بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
خلق از تئاتر ایران رخ بربسته است
رشد تولید برق؛ آرزویی در دور دست ها
وفاق ملی؛ تقویت کننده اقتدار و انسجام ملی
مدیران دولتی، غاصبان حیات بنگاه های اقتصادی
ذکر احوالات دونالد ترامپ
ذکر مولانا محمد جواد ظریف!
نشست تخصصی«نغمه و سخن» در کوشک باغ هنر برگزار می‌شود
امنیت شغلی مهم‌ترین مطالبه تئاتری‌ها
عینیت اجتماعی (۳)
کد خبر: 156031 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ - 11:38

نوآوران آنلاین-مهران سررشته به عنوان سرپرست تیم ملی بسکتبال ایران حضور چشمگیری در مدیریت دو سال آخر محمود مشحون داشت. او از سیاست کنار گذاشتن ستاره‌ها دفاع می‌کند اما تاکید دارد که برای تجلیل از آنها کوتاهی شده‌است. سررشته صحبت‌های دیگری هم دارد که شاید برای اولین بار در بسکتبال کشور شنیده می‌شود.
یکی از افراد نزدیک به محمود مشحون در دو سال آخر مدیریتش مهران سررشته بود. سررشته به عنوان سرپرست تیم ملی در اکثر جلسات فدراسیون حضور داشته و می‌توان گفت از افرادی است که به طور ریز از اتفاق‌هایی که برای تیم ملی در سال‌های اخیر افتاده خبر دارد. او در گفت و گویی مفصل از شروع مدیریت دو ساله مشحون و تصمیماتش برای تیم ملی،‌ آمدن و رفتن باوئرمن، سرمربی شدن و نشدن مهران شاهین‌طبع و حذف ستاره‌ها از تیم ملی صحبت کرد و نکاتی جالب توجه داشت. سررشته در این گفت و گو به سوالات مختلفی پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید.
کمی به عقب برگردیم. زمانی که تیم ملی در قهرمانی آسیا سهمیه المپیک نگرفت و از همان زمان ماجرای کنار گذاشتن ستاره‌ها در فدراسیون مطرح شد. شروع این اتفاق چگونه بود؟
بعد از اینکه در چین سهمیه المپیک نگرفتیم حدود یک ماه در شوک سومی آسیا بودیم. بعد از آن آقای مشحون به ایران برگشت و چند جلسه برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باوئرمن را برگردانیم. همان زمان گفته شد که با یک باشگاه روسی وارد مذاکره شده و به همین دلیل او را به ایران آوردیم و قرارداد را امضا کردیم. یک سری مسائل را مطرح کردیم و حتی مبلغ قراردادش را کم کردیم.
قراردادش چقدر کاهش پیدا کرد؟
قرارداد باوئرمن حدود ماهی ۲۰ هزار یورو بود اما در قرارداد جدید سال به سال افزایش پیدا می‌کرد. سال اول ماهانه ۱۲۵۰۰ یورو، سال دوم ۱۳۵۰۰ یورو و سال‌های بعد ۱۴۵۰۰ یورو می‌گرفت. او قبول کرد که با ما کار کند و در اولین جلسه کمیته فنی به این نتیجه رسید که تیم ملی را برای جام جهانی ۲۰۱۹ ببندیم.
چطور کنار گذاشتن ستاره‌ها آغاز شد؟
به هر حال ما قدرت صعود راحت به جام جهانی را داشتیم و تصمیم گرفتیم تیم را برای آن جام آماده کنیم. بحث جوان‌گرایی نبود. ما گفتیم که در این سه سال بازیکنان زیادی مورد آزمون و خطا قرار بگیرند و در نهایت بهترین‌های آنها به تیم ملی برسند. ما تصمیم گرفتیم بازیکنانی را در تیم داشته باشیم که در جام جهانی زیر ۳۰ سال داشته‌باشند. هدف این بود تیمی آماده کنیم که در ۲۰۱۹ شرایط خوبی داشته‌باشد.
افراد حاضر در کمیته فنی چه کسانی بودند؟
من، آقای مشحون، آقای توفیق، آقای شاهین‌طبع، آقای باوئرمن و برخی دوستان دیگر که حضورشان دائمی نبود، در جلسه حاضر بودند. گفتیم چه کسانی می‌توانند در ۲۰۱۹ بازی کنند. صمد نیکخواه بهرامی، مهدی کامرانی، جواد داوری، حامد آفاق و برخی بازیکنان در ۲۰۱۹ نزدیک ۴۰ سال داشتند. ما تصمیم گرفتیم نفراتی را داشته باشیم که در ۲۰۱۹ زیر ۳۰ سال باشند. جز حامد حدادی که استثنا بود. بر همین اساس این ستاره‌ها را حذف کردیم.
اول اینکه همان جوانگرایی به حساب می‌آید و دوم اینکه بسیاری از بازیکنان تیم ملی در جام جهانی ۳۰ سال یا بیشتر داشتند.
بله اما ما اسمش را این نمی‌گذاریم چون اگر جوان گرایی بود باید حامد حدادی رو کنار می‌گذاشتیم. از طرف دیگر باز هم خیلی جوان‌تر می‌شدند و بسیاری از بازیکنان جوان هم در این سه سال فرصت حضور در تیم ملی را کسب می‌کردند.
شاید صمد نیکخواه در ۴۰ سالگی بهترین باشد. مگر تیم ملی جای بهترین بازیکنان نیست؟
حرف شما درست است اما ما به این نتیجه رسیدیم و سیاست فدراسیون این بود که در آن سن نمی‌توانند بهترین باشند و همه با این موضوع موافق بودند. تصمیم بر این شد که تیم را بر اساس ۲۰۱۹ ببندیم. برای این موضوع هم نفراتی را دعوت نکردیم و هیچ کدام از اعضای کمیته فنی با تصمیم گرفته شده مخالف نبودند.
مهران شاهین‌طبع نظرش چه بود؟
موافق بود و نظر مخالفی نداشت. هیچ کس نظرش مخالف نبود.
موضوع اصلی نحوه رفتار فدراسیون با ستاره‌ها بود. چرا هیچ کس در آن زمان به طور کامل توضیح نداد و این موارد را مطرح نکرد؟
من همان زمان مصاحبه کردم و گفتم. توضیح دادم. من سیاست کنونی فدراسیون را رد نمی‌کنم اما سیاست فدراسیون آن زمان این بود که برخی بازیکنان به تیم ملی دعوت نشوند. سرمربی تیم هم قبول کرد. ما الان سیاست کنونی را رد نمی‌کنیم. تصمیم ما این بود. آن موقع همه موافق این موضوع بودند و کسی مخالفت نکرد.
فدراسیون حداقل می‌توانست یک مراسم با شکوه برای ستاره‌ها بگیرد و از آنها تقدیر کند. چرا هیچ کس چنین پیشنهادی نداد؟
واقعا کسی چنین پیشنهادی نداد. متاسفانه این کار انجام نشد و از نظر من کوتاهی بوده. همه این ستاره‌ها زحمت کشیدند و تا سال‌ها مثل آنها نخواهیم داشت و به زودی تکرار نمی‌شوند. حقشان تجلیل بود و من هم موافق هستم. اما این موضوع تجلیل با تصمیم برای دعوت نشدن آنها منافاتی ندارد.
برسیم به رفتن باوئرمن. ماجرای رفتن این مربی چه بود؟
من هنوز هم نمی‌دانم چرا این مرد چنین تصمیمی گرفت. من فکر می‌کنم کسی یا افرادی باعث رفتن او از ایران شدند. رفتند و گفتند که محمود مشحون در فدراسیون نمی‌ماند و او رفت. اما باور کنید که باوئرمن بعد از رفتنش بارها به خود من پیام داد و از من خواست که شرایط بازگشتش را مهیا کنم تا به ایران بازگردد و کار کند. (پیام‌های باوئرمن به مهران سررشته که این موضوع را تایید می‌کند در اختیار ایسنا قرار دارد و در صورت لزوم امکان منتشر شدن آنها وجود دارد.)
بعد از رفتن او مهران شاهین‌طبع سرمربی تیم ملی شد اما قبول نکرد. دلیل تصمیمش چه بود؟
به دلیل حضور پتروشیمی در غرب‌آسیا تیم ملی را قبول نکرد. در آن جلسه‌ای که قرار بود سرمربی را انتخاب کنیم مهران شاهین‌طبع حضور نداشت و من را به عنوان نماینده خود اعلام کرد. تلویحا به من گفت که نمی‌خواهد سرمربی باشد و من مخالفت او را اعلام کردم. گفته بود که نمی‌خواهد سرمربی باشد چون تیمش در غرب آسیا باید به مسابقه برود. اما همه اعضای کمیته فنی به سرمربی‌گری مهران شاهین‌طبع رای دادند و حتی او از من ناراحت شد که چرا قبول کردی. به هر حال او هدایت تیم ملی را قبول نکرد و ما یک جلسه دیگر گذاشتیم و مهران حاتمی انتخاب شد. البته این اولین باری نبود که شاهین‌طبع هدایت تیم ملی را قبول نکرد.
بار قبلی چه زمانی بود؟
برای انتخابی المپیک. بعد از انتخاب مجدد آقای مشحون فرصت برای جذب مربی خارجی نبود و ما همان زمان آقای شاهین‌طبع را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کردیم اما او آنجا هم تیم را قبول نکرد. آن زمان آقای شاهین‌طبع مواردی را به عنوان دلیل تصمیمش مطرح کرد. می‌خواست تغییراتی ایجاد کند اما فدراسیون قبل از انتخابی المپیک راضی به این کار نبود. البته سه سال از آن ماجرا می‌گذرد و من به طور دقیق به یاد ندارم اما تقریبا چنین چیزی مطرح بود. درخواست‌هایی برای تغییر بازیکن داشت که فدراسیون در آن زمان قبول نکرد.
آقای شاهین‌طبع بعد از نشست خبری دیدار با عراق اعلام کرده مخالف کنار گذاشتن ستاره‌ها بوده اما به به عنوان مربی نمی توانسته نظرش را به سرمربی القا کند. کلا در آن روزها صحبتی برای بازگشت ستاره‌ها به تیم شده‌بود؟ چه زمان آقای باوئرمن و چه زمان آقای حاتمی؟
نه به هیچ وجه. اصلا کسی مخالف نبود که بخواهد تلاش کند تا نظر را عوض کند. این موضوع ها اصلا مطرح نبود.
ماجرای صحبت‌های آقای توفیق از کجا نشات می‌گیرد که می‌گوید باید صمد نیکخواه به تیم ملی بازگردد چون تیم کاپیتانی مقتدر می‌خواهد؟
این صحبت که عجیب و غریب است و باید خود آقای توفیق درباره آن توضیح دهد. خود آقای توفیق هم از موافقان تغییرات بود. در آن جلسه‌ها یک نفر نگفت تصمیمی که برای ۲۰۱۹ گرفتید درست نیست و همه موافق بودند. از طرف دیگر، کسی هم جرات نداشت بگوید که حامد حدادی یا اوشین ساهاکیان کاپیتان خوبی نیستند چرا که فوق‌العاده‌اند. در مجموع نقش توفیق را هم در اتفاق‌ها زیاد نکنید. علی توفیق نقش پررنگی در فدراسیون آقای مشحون نداشت. آقای توفیق مسوولیت خودش را داشت و نقشی زیاد در تیم ملی نداشت.
شما کاپیتانی حامد حدادی و اوشین ساهاکیان را چطور دیدید؟
یکی از عوامل موفقیت‌های ایران در کاپ‌آسیا و نتایج درخشانی که گرفتیم اقتدار کاپیتانی حامد حدادی بود. حدادی الان نه تنها از نظر فنی کامل و بی نظیر است بلکه از نظر روانی و مدیریتی هم خیلی خوب است. البته من کاپیتانی صمد را رد نمی‌کنم. صمد هم مدیری قدرتمند در زمین است و توانایی‌های بی‌نظیری دارد. اوشین هم به این شکل. هر سه نفر وقتی کاپیتان باشند به بهترین شکل تیم را مدیریت می کنند و من به سهم خودم از همه آنها تشکر می‌کنم.
در نیمه‌نهایی لیگ صحبت‌هایی مبنی بر تغییر نتایج خارج از زمین با نفوذ محمود مشحون مطرح شد. شما به عنوان یکی از نزدیکان مشحون این موضوع را چطور می‌بینید؟
به نظرم دراینباره خود آقای مشحون باید صحبت کند اما از طرف خودم می‌گویم که نمی‌توانم باور کنم. من با آقای شاهین‌طبع هم صحبت کردم. ما دوست هستیم و بارها گفتم که اشتباه می‌کند. تاکید داشت که اشتباه نمی‌کند اما خب من نظرم این بود که اشتباه کرده‌است.
مهران شاهین‌طبع یکی از منتقدان اصلی فدراسیون و محمود مشحون بود که به یکباره به او نزدیک شد و تا سرمربی‌گری تیم ملی هم رفت. روند این اتفاق چطور بود؟
محمود مشحون و رضا مشحون در آمدن مهران شاهین‌طبع به تیم ملی نقش اصلی را داشتند. شاهین‌طبع آمد و کنار بچیروویچ خوب کار کرد و بعد هم در تیم ماند.
در آن زمان صفاعلی کمالیان هم بود. کمالیان به یکباره از فدراسیون دور شد. کسی که به محمود مشحون نزدیک بود و به یکباره کنار رفت. مهران شاهین‌طبع در این اتفاق نقشی داشت؟
او اصلا نقشی در رفتن کمالیان نداشت. اختلاف داشتند اما نقشی در رفتن صفا نداشت. به هیچ وجه مهران شاهین‌طبع در رفتن صفاعلی کمالیان دخالت یا نظری نداشت. یک سری اتفاق‌هایی افتاد که فدراسیون صلاح دید صفاعلی کمالیان در تیم ملی نباشد. کمالیان یکی از فهیم‌ترین،‌منضبط‌ترین و با دانش‌ترین افراد بسکتبال است ولی فدراسیون این تصمیم را گرفت. شاید یک کدورت‌هایی در این اتفاق نقش داشت.
با اینکه مهدی کامرانی گفته شخص محمود مشحون خواستار حذف صمد نیکخواه نبوده و اطرافیانش باعث و بانی این اتفاق شدند اما خود صمد نظر دیگری دارد. در مجموع هم به نظر می‌رسد شخص محمود مشحون بود که در ابتدا خواستار کنار رفتن برخی بازیکنان بود. نظر شما دراینباره چیست؟
صمد هم گفت و گویی داشته و گفته شخص محمود مشحون این کار را کرده‌است اما ای کاش صمد این مصاحبه را نمی‌کرد. محمود مشحون بیش از همه به صمد علاقه داشت و بیش از همه او را حمایت کرد. در بازی‌های آسیایی گوانگژو مشحون یک تنه جلوی هیات اجرایی ایستاد تا صمد پرچمدار کاروان ایران بشود. صمد مصدوم بود برای آن بازی‌ها اما آقای مشحون از پرچم‌داری او حمایت کرد.
این چه توقعی است که شما دارید؟ بدون بهانه و دلیل حذف شده، توضیحی به او داده نشده و سپس انتظار دارید حرفی نزند؟
بله من با حرف شما موافق هستم اما خب اکنون جای این حرف‌ها نیست. آقای مشحون رفته و برای بسکتبال زحمت کشیده‌بود. به نظرم باز کردن مسائل گذشته هیچ دردی را دوا نمی‌کند جز اینکه همه چیز را بدتر کند. به هر حال هر فدراسیونی یک سیاست دارد. سیاست فدراسیون در آن زمان این بود و الان سیاست استفاده از این مهره‌ها به کار گرفته شده‌ است. همه ما می‌دانیم که صمد یکی از بهترین‌های تاریخ بسکتبال است که سال‌های سال کسی روی دست او نمی‌آید.
قبول کنید که می توانستید مدیریت بهتری در اجرای این برنامه داشته باشید.
این هم نظری است اما به نتایج تیم ملی نگاه کنید. به نظرم مدیریت ما جواب داد و در کاپ آسیا نیز تیم موفق شد. با این حال باز هم تاکید می‌کنم که صمد ستاره‌ است. صمد حرفه‌ای ترین ورزشکار و بسکتبالیست ایران است. زندگی و تمرین حرفه‌ای انجام داده و برای همین همیشه بهترین است اما سیاست ما در آن زمان این بود. به هر حال من از صمد به عنوان یک دوست گله دارم. از صمد بعید بود بیاید این حرف‌ها را بزند. مشحون رفته چه با کارنامه خوب یا بد که از نظر من کارنامه‌اش درخشان بود. مشحون تیم جوانان و بزرگسالان را قهرمان آسیا تحویل داده‌است. ما در کاپ‌آسیا و چلنج کاپ قهرمان آسیا بودیم. فقط به استرالیا باختیم. با کدام تیم دوم شدیم؟ همان تیمی که تصمیم گرفتیم برای ۲۰۱۹ آماده‌اش کنیم .همان تیم دو بازیکن منتخب در آسیا داشت و ارزشمندترین هم از ایران بود. نتایج همین دو سال بود. موفق هم بود. به همین دلیل می گویم سیاست درست بود.
خب این به پتانسیل بالای بسکتبال ایران بازمی‌گردد که انقدر مهره دارد تا همیشه در بهترین جایگاه قرار بگیرد. بحث اصلی نوع رفتار با ستاره‌ها است. شما می‌توانستید با نسل طلایی برخورد درستی داشته باشید.
بله من این موضوع را قبول کردم و گفتم که می‌شد تجلیلی از آنها انجام بگیرد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.