بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
خلق از تئاتر ایران رخ بربسته است
کد خبر: 33368 | تاریخ : ۱۳۹۶/۶/۲۱ - 15:15
ماجرای عجیب بيماری که از اتاق عمل بدون جراحي بيرون آمد

ماجرای عجیب بيماری که از اتاق عمل بدون جراحي بيرون آمد

متخصصان بيهوشي شوخي نمي‌كردند، گفته بودند كه در صورت بي‌توجهي به اعتراضات‌شان نسبت به كاهش ٢٥درصدي تعرفه بيهوشي، در اتاق عمل حاضر نمي‌شوند و تهديدشان را هم عملي كردند؛ تهديدي كه بعد از ٦ ماه اعتراض آرام، شد تهديد آن هم با نگران‌كننده‌ترين شكل.

نوآوران آنلاین- روز گذشته، فارس گزارش داد كه در يكي از بيمارستان‌هاي شيراز، جراح از جراحي يك بيمار به دليل حضور نداشتن متخصص بيهوشي خودداري كرده و بيماري كه از دو ماه قبل در نوبت جراحي كبد قرار گرفته بود، به بخش بستري بازگردانده شده است. اين اتفاق كه ظاهرا محدود به يك مورد و يك روز نبوده و از روز شنبه، متخصصان بيهوشي در بيمارستان‌هاي كرمان و شيراز، از حضور در جراحي‌هاي غير اورژانسي خودداري كرده‌اند، در حالي از قالب ترديد و هشدار و تهديد و اعتراض آرام به صحنه واقعيت رسيده كه دو روز قبل، معاونت درمان وزارت بهداشت به جاي تلاش براي حل ريشه‌اي اين چالش، با صدور بخشنامه‌اي خطاب به دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور اين اطمينان را به بيماران داده بود كه نگران حضور نداشتن متخصص بيهوشي در اتاق‌هاي جراحي نباشند چون حضور پزشك در اتاق عمل براي كنترل علايم حياتي بيماران نيازمند جراحي، كفايت مي‌كند.


بخشنامه معاون وزير، اقدامي ديرهنگام و باز هم در تضاد با خواسته‌هاي فارغ‌التحصيلان يكي از مهم‌ترين رشته‌هاي تخصصي پزشكي بود. از اسفند سال گذشته، متخصصان بيهوشي در گفت‌وگو با رسانه‌ها نسبت به تبعيض‌هاي تعرفه‌اي هشدار داده و خواستار بازنگري در تعرفه اين گروه پزشكي شده بودند و انتظارشان اين بود كه مصوبه هيات وزيران، اين تبعيض را جبران كند اما تصميم ابتداي مرداد كابينه دولت براي تعرفه درمان ٩٦ هم، دردي از مشكلات اين گروه تخصصي دوا نكرد و در حالي كه تعرفه‌هاي درمان ٩٦، نسبت به سال گذشته فقط ٥ درصد افزايش داشت، برخي گروه‌هاي پزشكي حتي با كاهش تعرفه‌اي هم مواجه شده بودند كه اقبال خاكستري متخصصان بيهوشي، باعث شد بيشترين كاهش تعرفه‌اي - ٢٥ درصد- گريبان اين گروه پزشكي را بگيرد. بيانيه هفته گذشته انجمن مراقبت‌هاي ويژه نشان مي‌دهد كه طي ٦ ماه گذشته، هيات‌مديره اين انجمن رايزني‌هاي متعددي با مسوولان وزارت بهداشت براي بازنگري اين تعرفه داشته كه بي‌نتيجه ماندن رايزني‌ها، آخرين چاره ممكن را پيش پاي يكي از مهم‌ترين تخصص‌هاي پزشكي گذاشت: «دست كشيدن از كار.»


دو هفته قبل وقتي نخستين خبر از هشدار متخصصان بيهوشي شهرهاي اصفهان، تبريز، همدان، ساري، گرگان، كرمان، قزوين، سنندج، اردبيل، بوشهر، تهران، قم و چند شهر ديگر درباره امتناع از حضور در اتاق‌هاي عمل براي جراحي‌هاي غير ضروري منتشر شد، همه آن را يك شوخي و تهديد بي‌ضمانت تلقي كردند. حتي وقتي متخصصان بيهوشي استان‌هاي مختلف، نامه‌هاي استعفاي خود را به روساي بيمارستان‌هاي محل اشتغال و روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي استان تقديم كردند، باز كسي اين اعتراضات را جدي نگرفت. در حالي كه همان موقع بايد متناسب با خواسته‌هاي معترضان، چاره‌جويي موثر در دستور كار قرار مي‌گرفت. در اين فاصله نامه‌نگاري معترضان با رييس‌جمهوري هم پاسخي نگرفت و حتي مقامات وزارت بهداشت نسبت به بيانيه هيات‌مديره انجمن مراقبت‌هاي ويژه واكنشي نشان ندادند.

در اين مدت سخنگوي وزارت بهداشت هم در نشست‌هاي خبري خود تلاش كرد جو جاري بين وزارت بهداشت و اعضاي اين انجمن را صلح‌آميز جلوه دهد و به سوالات خبرنگاران درباره سرانجام اين هشدار پاسخ‌هاي مبهم داد. اما روز يكشنبه، مدير يك مركز درماني خصوصي در شيراز به يكي از رسانه‌هاي محلي خبر داده بود كه «١٥ نفر از بيماران ما كه براي جراحي به بيمارستان‌هاي خصوصي ارجاع داده شده بودند هنگام مراجعه صبح روز گذشته (شنبه) با كنسلي عمل‌ها مواجه شدند كه طي تماس با مسوولان اين بيمارستان‌ها علت اختلالات ياد شده، اعتراض متخصصان بيهوشي نسبت به كاهش تعرفه‌ها اعلام شد. طبق پيگيري‌هايي كه انجام داديم جراحي‌ها از شنبه تاكنون در بيمارستان‌هاي خصوصي لغو شده است.» ٤ هزار متخصص بيهوشي در كشور در حالي مشمول اين كاهش تعرفه‌اي مي‌شوند كه بنا به گفته اين مقام مسوول، طبق تعرفه سال ٩٥ دستمزد يك متخصص بيهوشي به ازاي هر بيمار جراحي، ٧٠٠ هزار تومان است كه با مصوبه مرداد ٩٦ هيات وزيران و موافقت وزير بهداشت، اين رقم تا سطح ٢٥ درصد كاهش خواهد يافت.


طي دهه گذشته، متخصصان گروه‌هاي مختلف پزشكي به دليل بي‌توجهي متوليان سلامت به خواست درمانگران سلامت، مسير جديد و نگران‌كننده‌اي را براي نشان دادن اعتراضات صنفي خود انتخاب كرده‌اند. «تهديد به توقف فعاليت و عملي كردن اين تهديد.» توقف ارايه خدمات درماني به بيماران تحت پوشش بيمه‌هاي پايه يا تكميلي به دليل انباشت بدهي بيمه‌ها به مراكز درماني، توقف فروش دارو به نسخه‌هاي تحت پوشش بيمه‌هاي پايه به دليل انباشت بدهي بيمه‌هاي پايه به داروخانه‌ها، حضور نيافتن تخصص‌هاي پزشكي در موقعيت‌هاي اورژانسي ارايه خدمت كه از سال‌هاي پاياني دهه ٨٠ شروع شد و تا امروز هم با فواصل كم و زياد، سر برون مي‌آورد تا برگي از عهدشكني نهادهاي متولي توجه به حقوق صنفي درمانگران باشد، زنگ خطري براي نظام سلامت است.

اگرچه اغلب اين اقدامات و اعتراضات، در مراكز درماني وابسته به بخش خصوصي عيان شده اما تبديل اعتراضات آرام به اقدامات تاثيرگذار، يك پيام نگران‌كننده دارد؛ وقتي متوليان سلامت كه ناچارند درد بيماران را در اولويت توجه قرار دهند، از سويي هم با كسري شديد اعتبارات و انباشت مطالبات و انتقادات مخالفاني كه صرفا براي كسب نفع (و نه از سر دلسوزي)، زبان انتقاد بازمي‌كنند مواجهند، به انتخابي در اولويت‌ها دست مي‌زنند كه گاه، نتايج غير قابل پيش‌بيني دارد. مثل همين بار كه وزير بهداشت مي‌خواست به نفع بيماران راه برود و خواسته‌هاي همكارانش را ناديده گرفت.

 

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.