نوآوران آنلاین-
سید جواد علوی درباره عوارض مصرف بیش از حد آب یخ اظهار کرد: آب یخ خاموشکننده حرارت غریزی بدن است و بهطور کلی آب یخ ضعیفکننده سیستم عصبی و سیستم گوارشی است.
وی افزود: مصرف بیش از حد آب یخ مخصوصاً در فصول سرد میتواند موجب ضعف قوای جنسی، رعشه، قولنج، نازایی، کبد چرب و... افراد شود؛ بهترین وقت برای نوشیدن آب دو ساعت بعد از غذاست.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: نوشیدن آب بین غذا جایز نیست و سبب اختلال در هضم میشود اما کودکان در این باره استثنا هستند.
علوی عنوان کرد: باید از آشامیدن یکباره آب سردِ فراوان پس از نزدیکی، استحمام، آبتنی یا ورزش سنگینی که افراد را به نفسنفس زدن وامیدارد، دوری کرد؛ باید آب را اندکاندک و جرعهجرعه نوشید تا اثر تشنگی و نیاز به آن از بین رود.
وی خاطرنشان کرد: شیخ الرئیس بوعلی سینا میفرماید «خوردن آب یخ، ضررش را اگر در جوانی نشان ندهد در پیری حتماً ضربهاش را به تو خواهد زد»؛ خوردن آب سرد بهخصوص آب حاوی یخ و هر ماده سردکننده حفره دهان نظیر بستنی و یخ در دوران سرماخوردگی ممنوع است و مصرف آنها سبب تشدید بیماری میشود.
این کارشناس طب سنتی یادآور شد: در فصول سرد سال از مواجهه با سردی بههرشکل مانند خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد و نوشیدن نوشیدنیهای سرد، شدیداً پرهیز شود.