نوآوران آنلاین-محققان مطالعه دانشگاه هاروارد در این مطالعه از تکنولوژی تصویربرداری MRI برای ترسیم تغییرات در ذخایر چربی در طول ۱۸ ماه مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات مدیترانه ای و رژیم غذایی کم چرب همراه با ورزش و بدون ورزش استفاده کردند.
آیریس شای، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته ها بیانگر این مطلب است که ورزش در حد متوسط همراه با رژیم غذایی مدیترانه ای و کم کربوهیدرات به کاهش میزان ذخایر چربی کمک می کند حتی اگر فرد وزن زیادی را از دست ندهد.»
این راهکار موجب کاهش برخی ذخایر چربی در قسمت تحتانی شکم، کبد، قلب و چربی های لوزالمعده شد.
شای در ادامه عنوان می کند: «ما در این آزمایش دریافتیم کاهش وزن متوسط، اما مداوم، دارای فواید سودمند قابل توجهی بر ذخایر چربی مرتبط با دیابت و بیماری های قلبی-عروقی است.»
به گفته محققان، رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از چربی های اشباع نشده و مقادیر کم کربوهیدرات ها در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب و کم کالری شیوه بسیار موثرتری در کاهش ذخایر چربی بدن است.
رژیم مدیترانه ای چیست؟
رژیم مدیترانه ای اصیل متشکل از غذاهایی است که در ابتدای دهه 60 در مناطقی چون جنوب ایتالیا و بخش هایی از یونان معمول بود.
این الگوی غذایی در دیگر مناطق پرورش زیتون در مدیترانه مثل بخش هایی از فرانسه، لبنان، پرتقال، اسپانیا، سوریه، تونس و ترکیه نیز معمول است.
ویژگی های اصلی رژیم مدیترانه ای :
* مواد غذایی گیاهی فراوانی دارد؛ مثل میوه، سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها .
* غذاها از موادی تهیه می شود که تازه و فصلی هستند؛ در همان منطقه روییده و کمترین فرایند در حین پخت روی آنها صورت می گیرد.
* میوه های تازه در این رژیم به عنوان دسر روزانه مصرف می شوند. شیرینی های دارای شکر تغلیظ شده یا عسل چند بار در هفته مصرف می شوند.
* روغن زیتون از منابع اصلی تامین کننده چربی رژیم است.
* محصولات لبنی ، خصوصاً پنیر و ماست روزانه به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.
* ماهی و مرغ به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.
* صفر تا 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف می شوند.
* گوشت قرمز به میزان کم مصرف می شود .
میزان کم روغن های اشباع
رژیم مدیترانه ای دارای چربی اشباع کمی است ( کمتر از 7 تا 8 درصد کل انرژی ). در حالیکه چربی 25 تا 35 درصد کل انرژی را در این رژیم تشکیل می دهد، یعنی بیشتر چربی این رژیم را، چربی های غیر اشباع تشکیل می دهند.
فواید رژیم مدیترانه ای
مطالعات فراوان نشان داده است رعایت رژیم مدیترانه ای باعث افزایش طول عمر ، کاهش بیماری های قلبی – عروقی ، کاهش سرطان و سایر بیماری های مرتبط با تغذیه می شود.