه سخت ایران در جام‌جهانی و نیاز کی‌روش به طارمی برای حضور در ترکیب تیم‌ملی احتمال دارد این پرونده با مصلحت‌اندیشی رسیدگی شود. با این حال حواشی ایجاد‌شده و شدت آبروریزی به قدری بزرگ بود که مسئولان کمیته اخلاق چاره‌ای جز ورود به پرونده نداشتند و بررسی آیین‌نامه کمیته اخلاق هم به خوبی نشان می‌دهد که محرومیت ملی‌پوش ایرانی الغرافه قطعی به نظر می‌رسد.
طارمی طبق ماده ٧٤ حداقل ٣ ماه محروم
ماده ٧٤ آیین‌نامه کمیته اخلاق که در ‌سال ١٣٩٣ به تصویب رسیده و در حال حاضر هم برای رسیدگی به پرونده‌های مختلف به این آیین‌نامه استناد می‌شود، در بند سوم درباره ماجرای جعل مدرک می‌گوید: «با اثبات جعلی‌بودن مدارک، در صورتی که جعل با اطلاع مسئولان باشگاه یا توسط آنان صورت گرفته باشد، بازیکن مورد نظر مطابق بند ٣ تنبیه می‌گردد و مقام رسمی پشتیبانی‌کننده موضوع در باشگاه نیز حداقل ٦ ماه و حداکثر یک‌ سال محروم خواهد شد و اگر شرکت بازیکن در مسابقات به اعتبار جعل مدرک صورت گرفته باشد، کمیته انضباطی می‌تواند نتیجه مسابقه را با رعایت ماده ٢٢ و ٦٨ به نفع حریف تغییر داده و بازیکن متخلف را تا ١٥٠‌میلیون ریال جریمه نقدی نماید.» به این ترتیب محرومیت سه ماهه مهدی طارمی با توجه به اقرار رسمی‌اش به دروغگویی و جعل که در جلسه رسیدگی قابل رسیدگی هم نبوده است قطعی به نظر می‌رسد و فقط باید منتظر ماند و دید جزییات حکم کمیته اخلاق چه خواهد بود. با توجه به آیین‌نامه این احتمال هم وجود دارد که علی‌اکبر طاهری هم برای حداقل ٦ ماه محروم شود. به این ترتیب محرومیت احتمالی طارمی شامل تیم‌ملی نمی‌شود و به محض این‌که به ایران بازگردد و با یک باشگاه قرارداد امضا کند حکم نهایی که کمیته اخلاق برای او صادر خواهد کرد، اجرا می‌شود.
قهرمانی پرسپولیس پابرجا می‌ماند
در پایان بد نیست اشاره داشته باشیم از آن‌جا که پرسپولیس متهم به جعل مدارک است، ماجرای تغییر نتایج بازی‌های فصل گذشته به هیچ عنوان اتفاق نخواهد افتاد. بند ١٤ ماده ٦٨ آیین‌نامه می‌گوید: «در جریان مسابقه، تسلیم اعتراض به نماینده فدراسیون یا هیأت فوتبال برای اعتراض به بازیکنان حریف از حیث مجاز‌بودن برای مسابقه و نقض بندهای ٥ تا ١٢ همین ماده، از ابتدا بازی تا دو ساعت بعد از پایان مسابقه است و پس از آن هیچ اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.» به این ترتیب وقتی هیچ تیمی به طارمی و باشگاه پرسپولیس اعتراضی رسمی در مدت تعیین‌شده مسابقات مختلف نداشته، قهرمانی پرسپولیس در فصل قبل پابرجا خواهد ماند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.