بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/05
شماره 2455 - تاریخ 1403/02/05
آخرین اخبار
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
در روز جهانی زمین پاک رود دره کن از زباله‌ها پاکسازی شد
افزایش ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی در منطقه ۲۲
کاشت یک صد درختچه در بوستان های منطقه 17
هفته سلامت در منطقه ۱۷
کد خبر: 182302 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ - 14:12
دلارهایی که بر باد رفت و حسرتی که ماند!

دلارهایی که بر باد رفت و حسرتی که ماند!

تیم ملی فوتبال ایران از جام ملت‌های آسیا حذف شد. شکست تلخ برابر ژاپن، پایانی تلخ‌تر بر رویاپردازی‌های ایران در این رقابت‌ها بود. ۸ سال حضور یک مربی با قراردادی بی‌سابقه چه دستاوردی را برای فوتبال ایران به همراه داشت.

نوآوران آنلاین- تیم ملی فوتبال ایران با شکست برابر ژاپن از جام ملت‌های آسیا کنار رفت. حذف از جام ملت‌ها پایانی بود بر رویاهای بی‌پایان فوتبال دوستان ایرانی. در حالی که در طی ۵ سال متوالی تیم ملی ایران با کی‌روش بر رده‌بندی فیفا به عنوان ملاک عملکرد خوب خود تکیه زده بود، در اولین بازی حساس تیم ملی، در جام ملت‌ها شکست خورد.

مربی که آنقدر از قهرمانی تیمش و عملکرد خودش مطمئن بود که وسط بازی‌ها بیانیه می‌داد و به هر کسی که دلش می‌خواست می‌تاخت. اما واقعیت این است که پایان تلخ کارلوس کی‌روش نیز به دست خودش رقم خورد. هیچکس به اندازه او در این ناکامی و حاشیه‌های پس از آن مستقیم نقش نداشت.

متأسفانه در طی سالیان اخیر او در فرصت‌های مختلف هر کاری کرد که هواداران پرسپولیس که بعد از هر برد دل‌شان می‌خواست متحد باشند را دشمن تیم ملی و شخص خودش کرد. از بازیکنانی چون جلال حسینی و قوچان‌نژاد چشم پوشید و شاید هم نخواست لیگ فوتبال ایران را خوب ببیند.

نباید فراموش کرد، ۸ سال حضور کی‌روش در فوتبال ایران با همه تلخی و شیرینی‌هایش بیش از هر کس، برای خود این مربی پرتغالی خوب و لذتبخش بود. فوتبال ایران در این سال‌ها با تیم‌های قدرتمند آسیا کمتر بازی داشت. تیم‌هایی چون ژاپن، استرالیا و عربستان تیم‌هایی بودند که در این سال‌ها تیم ملی ایران کمترین بازی را با آنها داشت. دیدار با ژاپن در نیمه نهایی جام ملت‌های ۲۰۱۹ دومین بازی ایران با ژاپن در این ۸ سال بود. ۸ سال یک مربی روی نیمکت ایران نشست و در این مدت ژاپن چند مربی به خود دید اما در این سال‌ها که چیزی جز ثبات در تیم ملی ایران ندیدیم، فوتبال ایران تغییر چندانی نکرد. فوتبالی خشن و دفاعی و کم تحرک.

* رفتار عصبی بازیکنان

به نظر می‌رسید این رفتار عصبی توأم با خشونت بازیکنان به دلیل رفتارهای کارلوس کی روش بود که به این بازیکنان تزریق شده بود. جدی گرفتن هر بازی چیز خوبی است ولی درگیری و کتک کاری بازیکنان بعد از بازی با ژاپن یا حتی در بازی دوستانه در تهران، بازی با قطر در تهران و کره در انتخابی جام ملت‌ها، حاشیه‌هایی بود که نمی‌توان به راحتی از آن گذشت.

جای دوری نرویم. در همین بازی با یمن، ویتنام، عراق بارها شاهد اعتراض بی موقع و بیش از حد بازیکنان بودیم. بعید نبود اگر دقیقه یک تیم ملی از عمان عقب می‌ماند، می‌توانست به بازی برگردد. چه دلیل داشت بازیکن این همه به داور مسابقه اعتراض کنند. بالاخره در بازی با ژاپن چوب این اشتباه را خوردیم. سرمربی تیم ملی به چه دلیل در کوران جام ملت‌ها بیانیه می‌دهد؟ چه نظارتی روی رفتار او شده است؟ اصلاً کسی جرأت داشت رفتار او را مدیریت کند؟

* شایسته محوری به جای خصومت

در این سال‌ها کی‌روش مدام از میراثی ماندگار برای ایران صحبت کرد، از کاستی‌ها گلایه کرد، ولی از ۱۷ روز اردو در بهترین کمپ دنیا یعنی اسپایر نگفت. از اخلاق بد و فضای مسمومی که به فوتبال ایران تزریق کرد، نگفت. از خصومت و دشمنی که بین هواداران فوتبال و مدیران ورزش ایجاد کرد، نگفت. از تحقیرهایی که به بازیکنان داخلی و لیگ روا داشت حرفی نزد. میراث کی‌روش اگر هم میراث ساختاری برای تیم ملی فوتبال باشد قطعاً میراث کینه و بغض‌ها در بین اهالی فوتبال هم بود.

همین تیم ملی ژاپن بازیکنانی چون کاگاوا در دورتموند که بازیکن سابق یونایتد است و اوکازاکی با تجربه را به تیم دعوت نکرد، آن هم به این دلیل که این بازیکنان در تیم‌های خودشان بازی نمی‌کنند. در این بین با احترام برای کنعانی زادگان، مدافعان بهتری از او در فوتبال ایران بودند که به تیم ملی دعوت نشدند. بازیکنانی چون قوچان نژاد، جلال حسینی و خیلی‌های دیگر می‌توانستند در این جام به میدان بروند. آقای گل لیگ ایران جایی در تیم ملی نداشت. بازیکنانی که در لیگ می‌درخشند چه راهی دیگر برای دعوت شدن به تیم ملی دارند؟

کارشناسان باید واکاوی کنند چرا علیرضا جهانبخش بازیکن تکنیکی، سامان قدوس پدیده چند هفته اخیر لیگ فرانسه در تیم ملی انتظارات را برآورده نکردند و احسان حاج صفی که تخصص بازی در چپ را دارد به مرکز زمین می‌آید و بازی می‌کند. چرا اینقدر تیم ملی به پرتاب اوت تاکید داشت. چرا کار تکنیکی و تمرینی بعد از ۸ سال در تیم ملی ندیدیم.

شاید آقای مربی! کارهای مهمتری در این ۸ سال داشته است. آن هم پاسخ به هر نقد و اظهارنظری که متوجه او شده است. واقعاً وظیفه یک مربی پاسخ دادن به منتقدان آن هم با بدترین ادبیات است؟

* این همه هزینه، چه دستاوردی حاصل شد؟

در طول این ۸ سال بیش از ۲۳ میلیون دلار برای کارلوس کی‌روش هزینه شد. برای برد در هر بازی دوستانه و حتی مساوی پاداش‌های به موقع داده شد و هزینه مالی زیادی آن هم در شرایط سخت اقتصادی برای این مربی هزینه شد، با این حال چه دستاوردی جز بردن تیم‌های درجه دوم آسیا به دست آمد.

شاید مخالفان این ایده موفقیت ایران در صعود دو دوره به جام جهانی با کی‌روش را نکته مثبت کاری او بدانند اما واقعاً صعود به جام جهانی را نمی‌توان دستاورد موفقیت آمیزی برای کارنامه فوتبال ایران قلمداد کرد. کی‌روش با فوتبال ایران نمی‌تواند به دلیل صعود به جام جهانی به این رزومه افتخار کند. چراکه برانکو، ویرا، حشمت مهاجرانی هم توانستند این کار را انجام دهند، شاید در شرایط سخت‌تر و بدتر از کی‌روش.

* نداشتن بازی دوستانه خوب

معلوم نیست تلاش برای حفظ کردن جایگاه ایران در رده بندی فیفا است یا ناتوانی فدراسیون و یا هر دو که تلاشی برای بازی‌های دوستانه خوب صورت نگرفت. انگار تیم ملی عادت نداشت با تیمی بازی کند که گل بخورد و تلاش کند به این تیم گل بزند و در چنین شرایطی بعد از خوردن یک گل شیرازه تیم از هم می‌پاشید. تیم ملی بعد از خوردن گل اول به گونه‌ای بازی می‌کرد که انگار با ۵ گل از حریف خود عقب است. درست مثل بوسنی ۲۰۱۴ و حالا ژاپن ۲۰۱۹. فدراسیون فوتبال ایران در این زمینه کوتاهی بزرگی کرد و نتوانست حریفان خوبی را برای بازی دوستانه با ایران دعوت کند.

اما شاید در ورای همه این حرف‌ها، واقعیت تلخ این روزهای فوتبال ایران این باشد که این همه دلارها و سرمایه‌ای که در هشت سال گذشته به پای تیم ملی و کی‌روش ریخته شد هیچ دستاورد ملموسی برای فوتبال ایران حاصل نشد.

امید است که فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش در برنامه ریزی آینده برای انتخاب سرمربی تیم ملی راهی را در پیش بگیرد که در پی آن بتوان موفقیت برای فوتبال ملی و عبور از "نشده‌ها" را محقق کرد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.