نوآوران آنلاین- این روزها مردم کشور ما هراس از آینده خود و خانواده شان دارند. طبیعی است در وضعیتی که اقتصاد شرایط پایداری ندارد و نمی توان ثبات اقتصادی را در کشور تجربه کرد، خانواده ها به شدت نگران و هراسان خواهند شد. به ویژه خانواده هایی که دارای فرزند هستند نه تنها از شرایط اقتصادی می نالند بلکه گله می کنند که آینده این اقتصاد ناپایدار مشخص نیست و نمی توانند اقداماتی در راستای بهبود وضع زندگی شان داشته باشند.
بسیاری از خانواده ها چنین عنوان می کنند که جوان شان تمایل به ازدواج دارد، اما متأسفانه شرایط اقتصادی به گونه ای است که نمی توانند برای او مسکن مناسب حتی به صورت استیجاری تهیه کنند.
هزینه تهیه مسکن حتی در بازار اجاره نیز به قدری افزایش یافته است که متأسفانه مردم نمی توانند از عهده تأمین هزینه ها برآیند.
در چنین شرایطی وقتی فرد قادر به تأمین مسکن مناسب حتی به صورت استیجاری نباشد، ناچاراً مجبور است در منزل پدری زندگی کند و مجرد به سر ببرد.
همین امر موجب کاهش قابل توجه آمار ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج شده است. در حال حاضر بسیاری از جوان ها بعد از سی و پنج سالگی اقدام به ازدواج می کنند؛ چراکه مجبور هستند اندوخته ای داشته باشند و با آن اندوخته وارد زندگی شوند و نمی توانند بدون وجود حمایت های مالی خانواده به جایی برسند؛ این در حالیست که حق هر جوانی است که بتواند از عهده نیازهای اقتصادی خود و شریک زندگی اش برآید و اقدام به ازدواج کند.
همین امر منجر شده تا در کشورمان با آمار قابل توجهی از مجردان در سنین بالا مواجه باشیم که نتوانسته اند تشکیل زندگی دهند چراکه هراسان از آینده اقتصادی و نبود امنیت شغلی در دوران مجردی به سر میبرند و متأسفانه در کشور به ویژه در حوزه اقتصادی باامنیت قابل قبول مواجه نیستیم؛ به این معنا که افراد نمی توانند تضمین کنند که ارزش پول شان فردا بهاندازه امروزشان باشد.
طی سال های اخیر از نظر اقتصادی نه تنها پسرفت کرده ایم بلکه دچار بحرانی شده ایم بحرانی که به مسائل اجتماعی نیز سرایت کرده و چالش های اجتماعی نیز در جامعه به دنبال داشته است. بنابراین نمی توانیم ادعا کنیم مشکلات حوزه اجتماعی هیچ ارتباطی با اقتصاد کشور ندارند. درواقع اقتصاد به عنوان یک عاملی که پیشران در تمامی حوزه ها می باشد و می تواند در همه بخش ها تأثیر خود را بگذارد و حتی تأثیر متقابل نیز دریافت کند.
بر همین اساس تأکید می شود در همه زمینه ها مسئولان اقدام به اتخاذ سیاست هایی کنند که وضعیت را بهتر نماید و شاهد از بین رفتن مشکلات اقتصادی و بهدنبال آن کمرنگ شدن مسائل اجتماعی در کشور باشیم. اگر وضعیت اقتصادی بهبود یابد جوانان می توانند اقدام به ازدواج کنند. در غیر این صورت همچنان شرایط همین طور خواهد بود و آمار ازدواج کاهش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر شرایط اقتصادی موجب شده نه تنها آمار ازدواج کاهش یابد، بلکه آمار طلاق نیز رشد عجیبی در سایه بروز بحران اقتصادی تجربه کند.
طی سال های اخیر براساس آمارهای موجود طلاق در بین زوجین بیشتر شده و به ویژه این که در سال های نخستین زندگی شروع زندگی مشترک شان این اتفاق افتاده که اتفاقی تلخ و غیر قابل توجیه است. زمانی که به ریشه یابی و واکاوی علل بروز چنین مشکلاتی می پردازیم به این نتیجه دست می یابیم که متأسفانه شرایط اقتصادی با توجه به اینکه مهم ترین عامل در زندگی جوانان هستند، می تواند نقش مهمی در بروز مشکلات ایجاد کنند. کما این که این اتفاق افتاده است و بسیاری از زوجین بهدلیل بروز مشکلات اقتصادی یا زندگی شان را شروع نمی کنند و یا اگر تشکیل زندگی می دهند بعد از مدتی با چالش های اقتصادی مواجه می شوند و اختلافات و تفرقه هایی در پی آن بروز مییابد که نهایتاً به وقوع طلاق منجر می شود. بنابراین باید بهجرأت اذعان داشته باشیم که مشکلات اقتصادی تا حد زیادی مسائل اجتماعی را نیز تحت تأثیر قرار می دهند و نمی توان بی تفاوت از کنار این موضوع عبور کرد.
در این راستا باید مسئولان حتماً تدابیری در زمینه رفع مشکلات بیاندیشند.