بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 172562 | تاریخ : ۱۳۹۷/۶/۴ - 14:19
افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف خانگی
در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور مطرح شد ؛

افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف خانگی

یک کانون تفکر و نهاد سیاستگذاری در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور، بر لزوم افزایش تعرفه برق 20 درصد از مشترکان پرمصرف، به نفع عموم مردم و تولیدکنندگان تاکید کرد.

نوآوران آنلاین-یک کانون تفکر و نهاد سیاستگذاری در نامه‌ای به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، بر لزوم افزایش تعرفه برق 20 درصد از مشترکان که پرمصرف هستند، به نفع عموم مردم و تولیدکنندگان تاکید کرد. به عقیده این کانون تفکر، این اقدام علاوه بر رفع بحران خاموشی برق در بخش خانگی، مانع از تعطیلی صنایع و کارگاه های تولیدی به دلیل قطع برق می شود.شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامه‌ای به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، از دولت خواست تا هرچه سریعتر نظام تعرفه گذاری برق را اصلاح نموده و بر این اساس، تعرفه برق 20 درصد از مشترکان خانگی که پرمصرف بوده و عموما از دهک‌های بالای درآمدی هستند را افزایش دهد.

بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شده توسط دستگاه ها، مشترکان پرمصرف علیرغم برخورداری از تمکّن مالی، به طور نسبی بیش از 2 برابر سایر مشترکان و عموم مردم از یارانه پنهان برق بهره مند می شوند. این موضوع سبب شده است تا این مشترکین نه تنها هیچ انگیزه ای برای کنترل و کاهش مصرف برق خود نداشته باشند، بلکه به مصرف بیشتر برق تشویق شوند.

به عقیده این کانون تفکر و نهاد سیاستگذاری، نیروگاه سازی و افزایش توان تولید برق کشور، امری لازم و ضروری است و شرایط را برای صادرات برق، توسعه بخش های صنعتی، شیرین سازی آب دریا و افزایش درآمد کشور از این مسیر فراهم می‌کند؛ لذا باید با تکیه بر توان داخلی و با برنامه‌ریزی مشخص، در دستور کار دولت قرار گیرد. با این وجود، ساخت نیروگاه تنها با هدف پاسخگویی به مصرف برق در زمان اوج بار در اوقات محدودی از سال، اقدامی غیرکارشناسی و هزینه زاست که منجر به هدررفت منابع می‌شود. در واقع راه اصلی و هوشمندانه برای مدیریت مصرف برق به ویژه در زمان های اوج بار، افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف به صورت بازدارنده است.

در متن نامه مذکور آمده است: همان طور که مستحضر هستید؛ عدم تعادل در میزان تولید و مصرف برق کشور، موجب بوجود آمدن خاموشی های متعدد تابستان در سال جاری شد که از آن به عنوان بحران برق یاد می شود. خاموشی هایی که علاوه بر خسارات فراوان به صنایع و اقتصاد ملی، موجبات نارضایتی عموم مردم را بوجود آورد و کماکان نیز در بعضی نقاط کشور مشاهده می شود.

بر اساس گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، مشترکان خانگی بیش از 51 درصد از تقاضای مصرف برق در ساعات اوج بار شبکه را به خود اختصاص داده اند. همچنین بر اساس آمار شرکت توانیر، در سال 96 از مجموع 84.5 تراوات ساعت مصرف برق در بخش خانگی، 42 درصد توسط 20 درصد از مشترکین پرمصرف که عمدتا از دهک های بالا و پردرآمد جامعه بوده و از امکانات رفاهی فراوان برخوردار هستند، مصرف شده است.

از طرف دیگر به علت نظام ناکارآمد تعرفه گذاری برق در کشور، مشترکان پرمصرف علیرغم برخورداری از تمکّن مالی، به طور نسبی بیش از 2 برابر سایر مشترکین و عموم مردم از یارانه پنهان برق بهره مند می شوند. این موضوع سبب شده است تا این مشترکان نه تنها هیچ انگیزه ای برای کنترل و کاهش مصرف برق خود نداشته باشند، بلکه به مصرف بیشتر برق تشویق شوند. این در حالیست که در عمده کشورها، مشترکانی که از الگوی مصرف نامتعارف و ناهماهنگ با عموم مردم پیروی می‌کنند، نه تنها از یارانه و کمک دولت بهره مند نمی شوند، بلکه مشمول جریمه‌های سنگین نیز می‌گردند.

به عنوان یک تجربه جهانی، در ایالت کالیفرنیا آمریکا در ژوئن سال 2001، تعرفه برق مشترکین پرمصرف تا حدود 47 درصد افزایش داده شد؛ در مقابل مشترکانی که دارای مصارف حداقلی بودند (دو پله اول) با هیچ افزایش قیمتی روبرو نشدند؛ این سیاست هوشمندانه باعث شد تا توان مصرفی در زمان اوج بار حدود 12 درصد نسبت به سال 2000 در این ایالت کاهش باید. به عنوان تجربه ای دیگر، در برزیل ۸۰ درصد میانگین برق مصرفی مشترکان در سال قبل به ‌عنوان سهمیه هر مشترک در سال جدید در نظر گرفته می شود و برای مصارف بالاتر از سهمیه، تعرفه برق افزایش قابل توجهی پیدا می کند؛ به‌طوری که مصرف بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلووات ساعت ۵۰ درصد و مصرف بیش از ۵۰۰ کیلووات ساعت ۲۰۰ درصد افزایش تعرفه دارد.

بنابراین با توجه به تجربیات جهانی و همچنین اتفاق نظر میان کارشناسان، مسئولان وزارت نیرو، نمایندگان مجلس و عموم مردم (طبق نظرسنجی صداوسیما) بر افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف که علاوه بر رفع بحران خاموشی برق در بخش خانگی، مانع از تعطیلی صنایع و کارگاه های تولیدی به دلیل قطع برق نیز می شود، ضروری است هرچه سریعتر تعرفه برق 20 درصد از مشترکان که از آنها به عنوان مشترکان پرمصرف یاد می شود، افزایش یابد.

در پایان ذکر این نکته حائز اهمیت است که نیروگاه سازی و افزایش توان تولید برق کشور، امری لازم و ضروری است و شرایط را برای صادرات برق، توسعه بخش های صنعتی، شیرین سازی آب دریا و افزایش درآمد کشور از این مسیر فراهم می‌کند؛ لذا باید با تکیه بر توان داخلی و با برنامه‌ریزی مشخص، در دستور کار دولت قرار گیرد. با این وجود، ساخت نیروگاه تنها با هدف پاسخگویی به مصرف برق در زمان اوج بار در اوقات محدودی از سال، اقدامی غیرکارشناسی و هزینه زاست که منجر به هدررفت منابع می گردد. در واقع راه اصلی و هوشمندانه برای مدیریت مصرف برق به ویژه در زمان های اوج بار، افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف به صورت بازدارنده است.

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی آماده است جزئیات مرتبط با اصلاح تعرفه برق مشترکان پرمصرف و همچنین اقداماتی که دولت می تواند در این زمینه در دستور کار قرار دهد را به صورت مبسوط، خدمت جنابعالی ارائه نماید. امید است که تصمیمات هوشمندانه و فوری دولت با همکاری دیگر دستگاه‌ها زمینه را برای تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم آورد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.