بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
خلق از تئاتر ایران رخ بربسته است
رشد تولید برق؛ آرزویی در دور دست ها
وفاق ملی؛ تقویت کننده اقتدار و انسجام ملی
مدیران دولتی، غاصبان حیات بنگاه های اقتصادی
کد خبر: 167121 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱/۱ - 14:07
خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش

خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش

‌شیراز، شهر راز، شهر گنبدهای سبز امام‌زادگان و مقبره هزار عارف، خاستگاه بزرگان علم و ادب و هنر، فرزند پاک ایران‌زمین و نگینی بر انگشتر ایران همیشه سرافراز، بهار را با آفتابی دلنشین که دست‌نوازشش یکسان بر همه جای آن کشیده است، انتظار قدوم گردشگران را در این ایام می‌کشد.

نوآوران آنلاین-شیراز شهر کلام‌خوش، مردمانی خوش‌کلام، گل‌های رنگ‌رنگ و رنگ‌هایی شاد گل‌گونه، از دروازه قرآن تاریخی تا میدان الله و قصردشت و باغ‌جنت، گستره‌ای سبز را می‌ماند، پهن شده در میان دره‌ای خوش‌آب و هوا در مرکز استان فارس، استانی که ایران کوچک، برازنده‌ترین نام برای آن است.

لهجه زیبای مردمان دیار سعدی و حافظ، یکی از زیبا‌ترین و دلنشین‌ترین لهجه‌ها در ایران بزرگ اسلامی است.  
از سمت شمال که وارد شیراز می‌شوی، به دروازه قرآن که رسیدی، به ادب و با خضوع دست راست بر سینه بگذار و به ادب مقابل گنبدهای فیروزه‌ای امامزادگانش سر خم کن که این همان سومین حرم اهل‌بیت(ع) است.
پر که شدی از لذت معنوی و حس زیبای انسانی به طاووس زیبا و همیشه سبز با دمی افشان و گلرنگ می‌رسی و  از کنار دروازه قرآن عبور می‌کنی، ابتدا با خضوع دست راست برسینه بگذار و به ادب سرخم کن مقابل گنبد‌های فیروزه‌ای و سبز امام‌زادگان واجب‌التعظیم سومین حرم اهل‌بیت(ع) و بعد از لذت بصری که به‌واسطه دیدن طاووس خوش‌آمدگوی به‌تو دست داد، به سمت شاهچراغ‌(ع) روانه شو.
زیارت که کردی، سبک می‌شوی، آنگاه عزم کن دیدار حافظ را و از آن پیرمراد و آنچه به‌زیبایی در لفافه‌کلامی دلنشین در قالب تفالی خوش‌آیند، برایت می‌سراید، بهره‌کافی ببر و سپس آماده عزیمت به سعدیه شو، بارگاه باشکوه بزرگ مرد سخن، عندلیبی که هیچ‌کس تاکنون راه به لانه سیمرغی‌اش در قله قاف سخن و اندیشه و ادب نبرده است.
گذر بر آرامگاه سعدی نیز ادبی خاص می‌طلبد و طهارت بیرون و درون، آنگاه بهره‌ای از بوستان و گلستانش به اندازه وقت و وسع‌، ببر و راهی دیگر نقاط این شهر دل‌انگیز شو، از چهل‌تنان و هفت‌تنان و تخت‌ضرابی و خواجوی کرمانی و باباکوهی و ... گرفته تا باغ‌ارم، باغ دلگشا و نارنجستان قوام و ... تا به مجموعه زندیه برسی.
دیدار از بازار وکیل و حمام و آب‌انبار و ارگ کریمخانی هرکدام روزی برای خود می‌خواهد اما در پایان راه، خوردن بستنی در جوار آرامگاه سعدی یا ارگ کریمخانی و البته چشیدن طعم واقعی فالوده شیرازی با آبلیموی دست‌افشارش را نباید از یاد ببری و سوغات‌هم که فراوان است از گلیم و گبه گرفته تا چنته و ملکی و گیوه و شیوه و خاتم، معرق و سنگ‌های بی‌بدیل و جذاب و هم آب‌لیمو و حلوای مسغطی لاری و ... در نهایت به‌خاطر بسپار اگر به شهر راز شیراز جنت‌طراز و خال رخ هفت کشور جهان، آمدی که؛
بده ساقی می‌ باقی که در جنت نخواهی یافت
کنار آب رکن‌آباد و گلگشت مصلا را
سفر به شیراز تنها با دیدن آثار فرهنگی و تاریخی و مذهبی نباید به پایان برسد، که رفتن در میان کوچه پس کوچه‌های بافت تاریخی این شهر، هر بیننده‌ای را با خود به ژرفای تاریخ شکل‌گیری شهر راز خواهد برد.
باید روزی را برای دیدار گذر سنگ سیاه و سید ذوالفقار و کوچه‌پس کوچه‌هایی که زمانی گذرگاه بزرگانی همچون سعدی بوده است، یا مسیرهایی که به سیبویه و دارالسلام می‌رسد، اختصاص داد.
زمانی مناسب که آفتاب جِنگ شیراز، تریشه‌های دلت را به قلب شیرازی‌های اصیل گره بزند و چشم‌ها را پر کند از حض دیدار مسجد مشیر و بی‌بی‌دختران و کلیسای مریم مقدس و ... صدها زیبایی دیگر که در پستوی شهر سعدی و حافظ و اطراف حرم مطهر احمدبن‌موسی(ع)، از نظر پنهان است.
شیراز البته سرتاسر مملو از باغ‌های زیبایی است که در گوشه گوشه‌ی شهرراز، با درختانی سربر آسمان برافراشته، زیبایی را به دیدگان هر بیننده‌ای هدیه می‌دهد.
از باغ جهان نما در ورودی شمالی شیراز گرفته تا باغ جنت در ورودی جنوبی شهر و آن سوی، باغ‌های قصردشت و کوچه‌ باغ‌های زیبا و منحصر به فرد این منطقه در شمالغرب شهر که همه و همه دیدنی است و پر می‌کنند هر رهگذری را از حس خوب بهار، فریبندگی و ستایش خالق زیبایی‌ها.
در میانه‌ی شیراز هم باغ ارم زیبا، بی‌تردید یادآور بهشتی زیبا خواهد بود و باغ عفیف‌آباد، همچون نگینی سبز بر انگشتری شیراز خود نمایی می‌کند؛ باغ نارنجستان قوام در قلب بافت تاریخی که در جوار خانه‌ی زینت الملوک و آن سوتر از مدرسه‌ی خان و مدرس درس ملاصدرای فیلسوف.... همه و همه برجای مانده‌اند تا بینندگان را سرشار از لذتی بصری کرده و به اعماق تاریخ این شهر بکشانند.
شیراز آنقدر دیدنی دارد که روزهای بی‌شماری را بتوان در آن بود و هر روز را با یکی از دیدنی‌ها تازه کرد؛ دیدنی‌هایی مانند چهل مقام و هفت‌تنان یا باغ مرکز اسناد و پارک کوهستانی دراک و قنات‌های خفته در دامنه‌ای از کوه‌های شمالغرب آن.
گذر از شیراز بی‌دیدن آرامگاه خواجو بر فراز کوه الله‌اکبر و آرامگاه باباکوهی که پشت به پشت خواجو داده و سال‌ها میعادگاه عاشقان دلباخته است و مفری برای عبور از روزمرگی‌ها...
به حتم، اولی‌تر از هر دیدنی در شیراز، زیارتگاه‌های امامزادگان واجب التکریمی است که خاک شیراز را به قدوم خود مزین کرده‌اند و عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) را زینت آن ساخته‌اند؛ آرامگاه حضرت علی‌ابن حمزه در میانه‌ی راه دروازه قرآن تا شاهچراغ(ع)، جایگاهی دلنشین و روح‌بخش که حس خوب و خدایی را در هر زائری زنده می‌کند.
بارگاه ملکوتی احمدی و محمدی و حرم‌های مطهر حضرت احمدبن موسی‌الکاظم(ع) و محمدابن موسی‌الکاظم(ع) که در دو سمت یک صحن زیبا، نوازشگر روح انسانی تمام زائران و مجاوران است.
آن‌سوتر در شرق آستان مطهر حضرت شاهچراغ(ع) بارگاه مطهر حضرت سیدعلا‌الدین حسین(ع) است که هر دوشنبه شب، زیارتگاه ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت محسوب می‌شود و شیرازی‌ها ارادی خاص به این بارگاه داشته و دارند. جایی که آن را باب‌الحوائج می‌خوانند و چه حاجت‌ها که در آن روا نشده است.
آن سمت و در جنوب بارگاه حضرت احمد ابن موسی‌الکاظم، امامزاده‌ای دیگر قرار دارد؛ حضرت سید تاج‌الدین غریب(ع) زیارتگاه دلدادگان بسیاری است.
... و کنار همه‌ی این بزرگان، بقاع دیگری در مرکز شهر و پیرامون آن، خاک این دیار را عطرآگین ساخته و شهر راز را مملو  از عشق و ارادت به آستان امامت و ولایت قرار داده است.
شیراز شهر رندان عافیت‌جو، شهر بهار نارنج و باغ‌های خوش نسیم و خاتم و منبت و قلم‌کاری‌های ماندگار است. به هرکجای این شهر که قدم بگذاری، مردمانی خواهی دید، خوش مشرب و معاشرت که هر آنچه در دل دارند بر زبان جاری می‌کنند و تو را با آن کلام زیبا، به مهربانی می‌نوازند.
خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش خداوندا نگه دار از زوالش
ز رکن آباد ما صد لوحش الله که عمر خضر می‌بخشد زلالش
میان جعفرآباد و مصلا عبیرآمیز می‌آید شمالش
به شیراز آی و فیض روح قدسی بجوی از مردم صاحب کمالش
که نام قند مصری برد آن جا که شیرینان ندادند انفعالش
صبا زان لولی شنگول سرمست چه داری آگهی چون است حالش
گر آن شیرین پسر خونم بریزد دلا چون شیر مادر کن حلالش
مکن از خواب بیدارم خدا را که دارم خلوتی خوش با خیالش
چرا حافظ چو می‌ترسیدی از هجر نکردی شکر ایام وصالش

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.