بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
کد خبر: 176307 | تاریخ : ۱۳۹۷/۸/۲۲ - 19:30
احتمال آلوده‌شدن آب شرب با انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران
معاون سازمان محیط‌ زیست :

احتمال آلوده‌شدن آب شرب با انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط‌زیست مخالفت این سازمان با انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران را اعلام کرد.

نوآوران آنلاین- مسعود تجریشی (معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط‌زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران گفت: این طرح مربوط به حدود ده سال پیش است. نکته‌ای که در این میان وجود دارد، این است که وقتی آب از سد کرج رها می‌شود، از مسیر رودخانه عبور می‌کند، در مسیر رودخانه نیز ویلاسازی انجام شده و رستوران‌های بسیاری ساخته شده است. در طی سال‌های مختلف همیشه این نگرانی وجود داشته از فاصله‌ای که آب رها می‌شود تا زمانی که آبگیری صورت می‌گیرد، منبع آلاینده‌ای وارد آب شود و این آلاینده آب شرب شهر تهران را آلوده کند.

وی ادامه داد: بنابراین هدف این بود که در بالادست آب را انتقال دهیم تا با احتمال آلودگی در پایین ‌دست مواجه نشویم، البته در آن زمان می‌توانستیم، نظارت‌ها را شدیدتر کرده و اجازه ندهیم در کنار حاشیه رودخانه ساخت و ساز صورت بگیرد، بنابراین برای اینکه کار غیرقانونی عده‌ای را توجیه کنند یک پروژه بسیار گران را به اقتصاد کشور تحمیل کردند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط‌زیست تاکید کرد: این پروژه با توجه به ایده‌ای که آب منطقه‌ای داشت و باید آب سالم و بدون آلودگی را به مردم می‌رساند، مطرح شد، اما ایجاد تونل احداث می‌تواند باعث شود که چشمه‌ها در این مسیر خشک شود و مسیر حرکت تحت تاثیر قرار بگیرد، علاوه بر اینکه می‌تواند، در میزان آب‌دهی چشمه‌ها اثرگذار باشد.

تجریشی با اشاره به درخواست وزارت نیرو برای احداث تونل‌های جدید در این منطقه برای انتقال آب به تهران تصریح کرد: به تازگی نیز وزارت نیرو قصد دارد تونلی را در این مسیر ایجاد کند تا این تونل هم برای تامین آب کرج و هم انتقال آب بیشتر به شهر تهران مورد استفاده قرار گیرد. سازمان محیط زیست از وزارت نیرو درخواست کرده تا تاثیر تونل‌هایی که در گذشته در این مسیر ایجاد شده‌است را بر خشک شدن یا کم‌ آب‌دهی چشمه‌ها در این منطقه ارزیابی کند، البته این گزارش هنوز از سوی وزارت نیرو به سازمان محیط زیست ارائه نشده و قرار است به زودی ارائه شود.

وی با بیان اینکه اطلاعی از راه‌اندازی این تونل ندارد، خاطرنشان کرد: تست آزمایشی از این تونل در سال ۹۵ انجام شده است، اما نمی‌دانم از آن زمان استفاده از این تونل عملیاتی شده است یا خیر. باید وزارت نیرو در این زمینه پاسخگو باشد، البته قطعا تونل تاثیرات خود را بر چشمه‌ها گذاشته است و وزارت نیرو و شرکت مشاور و کارفرما باید گزارشی در خصوص تاثیرات این تونل‌ها بر چشمه‌ها ارائه کنند.  

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط‌زیست تصریح کرد: سازمان محیط زیست اعلام کرده است، این تونل‌ها می‌تواند باعث ایجاد تغییر در رژیم هیدرولوژیکی چشمه‌ها یا کاهش آورد چشمه‌ها شود. البته وزارت نیرو بیان می‌کند که در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی می‌توانند، در حین حفاری سگمنت را کار گذاشته و این امر باعث نمی‌شود که فرار آب چشمه‌ها اتفاق افتد، اما بازهم ما تاکید داشتیم که اثرات احداث تونل‌هایی که در گذشته احداث شده، را باید به ما گزارش کنند.

تجریشی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب به تهران موافق است؟ گفت: در حال حاضر دولت انتقال آب را فقط برای شرب انجام می‌دهد و انتقال آب برای هر نوع فعالیت دیگری صورت نمی‌گیرد. سیاست سازمان حفاظت محیط زیست این است که اگر قرار است، آبی منتقل شود باید تمام فعالیت‌هایی که در راستای کاهش مصرف بی‌رویه آب در مقصد می‌توانسته انجام شود، صورت گرفته باشد. در تهران آبیاری چمن‌ها صورت می‌گیرد، اغلب مردم هیچ حسی نسبت به صرفه‌جویی ندارند و وزارت نیرو نیز هیچ برنامه‌ای برای کاهش مصرف آب شهروندان و استفاده از لوازم کاهنده ندارد؛ با توجه به این موضوعات به طور قطع سازمان محیط زیست با انتقال آب موافق نیست.

وی با تاکید براینکه انتقال آب بین حوزه‌ای در نقاطی در فلات مرکزی ایران که هیچ آبی وجود ندارد و نمی‌توانیم از صرفه‌جویی صحبت کنیم مورد توجه است، خاطرنشان کرد: جمعیتی در این مناطق حضور دارند که نمی‌توانیم برای آب‌رسانی به آنها فکری نکنیم و به آنها بگوییم از این مناطق بروید، بنابراین انتقال آب بین‌حوزه‌ای در این مناطق منطقی است، اما وقتی به شهر تهران نگاه می‌کنیم می‌بینیم، تمام اقداماتی که می‌توانستیم برای صرفه‌جویی انجام دهیم، صورت نگرفته است. بنابراین تاکید می‌کنم سازمان محیط زیست با انتقال آب به تهران مخالف است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط‌زیست بیان کرد: در صورتی که در نهایت به این جمع‌بندی برسیم که در مبدا‌ آب مازاد وجود دارد و در مقصد همه فعالیت‌ها در خصوص صرفه‌جویی صورت گرفته است و براساس گزارش‌های وزارت نیرو هیچ راهی جز انتقال آب نداشته باشیم، مهندسین مشاور باید گزارشی را در خصوص تاثیرات این پروژه به سازمان محیط‌زیست ارائه دهند. همچنین راهکارهایی که باعث کاهش آن تاثیرات بر محیط زیست می‌شود را نیز باید در گزارش خود مطرح کند، چراکه می‌دانیم هر فعالیت عمرانی قطعا آثار زیست محیطی خواهد داشت. این گزارش به صورت یک تعهد محضری درآمده و سازمان محیط زیست اقدامات پروژه را پایش می‌کند تا اقدامات به طور کامل انجام شود و در صورتی که انجام نشود، سازمان محیط زیست می‌تواند به دادگاه شکایت کرده و پروژه را متوقف کند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.