بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
کد خبر: 173021 | تاریخ : ۱۳۹۷/۶/۱۴ - 13:45
سایه گرانی دلار بر بازار لوازم‌التحریر؟

سایه گرانی دلار بر بازار لوازم‌التحریر؟

هر سال با نزدیک شدن به بازگشایی مدارس، تکاپوی مردم برای خرید لوازم‌التحریر بیشتر می‌شود، اما گرانی ناشی از شرایط نابسامان اقتصادی کشور در سال جاری، گریبانگیر بازار لوازم‌التحریر هم شده‌است و مردم ضمن گلایه از وضعیت موجود خرید خود می‌کنند؛ زیرا معتقدند چاره‌ای جز این ندارند.

نوآوران آنلاین-با مراجعه به مغازه‌ها، بازار بزرگ و نمایشگاه‌هایی که به این مناسبت برپا می‌شوند، می‌توان شور‌ و شوق دانش‌آموزانی که با لیستی در دست مشغول خرید وسایل مورد نیاز هستند را مشاهده کرد.

نمایشگاه لوازم‌التحریر و حمایت از کالای ایرانی

هفته نخست شهریور، طبق رسم هر سال در محل مصلی امام خمینی نمایشگاه نوشت‌افزاری برپا شد که شعارش حمایت از کالای ایرانی بود؛ اما با نگاهی اجمالی به اجناسی که در غرفه‌ها وجود داشت می‌شد فهمید که آنچنان هم خبری از جنس ایرانی نیست.

در هر غرفه انبوهی از دفتر وجود داشت که اکثرا نام برندهای ایرانی بر روی آن نقش بسته بود، اما وقتی از فروشندگان که برخی هم خود تولیدی داشتند می‌پرسیدیم، می‌گفتند که مواد اولیه تولید کاغذ وارداتی است و دلیل گران شدن دفتر هم همین است.

در این غرفه ها قیمت‌ها به طور متوسط برای دفتر 40 برگ 4000تومان، دفتر 50 برگ 4500تومان، برای دفتر 60 برگ 5000تومان، برای دفتر 80 برگ 5500تومان و برای دفتر 100 برگ 6000 تا 8000 تومان بود. اما غرفه‌های کوچکی هم وجود داشت که متعلق به برندهای ایرانی بود و قیمت دفتر‌هایشان از1200تا  5000 تومان متفاوت بود.

قیمت هر عدد مداد نیز هزار تومان بود که اگر بسته‌ای خرید می‌کردید قیمت حدود 800 تومان تمام می‌شد و این درحالیست که قیمت هر مداد سیاه سال گذشته 750 تومان بوده است.

اما غرفه داران حاضر در نمایشگاه با اشاره به افزایش قیمت ها از میزان استقبال از این نمایشگاه راضی نبودند، در این زمینه یک فروشنده با گلایه از این موضوع که امسال نمایشگاه نسبت به سال گذشته بسیار خلوت‌تر شده‌است، گفت: همانطور که همه چیز گران شده است، قیمت لوازم‌التحریر هم نسبت به سال گذشته 20 تا 50درصد افزایش یافته‌است.

اما یک غرفه دار دیگر که خود از فروشندگان بازار بود مدعی شد که قیمت‌ها  200 برابر  شده‌است و ادامه داد: 70درصد مردم مایل به خرید کالای ایرانی هستند زیرا ارزان تر است.

 در این زمینه رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار در گفت و گویی از افزایش 60 درصدی لوازم‌التحریر و ادامه دار بودن این روند صعودی خبر داد و گفت: در چند سال اخیر ما درگیر رکود در این صنف بودیم و با توجه به مشکلات پیش آمده در بازار ارز و عدم ترخیص کالا از گمرک، امسال مشکلات ما بیشتر شده است.

نکته جالب در خصوص خریداران این بود که در پاسخ به این پرسش که آیا از قیمت‌ها رضایت دارند می‌گفتند از قیمت مغازه‌های بیرون اطلاعی ندارند و با شنیدن برگزاری نمایشگاه برای خرید آمده‌اند.

اما در این بین اکثر فروشندگان درپاسخ به  این سوال که همین اجناس را در مغازه‌هایشان چند می‌فروشند یا چند خریده‌اند؟ با گفتن اینکه ما تولیدی هستیم، فروش تکی نداریم یا مسئول فروش الان حضور ندارد از پاسخ سرباز می‌زدند.

یک فروشنده اما به این سوال پاسخ داد: خودکار خارجی Panter که اینجا 2000تومان فروخته می‌شود 1100تومان خریداری شده‌است، اما اگر به قیمت قبل بفروشیم می‌توانیم نصف همین بسته خودکار را بخریم زیرا الان قیمت خرید آن به 1950تومان رسیده‌است.همین خودکار و خودکار canco در مغازه‌های سطح شهر به ترتیب2500و1500 تمام فروخته می‌شود.

در بازار بزرگ چه می‌گذرد؟

بازار بزرگ تهران محلی است که مردم برای خرید به سراغش می‌روند و از نمایشگاه بسیار شلوغ‌‌تر است و این درحالیست که خود بازاریان در نمایشگاه غرفه می‌گیرند و باید اجناسشان را آنجا ارزان‌تر بفروشند.

بر اساس این گزارش قیمت دفتر‌ها در بازار تفاوتی با نمایشگاه نداشت اما نسبت به فروشگاه‌های نوشت افزار سطح شهر حدود 1000تا1500تومان ارزان‌تر بود.

 البته در این بین دفتر‌های ایرانی‌ یک برند خاص به چشم می‌خورد که هیچ تفاوتی با مدل‌های دیگر نداشت اما حدود 1000 تا    1500 تومان گران‌تر بود.

 یک فروشنده دلیل این تفاوت قیمت را فقط "برند" بودن آن دفتر دانست و گفت: از نظر من این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند و همانطور که می‌بینید حتی جلدشان هم کاملا شبیه هم است، اما چون آن اسم روی آن دفتر خورده گران‌تر فروخته می‌شود.

خارجی‌ها چند؟

اما اگر بخواهید به سراغ اجناس خارجی بروید، قطعا با قیمت‌های بالاتری مواجه خواهید شد. قیمت هر خودکار خارجی 5هزارتومان، پاک‌کن 4هزارتومان، مدادنوکی حدود35هزارتومان و مدادرنگی‌های 36رنگ به 75هزار تومان می‌رسید که البته مدل  ایرانی آن 25هزار تومان بود.

یک خریدار که خودش هم معلم بود قیمت‌های بازار را از همه‌جا منصفانه‌تر دانست و گفت:البته نمی‌توان منکر گرانی هم شد، البته مردم چاره‌ای ندارند و خرید می‌کنند ولی من ترجیح می‌دهم جنس خارجی بخرم چون ایرانی‌هایش به درد نمی‌خورند.

گران‌فروشی سایت‌ها!

اما برای کسی که حوصله‌ گشت و گذار در بازار و نمایشگاه، یا فروشگاه محله‌اش را نداشته باشد و بخواهد اینترنتی خرید کند اوضاع چگونه‌است؟

با یک جستجوی کوتاه در فروشگاه‌‌های اینترنتی مثل بامیلو و دیجی‌کالا با قیمت‌هایی کمی گران‌تر از بازار، نمایشگاه و مغازه‌ها مواجه شدیم؛ اما نکته جالب تخفیف‌های 70 و 80 درصدی بود که بر روی این اجناس اعمال شده بود!

قیمت یک بسته دوتایی پاک‌کن فابر کاستل که در حقیقت دانه‌ای 2000تومان است، 15هزارتومان بود که با تخفیف 55درصدی به 6700تومان رسیده بود.

یک بسته مدادرنگی 36رنگ فابرکاستل هم که در مغازه‌ها 75هزار تومان است به همراه یک پاک‌کن از همین برند که قیمتش 2هزار تومان است، در سایت دیجی‌کالا 99هزار تومان به فروش می‌رسد.

هرچند فروشنده‌ای می‌گوید با نوسانات دلار قیمت اقلام خارجی دوبرابر شده ‌است اما این تفاوت قیمت در بازار‌های داخلی را هیچ نرخ دلاری توجیه نمی‌کند.

باید دید مسئولان و نهاد ناظر چه زمانی برای کنترل قیمت‌ها اقدام می‌کنند و آیا در آستانه بازگشایی مدارس ستاد تنظیم بازار با گران فروشان برخورد خواهد کرد؟

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.