بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/07
شماره 2595 - تاریخ 1403/09/07
آخرین اخبار
تأملی پیرامون جرایم محیط زیستی
بی ادعا، باجنبه،جنتلمن و تحصیل کرده
این تیم زور ندارد!
نیمه اول زدند و نیمه دوم خوردند
حدود اختیار عمل کارگردان دربرابر متن دراماتیک
حرفم را با ساز می‌زنم
زنانه شدن چهره آسیب های اجتماعی
ضرورت تدوین نقشه راه ارتقای بهره‌وری ملی
ارتباط روابط‌ عمومی و رسانه؛ دوستی یا دشمنی؟
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (6 آذر 1443)
جامعه را وارد بازی کنید
تلخک با موضوع: خاموشی و برق گرفتگی!
آزادی در اندیشه دینی
عینیت اجتماعی (۶)
نمایش «دیگری شبیه خودش» در تماشاخانه استاد مشایخی
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
کد خبر: 179493 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۰/۳ - 12:19
نظام سرشماری فعلی کشور در دنیا منسوخ شده است/بهترین اطلاعات جمعیتی را داریم
وزیر کشور با تأکید بر طراحی مکانیزمی برای سرشماری لحظه‌ای؛

نظام سرشماری فعلی کشور در دنیا منسوخ شده است/بهترین اطلاعات جمعیتی را داریم

وزیر کشور گفت: بهترین و سالم‌ترین اطلاعات در حوزه جمعیتی در اختیار ثبت احوال است و توقع‌مان این است که ثبت احوال در حوزه مطالعات جمعیتی با استفاده از کارشناسان حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی بر داده‌های اطلاعاتی جان و روح بخشد.

نوآوران آنلاین- رحمانی فضلی در نشستی که به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس سازمان ثبت احوال صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد ضمن تقدیر و تشکر از تمام کسانی که در حوزه ثبت احوال فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: در مواقع مهمی مانند انتخابات مجلس خبرگان، شوراها و ریاست جمهوری ثبت احوال انصافا خوب درخشید.

وی ادامه داد: در دوره انتخابات همه نگران طولانی شدن زمان اعلام آراء بودند و شکایت‌های زیادی نیز در این زمینه شد؛ اما حتی یک رأی هم باطل نشد و یک صندوق هم به هم نخورد و به لطف خدا با دقت عمل و سرعت بدون اینکه اتفاقی رخ دهد این کار انجام شد و این موضوع را مدیون تمام کسانی هستیم که در ستاد انتخابات فعالیت می‌کردند به ویژه کسانی که استعلام هویت انجام می‌دادند.

وزیر کشور افزود: موضوع جمعیت اصلی ترین موضوع برنامه ریزی است یعنی جمعیت و مردم هم به عنوان هدف برنامه ریزی و هم موثر در برنامه ریزی هستند.

وی با بیان اینکه به جمعیت یک بار از نظر کمیت و تعداد و بار دیگر از نظر کیفیت و ترکیب و توانمندی توجه می‌شود، گفت: بهترین و سالم‌ترین اطلاعات در حوزه جمعیتی را داریم و توقع‌مان این است که ثبت احوال در حوزه مطالعات جمعیتی با استفاده از کارشناسان حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی به داده‌ها جان و روح بخشد و در نظام برنامه ریزی و تصمیم گیری‌ها مؤثر شود و این امر میسر نمی‌شود جز اینکه قدرت تحلیلی خود را در مباحث آماری افزایش دهیم و یا با اهالی علم در حوزه‌های مختلف علمی ارتباط وسیع، مستمر و فعال برقرار کنیم که اگر این اتفاق بیفتد ثبت احوال به عنوان یکی از مراکز یا حوزه‌های اصلی علمی در کشور خواهد بود.

رحمانی فضلی در ادامه تصریح کرد: مثلا در حوزه مهاجرت می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در مسائل اجتماعی، اقتصادی، شهری، آسیب شناسی و همه اینها وقتی بخواهیم تحلیل جامع و دقیق علمی به عنوان ریشه کار مطرح کنیم به موضوع مهاجرت باز می‌گردد. یعنی اگر در مهاجرت تحلیل درست نداشته باشیم نمی‌توانیم مسائل اقتصادی و اجتماعی، فضای شهری و یا تحلیل درستی از امکان استفاده از ظرفیت‌های طبیعی در محیط‌های روستایی را داشته باشیم.

وی خطاب به مسئولان ثبت احوال گفت: شما که با عدد و رقم و جمعیت و تحرکات جمعیت ارتباط دارید بهترین کارشناسان و افرادی هستید که می‌توانید دقیق‌ترین، علمی‌ترین، جدیدترین اطلاعات و تحلیل را در حوزه جمعیتی دهید یا می‌توانید مبنای مناسبی باشید که حوزه‌های علمی برای کسب اطلاعات در این زمینه به شما مراجعه کنند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه همه دستگاه‌هایی که با جمعیت و مردم سر و کار دارند به آمارهای شما نیاز دارند، گفت: ثبت احوال می‌تواند به جایی تبدیل شود که داده‌ها را تولید و انبار کند و هر کس اطلاعاتی خواست به آن بدهد و یا در مدلی جدید به جایی تبدیل شود که داده‌های خشک را با تحلیل جان و روح بخشد، معنادار کند و بر روی آنها نیز فرآوری کند و در اختیار متولیان مختلف قرار دهد که در نظام برنامه ریزی مورد استفاده قرار گیرد. البته گام‌های خوبی در این چند سال برداشته شده اما ظرفیت زیاد است و این امر ممکن نمی‌شود مگر با ارتباط گسترده با مراکز علمی.

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش به نظام سرشماری در کشور اشاره کرد و افزود:‌ این نظام سرشماری که ما در حال حاضر در کشور داریم در دنیا منسوخ شده است. شیوه‌ای که بعد از چند سال عدد و رقم به دست آوریم و تحلیل کنیم باعث می‌شود تا زمان زیادی از این آمارها بگذرد. در حالیکه امروزه تغییر و تحولات در عرصه‌های مختلف لحظه‌ای است و لحظه‌ای به تعداد جمعیت، توزیع، ترکیب و کیفیت آن نیاز داریم و اینکه منتظر بمانیم بعد از چند سال سرشماری شود، روش سنتی خواهد بود.

وی افزود: توقع داریم که سازمان ثبت احوال با مرکز آمار در این زمینه همکاری کند و هر روز پایه اطلاعات داشته باشیم. یعنی بگوییم آخرین سرشماری برای سال 95 بوده است و از آن به بعد همه اطلاعات لازم را اعم از مرگ و میر، جابه‌جایی، کیفیت و جمعیت توسط خود مردم به هنگام مراجعه برای ثبت تولد و فوت ارائه شود یعنی مکانیسمی طراحی شود که همانطوری که مردم برای ثبت تولد و فوت مراجعه می‌کنند بقیه اطلاعات را نیز با همین شیوه و در مراجعه از آنها بگیریم. در کنار آن نیز برخی داده‌هایی که به آن نیاز است را نیز می‌توانیم تأمین کنیم.

رحمانی فضلی در پایان صحبت‌هایش خطاب به مسئولان ثبت احوال، گفت: در وزارت کشور تلاش‌مان این است که بتوانیم با روش‌های جدید، تجهیزات مناسب و نو و با موثر بودن شما در نظام تصمیم گیری شما را در این عرصه مداخله دهیم. امیدواریم با فعالیت‌های شما در ارتباط با محیط‌های علمی، گام‌های بلندتر و موثرتری در این حوزه برداریم.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.