بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
خلق از تئاتر ایران رخ بربسته است
رشد تولید برق؛ آرزویی در دور دست ها
وفاق ملی؛ تقویت کننده اقتدار و انسجام ملی
مدیران دولتی، غاصبان حیات بنگاه های اقتصادی
کد خبر: 155514 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۲/۸ - 10:33

نوآوران آنلاین- اسحاق جهانگیری که توانست در اردیبهشت انتخاباتی از خود یک ستاره در مناظرات بسازد این روزها محور رایزنی های علنی و درگوشی اصلاح طلبان شده است؛ اصلاح طلبانی که در تدارک یک نقش سیاسی جدید برای آقای معاون اول هستند.

روستا زاده کرمانی از رده های پایین، سیاست ورزی را آغاز کرد، تکیه زدن بر صندلی نمایندگی مجلس، استانداری اصفهان و وزارت او را چهره ای شناخته شده در عالم سیاست کرد. او که به مثابه دیگر کارگزارانی ها سالها از همجواری با آیت الله هاشمی درس سیاست آموخته بود در روزهای بازگشت اصلاح طلبان به قدرت چشم امید چپ گرایان در دولتی شد که با حمایت آنها روی کار آمده بود. 

اما جهانگیری که در دولت اول روحانی دست راست او بود و از جایگاه معاون اولی ایفای نقش می کرد در انتخابات 96 یک پرش متفاوت در عمر فعالیت سیاسی اش کرد، مرد کارگزارانی که در قامت یک یارکمکی برای روحانی وارد انتخابات اردیبهشت ماه شده بود تبدیل به ستاره مناظره های انتخاباتی شد. 

«پاتک» های جهانگیری به «تک» های کاندیداهای اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری چندان به مذاق برخی از کاندیداهای جناح راست خوش ننشست، تا جایی که محمدباقر قالیباف در همان روزهای مناظره تلویزیونی با طعنه به جهانگیری گفت« این هم از پدیده‌های عجیب است که جنابعالی به عنوان معاون محترم رئیس جمهور نامزد شدید. »، جهانگیری هم در همان مناظره اینگونه پاسخ قالیباف را داد:« کاندیداتوری من چیز عجیبی نیست، در دور هشتم در مقابل جناب آقای خاتمی هم وزیر دفاعش کاندیدا شد و هم معاونش و هیچ کس نگفت این کار غیر طبیعی است. »

پاسخ های کوبنده و خاص آقای معاون اول هر چند موجبات دلخوری کاندیداهای اصولگرا را سبب شد، اما چنان به دل مردم نشست که حتی برخی با هشتگ#با جهانگیری تا 1400، از او حمایت کردند.

و حال این روزها که او همچنان معاون اول روحانی است گاه و بیگاه برایش نقش هایی متفاوت و سناریوهای سیاسی جذاب نوشته شود. از کاندیداتوری در انتخابات مجلس تا تکیه بر صندلی شهرداری تهران و حتی ادامه دادن همان هشتگ یعنی ورود به انتخابات 1400.

دولت دوم روحانی؛ نقش کمرنگ جهانگیری و گلایه اصلاح طلبان
اما دولت دوم روحانی چند روی خوشی به جهانگیری نشان نداد. جهانگیری که در دولت اول روحانی مدیریت تیم اقتصادی دولت را برعهده داشت، در دولت دوم جای خود را به محمد نهاوندیان با سمت جدیدی به نام معاون اقتصادی رئیس جمهور داد.

البته این تنها نشانه از کمرنگ شدن نقش جهانگیری در جوار روحانی نبود چه آنکه در زمان چینش کابینه نیز خبرهایی به گوش رسیده بود که معاون اول حتی نتوانسته در مسیر انتخاب اعضای کابینه تأثیر چندانی بر گزینه های نهایی رئیس دولت داشته باشد.

تلاش خود خواسته روحانی برای کمرنگ ساختن نقش جهانگیری، نکته ای نبود که به راحتی از نگاه اصلاح طلبان پنهان بماند. به حاشیه رفتن جهانگیری کار را به انتقادهای صریح اصلاح طلبان کشاند تا جایی که علی صوفی یک چهره اصلاح طلب در این رابطه گفته بود:« انتظار می رفت جهانگیری به عنوان یار غار آقای روحانی، چشم و دست راست روحانی باشد. اما دیدیم که آقای روحانی تغییر جهت داد و همراه با این تغییر جهت نقش آقای جهانگیری در دولت کم رنگ شد. »

نقش جدید اصلاح طلبان برای آقای معاون اول؛با جهانگیری تا ...
پر رنگ شدن نام جهانگیری در ذهن مردم بعد از انتخابات 96 و از سوی دیگر به حاشیه راندش در دولت دوم روحانی، 2 متغیری هستند که زمینه تغییر سناریوی اصلاح طلبان برای آقای معاون اول را فراهم کرد. 

اصلاح طلبانی که در چند سال اخیر نشان داده اند، برای به دست آوردن «رگ خواب سیاسی » مردم، نقشه راه خاص خود را دارند، از کنار چهره ای همچون جهانگیری به راحتی عبور نخواهند کرد.

صحبت های عبدالله ناصری مشاور ارشد رئیس دولت اصلاحات نشان از این واقعیت دارد که اهالی اردوگاه چپ چنان شیرینی شعار#باجهانگیری تا 1400 را حس کرده اند که حتی برای نقش آفرینی زودتر جهانگیری در یک نقش سیاسی جدید مثل کاندیداتوری در انتخابات مجلس بعدی بی تمایل نیستند.

ناصری در این رابطه به فرارو گفته است« من خودم وقتی شنیدم که به صورت چهار سال گذشته از آقای جهانگیری استفاده نمی‌شود، به عنوان یک شخص به ایشان توصیه می‌کنم که وارد انتخابات مجلس شود.»، او حتی معتقد است که حضور جهانگیری در مجلس می تواند مسیر او را برای ریاست جمهوری 1400 هموار کند.

آیا دوگانه های سیاسی عارف-جهانگیری یا لاریجانی-جهانگیری شکل می‌گیرد؟
در صورتی که سرلیستی جهانگیری برای انتخابات مجلس شکل واقعیت به خود بگیرد، بدون شک رفتار سیاسی دو چهره دیگر نیز با نام او گره خواهد خورد؛ محمدرضا عارف و علی لاریجانی.

پس از انتقادهایی که به عملکرد عارف به عنوان رئیس فراکسیون امید وارد شده است، دور از ذهن نیست که اصلاح طلبان، رئیس آرام فراکسیون امید را به حاشیه رانده و با خودشان بگویند«چه کسی بهتر از جهانگیری» 

از طرفی دیگر شکل گیری دو گانه‌ای به نام جهانگیری-لاریجانی شاید چندان برای اصلاح طلبان هم ناخوشایند نباشد، چه آنکه لاریجانی هم طی سالهای اخیر توانسته چهره ای مورد قبول از خود در بین اصلاح طلبان به نمایش بگذارد و دوگانه جهانگیری – لاریجانی با هرنتیجه ای که به پایان برسد برایشان ناخوشایند نخواهد بود. 

برنامه‌های سیاسی اصلاح طلبان نشان از این واقعیت دارد که اردوگاه چپ سیاست به این راحتی از گزینه قدری همچون اسحاق جهانگیری دست برنخواهند داشت، آنها تمام هم و غمشان را برای طراحی صحنه ای جدید با نقش اولی جهانگیری گذاشته اند شاید انتخابات مجلس همان آوردگاه سیاسی جدید برای اقای معاون اول باشد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.