بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
خلق از تئاتر ایران رخ بربسته است
کد خبر: 171079 | تاریخ : ۱۳۹۷/۵/۱ - 11:47
8 ببر باغ وحش مشهد کشته شدند! + جزییات تکاندهنده

8 ببر باغ وحش مشهد کشته شدند! + جزییات تکاندهنده

احتمالی ترین علت مرگ ۸ ببر بنگال باغ وحش مشهد معدوم‌سازی به منظور فروش پوست و با هدف کاهش تعداد حیوانات باغ وحش به نظر می‌رسد.

نوآوران آنلاین-یکی از انتقاداتی که همواره به باغ وحش مشهد وارد بوده تکثیر بی‌رویه شیر و ببر و همچنین دورگه‌گیری از این دو گربه‌سان بوده که به تولید توله‌هایی با مشکلات ژنتیکی ناشی از درون‌زایی منجر شده: تعداد زیادی توله‌ ببر، توله شیر و تایگون (ببشیر) که در قفس‌هایی با شرایط نامناسب نگهداری می‌شوند.

اما طی ساعات گذشته، خبری هولناک از معدوم‌سازی 8 ببر باغ وحش وکیل‌آباد مشهد در فضای مجازی منتشر شد. در این خبر، علت معدوم‌سازی ببرهای این باغ وحش، تلاش صاحبان باغ وحش برای کاهش تعداد جانوران عنوان شده چرا که سازمان حفاظت محیط زیست، صدور مجوز بهره‌برداری برای این باغ وحش را که تا پایان سال گذشته به صورت غیرقانونی فعالیت داشت بر کاهش تعداد جانوران مشروط کرده بود.

سازمان حفاظت محیط زیست چهار سال پیش، مهلتی سه ساله در اختیار مسئولان باغ وحش وکیل‌آباد مشهد قرار داده بود تا شرایط نگهداری از حیوانات را با ضوابط تعیین شده در دستورالعمل این سازمان سازگار کند. بنا بود پس از پایان این فرصت و در صورت عدم تطابق شرایط باغ وحش با ضوابط تعیین شده، سازمان حفاظت محیط زیست از طریق مراجع قضایی نسبت به تعطیلی این باغ وحش اقدام کند اما این فرصت سه ساله به پایان رسید و باغ وحش وکیل‌آباد مشهد نه تنها اقدامی در راستای بهسازی صورت نداد بلکه هر از گاه به دلیل شرایط نامناسب نگهداری از حیوانات یا تخلفاتی چون فروش گونه‌های حیات وحش که ماجرای توله ببر سرگردان در خیابان‌های مشهد یکی از آنها است خبرساز شد.

اما سازمان حفاظت محیط زیست به جای آنکه طبق برنامه، نسبت به تعطیلی این باغ وحش غیرمجاز اقدام کند، در کمال شگفتی، چندی پیش برای بهره‌برداری از این باغ وحش مجوز صادر کرد.

علی تیموری، مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست فروردین سال جاری با اعلام خبر صدور مجوز برای باغ وحش مشهد گفت: در سال 96 با صاحب باغ وحش مشهد مذاکره کردیم و گونه‌هایی که در این باغ وحش بودند را کاهش دادیم و صاحب باغ وحش را مجاب کردیم که مازاد گونه‌های خود را به دیگر باغ‌وحش ها تحویل دهد.

اظهارات تیموری که می‌تواند پاسخی موجه برای چرایی مرگ 8 ببر این باغ وحش طی ماه‌های گذشته به شمار رود. به منظور یافتن پاسخی قطعی‌تر به این سوال، طی تماسی با مسئولان باغ وحش و مسئولان محیط زیست خراسان رضوی نظر آنها را درباره توضیحات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر معدوم‌سازی 8 ببر باغ وحش مشهد جویا شد.

محسین طیرانی، مسئول فنی پیشین باغ وحش وکیل‌آباد مشهد می‌گوید: از مهر ماه 96، دیگر با باغ وحش وکیل‌آباد همکاری نمی‌کنم. آن زمان 18 ببر بالغ در باغ وحش وجود داشت. از آن به بعد دیگر خبری از باغ وحش ندارم.

کوروش هنرمند، دامپزشک و مسئول بهداشتی باغ وحش در پاسخ به اینکه در حال حاضر چند ببر بالغ در باغ وحش مشهد نگهداری می‌شوند می‌گوید: در حال حاضر 10 ببر بالغ داریم و تا کنون به جز یک ببر که به دلیل بیماری لاعلاج ناچار شدیم یوتانایز کنیم، ببر دیگری در باغ وحش معدوم نشده و علت مرگ‌ ببرها، یا کهولت سن بوده یا بیماری‌های متداول.

ایمان محمدی آویز، کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی هم در پاسخ به اینکه آیا ببرهای باغ وحش مشهد در راستای تعدیل جمعیت و به منظور دریافت مجوز معدوم شده‌اند یا نه می‌گوید: خیر. هیچ‌کدام از ببرهای باغ وحش معدوم نشده‌اند. علت مرگ آنها کهولت سن بوده. این ببرها قیمت زیادی دارند و با منطق سازگار نیست که در حالی که صاحب باغ وحش می‌تواند آنها را بفروشد آنها را معدوم کند.

البته جمله آخر این مقام مسئول چندان قانع‌کننده نیست چرا که با نگاهی به آگهی‌های درج شده در فضای مجازی، متوجه خواهیم شد که پوست دباغی‌شده و یا جسم تاکسیدرمی شده ببر، به صورت غیرقانونی دستکم به بهای 50 میلیون تومان معامله می‌شود و با توجه به اینکه ببرهای باغ وحش مشهد حاصل درون‌زایی بوده و از ژن مرغوبی برخوردار نیستند، باغ‌ وحش‌ها بهای چندانی بابت خریدشان پرداخت نخواهند کرد. لذا اگر باغ وحش مشهد تصمیم بر حذف برخی از آنها گرفته باشد قطعا از فروش پوست دباغی‌شده و یا تاکسیدرمی آنها، سود بیشتری به دست خواهد آورد تا فروش زنده آنها.

اما مرگ 8 ببر در کمتر از یک سال، اتفاقای نیست که بتوان علتی چون کهولت سن یا بیماری متدوال را در توجیه آن پذیرفت. چه آنکه کلیه ببرهای باغ وحش مشهد حاصل جفت‌گیری چند ببر وارداتی هستند که بیش از 15 سال از ورودشان به کشور نمی‌گذرد و در نتیجه بیش از 15 سال ندارند. و با توجه به اینکه عمر متوسط ببر در اسارت بیش از 25 سال برآورد شده، نمی‌توان مدعی شد که در باغ وحش مشهد، ببر پیری وجود دارد. چه آنکه بتوان کهولت سن را به عنوان علت مرگ 8 ببر طی 10 ماه پذیرفت.

هرچند تا به اینجا، محتمل‌ترین علت مرگ این 8 ببر بنگال، معدوم‌سازی در راستای کاهش تعداد به نظر می‌رسد اما از مسئولان ستادی و استانی محیط زیست انتظار می‌رود با ارائه توضیحاتی قانع‌کننده در این زمینه شفاف‌سازی کنند تا روشن شود که آیا علت مرگ 8 ببر باغ وحش مشهد طی 10 ماه گذشته معدوم‌سازی است یا شیوع یک بیماری مهلک؟

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.