بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/08/30
شماره 2590 - تاریخ 1403/08/30
آخرین اخبار
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
رقابت نابرابر شبکه های اجتماعی و رسانه های مکتوب
ظهور پدیده "خبر جعلی" در سایه رشد شبکه های اجتماعی
تحصیلات آکادمیک هنرمند نمی‌سازد
درهم‌تنیدگی به کتابفروشی‌ها رسید
سوداگری از سیاست به فرهنگ سرایت کرده است
صداوسیما و تئاتری که جدی گرفته نمی‌شود
خلق از تئاتر ایران رخ بربسته است
رشد تولید برق؛ آرزویی در دور دست ها
وفاق ملی؛ تقویت کننده اقتدار و انسجام ملی
مدیران دولتی، غاصبان حیات بنگاه های اقتصادی
ذکر احوالات دونالد ترامپ
ذکر مولانا محمد جواد ظریف!
نشست تخصصی«نغمه و سخن» در کوشک باغ هنر برگزار می‌شود
امنیت شغلی مهم‌ترین مطالبه تئاتری‌ها
عینیت اجتماعی (۳)
“آشفتگی” یا “فروپاشی” اجتماعی
کد خبر: 584329 | تاریخ : ۱۴۰۳/۶/۲۰ - 16:48

نوآوران آنلاین-

دکتر غلامحسین بیابانی دانشیارگروه کشف جرایم دانشگاه جامع علوم انتظامی امین
در دهه‌های اخیر، پیشرفت‌های زیادی در زمینه فناوری اطلاعات، سیستم‌های تحلیلی، سیستم‌های نظارت ویدیویی، آزمایش بیولوژی و دیگر فناوری‌ها اتفاق افتاده است که تاثیرات عظیمی بر ماموریت پلیس داشته است. تصمیمات مربوط به استفاده از تکنولوژی از موضوعات با اولویت بالا برای پلیس هستند زیرا ادارات مجری قانون در حال پرداخت هزینه‌های زیادی به امید بهبود کارایی و کارآمدی خود هستند.  
اما مطالعات در مورد فناوری‌های پلیسی کم هستند و شواهد حاضر نشان می‌دهند که  تاثیرات تکنولوژی بر روی کارآمدی پلیس ممکن است تا حدود زیادی توسط عواملی متعدد محدود شود. برای گسترش مطالعه در مورد این مسئله و اطلاع‌رسانی برای تصمیمات پلیسی در مورد به کارگیری تکنولوژی، نتایجی از یک مطالعه چندعاملی و چندوجهی از پیامدهای رفتاری، سازمانی و اجتماعی فناوری‌های مربوط به پلیس را ارائه می‌کند. هدف این مطالعه بهبود درک موارد زیر است: 1- شیوه‌های تعمدی یا غیرتعمدی که تکنولوژی بر روی ادارات پلیس تاثیر می‌گذارد 2- جنبه‌های زمینه‌ای مختلف ادارات پلیس و محیط آن‌ها که به استفاده از تکنولوژی‌های پلیسی و کارآمدی آن‌ها شکل می‌دهد.
تاکید فعلی بر روی تکنولوژی‌های پلیسی، باوری عمیق به پتانسیلی برای بهبود فعالیت پلیسی را بازتاب می‌کند. تصور می‌شود که با بهبود توانایی پلیس در تشخیص و نظارت بر مجرمان، تسهیل تشخیص مکان‌ها و شرایط مربوط به جرم، سرعت بخشیدن به کشف جرائم و واکنش به آن‌ها، بهبود در جمع‌آوری شواهد، بهبود کارآمدی سازمانی پلیس، تقویت ارتباطات بین پلیس و شهروندان، تکنولوژی باعث تقویت تلاش‌های مربوط به کنترل جرائم می‌شود. پیشرفت‌های تکنولوژیکی در خودروها، اسلحه‌ها و توانایی نظارت به عنوان یک عامل بالقوه برای کاهش مرگ و میر و آسیب افسران، مضنون‌ها و رهگذران دانسته می‌شود.  تکنولوژی همچنین می‌تواند به عنوان عاملی برای افزایش مشروعیت پلیس مورد ملاحظه قرار گیرد، چراکه باعث تقویت ارتباط بین پلیس و شهروندان می‌شود و از پیامدهای منفی فعالیت‌های پلیس می‌کاهد و پاسخگویی پلیس را افزایش می‌دهد.  اما با وجود اینکه، تغییر تکنولوژیک یک نیروی پایدار در فعالیت پلیسی است که امید زیادی به آن بسته شده است، مطالعات نسبتا اندکی در مورد تاثیرات تکنولوژی در فعالیت پلیسی انجام شده است. علاوه بر این، در حالی که پیشرفت‌های تکنولوژی¬های اخیر بدون شک باعث بهبود فعالیت‌های پلیسی در راستاهایی مختلف شده است، گسترش تکنولوژی پیشرفته در امور پلیسی در سال‌های اخیر باعث سرعت کشف جرائم را بهبود بخشیده است. 
به طورکلی پیشرفت‌های تکنولوژیکی همیشه باعث بهبود در ارتباط، همکاری، رضایت از کار یا تاثیرگذاری افسران در کاهش جرم و خدمت به شهروندان دارد. در حقیقت استفاده و اثرات تکنولوژی در یک اداره و همچنین در ادارات مختلف می‌تواند متفاوت باشد. به کارگیری تکنولوژی به شکلی کارآمد و استفاده از آن به شیوه‌هایی بهینه، به نظر در سطح درجات پایین‌تر از همه چالش‌برانگیزتر باشد اما مسائل زیادی می‌تواند به رفتارهای مدیریتی، فرهنگ اداره و دیگر عوامل زمینه‌ای وابسته باشد. 
بر این اساس در حالی که مطالعه ما عواملی را نشان داد که می‌¬توانند ظرفیت تکنولوژی برای بهبود کارایی پلیس را محدود کنند، نمی‌توان گفت که پیشرفت تکنولوژیک در پلیس نامطلوب است و باعث پیشرفت نمی‌شود. اما تغییرات تکنولوژیکی بدون برنامه‌ریزی و تلاش کافی و بدون هنجارها و زیسرساخت لازم ممکن است که پیشرفت‌های اساسی و آسانی را در عملکرد پلیس به همراه نداشته باشد. بنابراین تغییرات تکنولوژیکی یک راهکار آسان برای ادارات درگیر با کمبود نیرو یا مشکلات مالی نیست اگر زیربنای اساسی (فرهنگی و سازمانی) آن اداره مورد بررسی قرار نگرفته باشد.
به کارگیری تکنولوژی یک فرآیند بلندمدت و ادامه دار در خود نیست بلکه فرآیندی است که به شدت به جنبه‌های بسیار دیگر از فعالیت پلیسی وابسته است. بنابراین مدیریت تغییر تکنولوژیک در فعالیت پلیسی رابطه نزدیکی با مدیریت دیگر فرم‌های سازمانی دارد. بنابراین، ایجاد راهبرد در مورد کاربرد تکنولوژی ضروری است و باید ملاحظه دقیق شیوه‌های خاصی که تکنولوژی‌های جدید می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و برای تمامی سطوح سازمان مورد استفاده قرار گیرند تا به اهداف مربوط به بهبود کارآمدی و مدیریت اداره را در بر گیرد. 
پژوهشگران می‌توانند به پلیس در این ارزیابی‌ها کمک کنند تا تئوری‌های مربوط به به‌کارگیری تکنولوژی، شیوه‌های استفاده از تکنولوژی در ادارات پلیس، گوناگونی سازمانی و تاثیرات تکنولوژی بر جامعه و راندمان هزینه استفاده از این تکنولوژی‌ها را بررسی کنند. علاوه بر این، به پژوهش‌هایی نیاز هست تا روشن شود کدام استراتژی‌های سازمانی برای دستیابی به نتایج مطلوب مربوط به تکنولوژی و اجتناب از نتایج ناخواسته بالقوه منفی، بیشترین تاثیر را دارند. این تلاش‌ها همچنین می‌توانند توسط مطالعه تطبیقی تجربیات پلیس در مقایسه با دیگر سازمان‌های دولتی یا خصوصی انجام شود و پژوهش در مورد تکنولوژی پلیس را با بدنه وسیع‌تری از پژوهش سازمانی در مورد تکنولوژی ادغام کند و به دنبال انتقال آموزه‌هایی در مورد راهبرد استفاده از تکنولوژی از انواع دیگری از سازمان‌ها به پلیس باشد. در تمامی این شیوه‌ها ما امیدواریم که توجه بیشتر به به‌کارگیری تکنولوژی و ارزیابی آن بتواند به ادارات کمک کند تا تصمیمات در مورد تکنولوژی را بهینه سازند و از منافع استفاده از تکنولوژی برای فعالیت پلیسی به طور کامل بهره‌مند شوند.

 

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.