نوآوران آنلاین-مریمگلی گیاهی از خانواده نعناع است که بیشتر از برگهای آن استفاده میشود؛ این گیاه مزه تلخی دارد.
در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
مقابله با تخریب سلولهای عصبی با مریم گلی
مریم گلی از اکسایش مواد چرب در سیستم عصبی پیشگیری میکند و روند تخریب سلولهای عصبی را به تعویق میاندازد. بر اساس نتایج بررسیهای متعدد، مریم گلی نقش موثری در مقابله با آلزایمر دارد.
تسکین علائم گرگرفتگی با مریم گلی
مریم گلی باعث تولید فیتواستروژن میشود. این گیاه مانع کاهش استروژن در زنان یائسه میشود در نتیجه علائم گرگرفتگی در این افراد کمتر مشاهده میشود.
کاهش نفخ با مریم گلی
مریم گلی خاصیت ضداسپاسمی دارد؛ این گیاه گرفتگی عضلات معده و دردهای قاعدگی را تسکین میدهد؛ مریم گلی همچنین از سوزش معده جلوگیری میکند؛ این گیاه یکی از گیاهان موثر برای مقابله با نفخ و گاز معده است.
تقویت سیستم ایمنی بدن با مریم گلی
مریم گلی به علت خواص ضدعفونیکنندگی که دارد، مانع گسترش عوامل عفونت زا میشود؛ مریم گلی با افزایش موضعی تولید گلبولهای سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میشود.
تسکین تبخال با مریم گلی
برای درمان تبخال چند قطره روغن درخت چای یا روغن اسطوخودوس را با چند قطره روغن مریم گلی مخلوط سپس مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید؛ روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید.
بهبود جای زخم با مریم گلی
مریم گلی به علت خواص ضدعفونیکنندگی که دارد سبب تسکین و درمان جراحات سطحی پوست میشود؛ این گیاه از تکثیر باکتریهای تشکیلدهنده جرمهای دندانی و تخریب لثهها جلوگیری میکند.
طرز تهیه دمنوش مریم گلی
۲ قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در قوری بریزید و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه سانتیگراد را به آن اضافه کنید؛ سپس اجازه دهید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دَم بکشد. این دمنوش تلخ است بنابراین
میتوانید آن را با کمی نبات یا عسل شیرین کنید.
موارد منع مصرف دمنوش مریم گلی
زنان باردار و شیرده باید از مصرف دمنوش مریم گلی خودداری کنند؛ استفاده زیاد از این دمنوش در طولانی مدت موجب افزایش ضربان قلب یا تشنج میشود؛ مصرف دمنوش مریم گلی در افراد دچار فشار خون بالا نیز ممنوع است.