نوآوران آنلاین- روز شنبه همزمان با ۲۶ آبان ماه آخرین مهلت برای خروج بازنشستههای فعال در سازمانها و دستگاههای مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستهها است. این در حالی است که با وجود فرصت کوتاه باقی مانده، همچنان خروج برخی افراد در بعضی از سازمانها با اما و اگرهایی همراه بوده و رایزنیها برای ماندن آنان در جریان است. فدراسیون فوتبال یکی از سازمانهایی است که در مدت اخیر حواشی بسیاری برای ماندن یا رفتن مهدی تاج داشته است.
اما در آستانه پایان مهلت تعین شده برای خروج بازنشستهها، پیگیری ایسنا از سازمان امور اداری و استخدامی در رابطه با ماندن یا رفتن رییس فدراسیون فوتبال با توضیحاتی همراه و اعلام شد که دلیلی برای ماندن تاج وجود ندارد و او نیز باید به عنوان یک بازنشسته شاغل، از فدراسیون خارج شود.
بنا بر توضیحات سازمان امور اداری و استخدامی، قانون منع بکارگیری بازنشستهها شامل موسسات عمومی غیردولتی نیز میشود و تمامی فدراسیونها از جمله فدراسیون فوتبال را نیز در بر می گیرد و هیچ استثنایی در این رابطه وجود ندارد؛ از این رو فدراسیون فوتبال هیچ تفاوتی با سایر سازمانهای همرده خود از جمله شهرداری ندارد و اگر رئیس فدراسیون مشمول استثنائات این قانون نیست، حتما باید پست خود را ترک کند؛ بنابراین اگر تاج واجد شرایط استثنائات این قانون از جمله داشتن جانبازی بالای ۵۰ درصد، سه سال اسارت یا فرزند شهید نیست، دیگر دلیلی برای ماندن وی در فدراسیون فوتبال وجود ندارد.
دولت دخالتی در رفتن تاج ندارد
از سوی دیگر گفته میشود که رئیس فدراسیون فوتبال نباید مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان شود، چرا که از نظر فیفا دولتها حق دخالت در امور فیفا را ندارند. در این باره سازمان امور اداری و استخدامی اینگونه توضیح می دهد: " دولت هیچ دخالتی در این قانون ندارد و قانون منع بکارگیری بازنشستهها مصوبه مجلس است و قانونگذار، اجرای آن را ضروری میداند؛ از این رو دولت دخالتی در امور فوتبال نخواهد داشت و بنابراین فیفا نیز نمیتواند در این رابطه واکنشی داشته باشد، پس جایی برای رایزنی باقی نمیماند."
گفتنی است، ماجرای عدم خروج "مهدی تاج" از ریاست فدراسیون فوتبال با وجود الزام قانون منع بکارگیری بازنشستهها، به این برمیگردد که برخی تاکید دارند که فیفا در رابطه با دخالت دولت در عزل و نصب در فدراسیون فوتبال واکنش نشان خواهد داد و نباید این کار انجام شود؛ ولی در سوی مقابل، رایزنیهای اخیر فوتبالیها با مجلس شورای اسلامی با این توضیح مجلس همراه بوده که در این قانون کاملا مشخص است که دولت در عزل و نصب فدراسیونها هیچ نقشی نداشته و اگر نیاز باشد، در این زمینه مجلس میتواند به صورت مکتوب مسئله را روشن کرده تا فدراسیون فوتبال بر اساس آن با فیفا مکاتبه و موضوع را برای آن ها شفاف کند.
با این حال همچنان رایزنیها برای ماندن تاج در فدراسیون فوتبال ادامه داشته و حتی درخواست بررسی مجدد موضوع مطرح شده و ظاهرا رئیس مجلس نیز با این بررسی موافقت کرده است.
خروج بازنشستههای شاغل بر اساس مصوبه مجلس در رابطه با قانون منع بکارگیری بازنشستهها و اصلاح این قانون از اواخر شهریورماه امسال در دستور کار قرار گرفته است. طبق اصلاحیه قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، روسای سه قوا، معاونان رئیسجمهور، نائبرئیسان مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزیران و نمایندگان مجلس از قانون منع بکارگیری بازنشستهها مستثنی شدهاند. در عین حال که بکارگیری بازنشستگان نیروهای مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا صرفا در دستگاههای متبوع خود مجاز است. همچنین جانبازان بالای ۵۰درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از این قانون مستثنی خواهند بود.
برای اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان حدود دو ماه فرصت (تا ۲۶ آبانماه) تعیین شد تا افراد غیر مشمول بتوانند پست خود را ترک کرده و تسویه کنند. قانون منع بکارگیری بازنشستهها شامل دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و همه دستگاههایی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده میکنند، میشود. طبق این ماده همه وزارتخانهها، موسسات دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، شرکتهای دولتی و همه دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح است، جزو این قانون خواهند شد.