نوآوران آنلاین-در فصل زمستان مصرف مواد غذایی که انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنند، اهمیت زیادی دارد؛ نوع تغذیه با توجه به تغییر هر فصل میتواند به بهبود سلامت افراد کمک کند.
مواد غذایی که در فصل سرد سال بیشتر استفاده میشوند عبارتند از شلغم، لبو، شیرکاکائو، مویز، شیره خرما، روغن زیتون و انجیرخشک، ماهی، آش رشته که تا حد زیادی بدن افراد را مقاوم میکند.
علاوه بر اینکه خوردن غذاهای گرم در روز سرد برفی دلچسب و مطبوع است، مواد مغذی مورد نیاز و دمای مناسب هم برای بدن تامین میکند.
دمنوشهای زمستانی:
سه دمنوش آویشن، بادرنجبویه و رازیانه در روزهای سرد سال مفید هستند؛ دمنوش آویشن در تسکین سرفه و تنگی نفس ، بادرنجبویه در درمان تب، سردرد، فشارخون بالا، آنفلوآنزا و حالت تهوع و گیاه رازیانه در بهبود عفونتهای مجاری تنفسی که با سرفه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گرفتگی سینوسها مرتبط هستند، دمنوشهایی هستند که مصرف آنها در فصل زمستان هم دلچسب و هم مفید است.
شلغم:
بیشتر اساتید طب سنتی توصیه میکنند، شلغم در روزهای سرد استفاده شود؛ این گیاه ضدبلغم و ضد سرما خوردگی است؛ شلغم پخته میتواند مقدار فراوانی از گرمایی که هنگام پختن دریافت میکند را در خود نگه دارد و به بدن فرد منتقل کند و باعث بهبود گلودرد و دستگاه گوارش شود.
روغن زیتون :
بهتر است غذاها با روغن زیتون سرخ شوند و یا در مصرف سالاد از روغن زیتون استفاده کرد، زیرا فعالیت و تحرک سلولهای بدن را بالا میبرد؛ این عمل در زمستان بسیار به سلولها کمک میکند و باعث احساس سرمای کمتری میشود.
ماهی:
تمام مواد خوراکی که از دریا به دست میآیند، از جمله ماهی برای بدن بسیار مفید هستند به خصوص در فصل زمستان که بدن به مواد مغذی نیاز دارد، خوردن این ماده غذایی توصیه میشود؛ ماهی پروتئین زیادی از جمله امگا 3 دارد و توصیه می شود در فصل زمستان سه بار در هفته ماهی مصرف کنید تا مواد لازم به بدنتان برسد.
شیره خرما:
شیره خرما در زمستان برای درمان تب، گلودرد و سرماخوردگی و کاهش تاثیرات سرما در بدن توصیه میشود و برای ایجاد گرمی در بدن میتوان شیره خرما را با مواد سرد مصرف کرد.
کاکائو :
کاکائو به خصوص برای کودکان در فصل سرما مفید بوده و بهتر است کاکائو تیره و با کالری کمتر تهیه شود؛ کاکائو ضد افسردگی و در زمستان به داشتن روحیه شاد و بهتر کمک میکند و همچنین شما را از ناراحتیهای قلبی - عروقی دور نگه میدارد.