نوآوران آنلاین-فرزام بیدارپور در جلسه بررسی وضعیت مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان کردستان اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۴۸ نفر در اثر مصرف قارچهای سمی مسموم شدهاند که یک نفر آنها به علت شدت مسمومیت فوت شد، دو نفر حال عمومی نامناسب داشته و بقیه به صورت سرپایی و یا در کوتاه مدت درمان شدهاند.
وی با بیان اینکه، هیچ روش قطعی برای تشخیص سمی یا غیرسمی بودن قارچ وجود ندارد، افزود: اطلاعات کمی در مورد گونههای قارچی استان کردستان وجود دارد و نمیتوان به صورت دقیق نقشه رویش قارچهای استان کردستان را ترسیم کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: برای پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی به هماهنگی و تلاش گسترده تمامی دستگاهها و ارگانهای مرتبط از قبیل جهاد کشاورزی، محیط زیست، هلال احمر و منابع طبیعی نیاز است و باید در فرصت کوتاه باقیمانده با انجام تحقیقاتی میدانی ضمن ترسیم نقشه رویش قارچها در استان، مناطقی که بیشترین مورد مسمومیت را داشتهاند مورد بررسی قرار داده و احیانا نوع قارچ های سمی را که مصرف شده مشخص و با انجام مطالعات آزمایشگاهی قارچ های سمی و غیر سمی را از هم جدا کرد.
وی گفت: با توجه به غیر ممکن بودن افتراق قارچهای سمی و غیر سمی به مردم توصیه میشود که به هیچ وجه از قارچ های کوهی و غیرصنعتی مصرف نکنند و به جای آن از قارچهای تولید کارخانجات که به صورت بیخطری فرآوری و تولید میشوند مصرف کنند.
بیدارپور با بیان اینکه علایم مسمومیت در اثر مصرف قارچهای سمی متنوع هستند، خاطرنشان کرد: تب، لزر، تهوع، استفراغ، کوفتگی و در موارد شدید نارسایی کبد و مرگ از جمله عوارض مسمومیت با این قبیل قارچها است.
در این جلسه حاضران پس از بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص راهحلهای ممکن به بحث و تبادل نظر پرداخته و در نهایت تصمیمات لازم را اخذ کردند.